"Milli Müdafaaya İhanet"

Ebu Zerr

New member
8 askere ihanet soruşturması açıldı

3983.jpg

Genelkurmay Askeri Savcılığı, PKK tarafından kaçırılan 8 asker hakkında "Milli Müdafaaya İhanet" suçlamasıyla soruşturma açtı.

Genelkurmay Askerî Savcılığı, PKK tarafından Dağlıca baskını sırasında kaçırılan 8 asker hakkında 'milli müdafaya hıyanet' ve 'silahı terk' suçundan soruşturma başlattı.

Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra irtibat kesilen ve önceki gün Kuzey Irak'ta PKK tarafından serbest bırakılan 8 askerin Ankara'daki sorgusuna başlandı. Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın soruşturmayı, Askerî Ceza Kanunu'nun 56 ve 136'ıncı maddeleri gereğince 'Milli müdafaaya hıyanet, nöbette dikkatsizlik sonucu ehemmiyetli zarar ile silahı terk' suçları kapsamında sürdürdüğü öğrenildi.

Gazeteport'un haberine göre 'Milli müdafaaya hıyanet' maddesi, 8 askerin Kuzey Irak'ta kaldıkları süre içinde PKK tarafından sorgulanmaları ve bu sorgu sırasında herhangi bir bilgi verip vermedikleri konusu ile irtibatlı bulunuyor. Bir askerî savcılık yetkilisi, bu konuda şunları söylüyor: "Öncelikle bu askerlerimizin baskın öncesi nöbet sırasında bir kusurları olup olmadığı araştırılacak. Nöbette dikkatsizlik sonucu bu baskın ile mal ve can kaybının meydana geldiği saptanırsa, bu durum ACK'nın 136'ıncı maddesi çerçevesinde hapis istemiyle değerlendirilir. Daha sonra 8 askerin zorla mı yurtdışına götürüldüğü, yoksa kendi istekleri ile mi gittiklerine bakılacak."

(Bu milletin evlatları ile daha ne kadar oynayacaklar...yazık ya hu...)

Yuhh artik!!! Adamlar canlarinin kurtulduguna sevinirlerken, ailelerine kavustular derlerken birde kendi devletleri tarafindan gozaltina alinacak ha?!?!?
Bukadarda degil yani ha. Bu ne bicim bir teoridir, ne bicim bir devlettir anlamis degilim???!!! Zaten askerler yakalandiktan sonrada ne haber aliniyodu nede medya oraya odaklaniyordu. Sanki askerleri bosvermislerdi... Bu benim cok garibime gitmisti.
Simdide adamlar vatani icin savasti diye terorist muamelesi yapiyolar ya!!!

sevgili 21 olaya çok hamasi yaklaştın sanırım
Zira bu askerler eğer silah bırakmasalar şehid olurlardı diğerleri gibi.Devlet elbette vatanın bekçiliğini verdiği askerlerin bu duruma düşme nedenlerini araştıracak soruşturacak.Ne biliyorsunuz bi ihmal yada ihanetin olmadığını.Adamlar vatanı için savaştı terörist muamelesi görüyor demişsin.Vatanı için savaşanlar ya şehid olur yada gazi.Saygılar

mücahit kardeşime katılıyorum arkadaşları şehit olurken kendileri teslim oldu mutlaka içinde bir hain vardır.

Ekleme yapayım, vatanı için savaşanlar esir de olur. Ama nasıl esir olur? Ancak yaralı ve kendisini savunamayacak durumda iken zorla götürülerek esir olur. Yoksa elinde silah var iken esir olmaz. Silahı bırakmış olur. Silahı bırakmak ta suçtur...

asker_serbest6.jpg

8 askerden biri Ahmet Türk'ün yeğeni mi?

Dağlıca'da 12 askerin şehit edildiği PKK saldırısının ardından kaçırılan 8 askerden birinin DTP milletvekili Ahmet Türk'ün yeğeni olduğu öne sürüldü.

Türkiye gündemi şehitler, kaçırılan askerler ve sınır ötesi operasyon tartışmalarıyla meşgulken bugün Milli Gazete ilginç bir kulis yayınladı. Doğruysa arkasında bir çok karanlık soru bulunan 8 asker operasyonu daha karmaşık hale gelecek.

Gazetenin bugünkü sayısında Mustafa Kardaş ve Mustafa Yılmaz tarafından yayınlanan Ankara Kulisi köşesinde bomba gibi bir iddia yer aldı. Kuliste şu ifadelere yer verildi:

"Şöyle soralım; “Kaçırılan askerlerden birisi DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yeğeni miydi?”
İddia doğruysa zaten arkasında bir çok karanlık soru bulunan bu asker kaçırma operasyonu çok daha karmaşıklaşacaktır.
Askerler serbest bırakıldı. Biz bu yazıyı yazarken Genelkurmay Askeri savcılığı tarafından sorgulanıyordu. Elbette iddianın doğru ya da yanlışlığı yakında belli olur"

İkilinin köşesinde bir hatırlatma da yer alıyordu: 8 asker kaçırıldığında 7'sinin ismi açıklanmıştı. Ancak 8'incisi için esrarengiz bir not düşülmüştü: O not şöyleydi: “Bu askerin ismi daha sonra açıklanacak!”

peki devletin içinde hain olmadığı ne malum. hemen suçsuza atın günahı. madem öyle mayınları nasıl oluyorda geçecekleri yerleri biliyorlar. nasıl oluyorda koskoca tabura saldırıp, 13 askeri şehit edip, 8 askeride kaçırabiliyorlar. ve sağ olarak geri dönüyorlar.

İslam cı Hain Hain dir adı ne makamı ne olursa olsun.Muhalefet etmek için yazma istersen biz devlette vardır yoktur lafımı ettik şimdide kendince bi muhalefet kapısı açtın hmn.Bu meseledeki çetrefili sokakta ki vatandaşta biliyor evinde oturan bi ev hanımıda.Bizler sadece bu askerlerin yaptıklarını bilgilerimiz ışığında değerlendirdik.Anzaklar Çanakkaleden kaç askerimizi kaçırdı ? Askerde varsa istihbarat heralde teröristtede vardır değilmi.Sağlıcakla

mücahit kardeşime katılıyorum arkadaşları şehit olurken kendileri teslim oldu mutlaka içinde bir hain vardır.

Iyiymis ozaman direk asin askerleri... Savassanda, savasmasanda nasil olsa ihanetci cikacak adlari!
Arkadaslar cok kati davraniyosunuz bence, insanlari tanimiyomussunuz gibi davraniyosunuz. Insan bu, canini vermek kolaymi? Hadi tamam olunce sehit oluyorlar, ama dinsizlerse ne yapcaz? Belkide imanlari cok zayiftir.. sehitligin anlamini bile bilmiyorlardir, hatta inanmiyorlardir!!!
......Boyle bir muamele cok haksizca bence!

selam

selam

zor bir durum, ben cahil olabilirim ama düşmana teslim olmak çok ince.Arkadaşlarım çarpışırken ben teslim olurmuyum? O anı yaşamadım ama imanın durumu insanın davranışına etkiler dünyayı seviyorsam canımı düşünürüm, Allah rızası için savaşıyorsam ölene kadar savaşmam gerekir diye bana gözüküyor. Teslimiyet konusunda belki bir istisnai durum olabilir mi bilmiyorum.Ama varsa bilen yazsın öğrenelim.( takvaya en uygun haeket)

tamam hain haindir onu anladık.muhalefet etmek için yazmıyorum benim değerlendirmemde böyle kabul edin artık. sende biraz olaya her yönden bakmaya çalış. tek yönden bakarsan yanlış düşünürsün.

adam türk ordusuna teslim olmuş, ve pkk lılara karşı savaş ilan edmiş ve savaşmış. oda türkiyede yaşayan bir vatandaş. ama niye teslim oldu diye hain ilan ediyorlar adamı. tamam belki ölüm korkusuna yenilmiştir askerlerimiz. sen olsan ne yapardın acaba çok merak ediyorum mücahit kardeş. ölürdüm dediğini duyuyorum ama sadece lafla olmuyor, icraat lazım. o anı yaşaman lazım.

Şu an tarayıcımın olmasını ne kadar isterdimki fotoğraflarımı asaydım.Boş konuşmuyoruz kardeş.Lazım dediğin icraatların en güzellerini yaşadı bu kardeşin merak etme.87 yi 88 e bağlayan yılbaşı gecesinde millet gece şerefine eğlence tertib ederken ben dört arkadaşımı şehid verdim.Binbaşı Ergun soner.Özel tim çvş Mustafa KAYAŞ.Er Hakan Elmas
Er Hüseyin DİKMEN. İşkembeden sallamıyoruz anlıyacağın.Bu arada kimsenin kimseyi hain ilan ettiği falan yok.Ama masum ilan edilmeden mutlaka bi soruşturma ve incelemeden geçirilmesi neden rahatsızlık yaratıyor anlamadım.Selametle Bu arada hakkımda bulunduğun "zan" dan dolayıda kınıyorum.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks