mantık-islam-bilim- dünya hayatı bunların hepsinin biryerde birleştiği bir delil, bir örnek verir misiniz? amacım saldırmak değil yanlış anlamayın.. sadece merak ediyorum müslüman değilim... sevgiler.
mantık-islam-bilim- dünya hayatı bunların hepsinin biryerde birleştiği bir delil, bir örnek verir misiniz? amacım saldırmak değil yanlış anlamayın.. sadece merak ediyorum müslüman değilim... sevgiler.
merak ettiğim önemli bir konu, neden islam dünyası bilim, teknoloji, sosyal hayat konusunda son derece sıfır. örneğin türban neden bu kadar önemli ben hiç bir bayanın saçına bakarak tahrik olmuyorum. neden bayanlar her zaman erkeklerin himayesinde başka bi canlı gibi olmak zorunda?
merak ettiğim önemli bir konu, neden islam dünyası bilim, teknoloji, sosyal hayat konusunda son derece sıfır. örneğin türban neden bu kadar önemli ben hiç bir bayanın saçına bakarak tahrik olmuyorum. neden bayanlar her zaman erkeklerin himayesinde başka bi canlı gibi olmak zorunda?
Bu örnekle kendin-kendine cevab verdin bile. İyi düşün anlarsın. Elini sıkmayan hanıma gelince helal olsun ona. Uyum sağlamaya gelince belli ki, siz uyum sağlayamıyorsunuz,yoksa diğer arkadaşların bir problemi yok ve hiç kimse halinden şikayetci değil.)
taksiyi çağırdım. teşekkür etti kocası karı elimi sıkmadı. neden? Şu bir gerçek türbanlı olan arkadaşlarımız dünyanın hiçbir yerine uyum sağlayamıyorlar ki en basitinden elini sıkmak?! ve nedenini bilmeyen birçok kişide o noktada onlarla arkadaşlığını kesiyor.
Bu örnekle kendin-kendine cevab verdin bile. İyi düşün anlarsın. Elini sıkmayan hanıma gelince helal olsun ona. Uyum sağlamaya gelince belli ki, siz uyum sağlayamıyorsunuz,yoksa diğer arkadaşların bir problemi yok ve hiç kimse halinden şikayetci değil.
Bir din dediğiniz İslam. İslamdakı ahlak ve insanlık anlayışı başka hiç bir dinde,cemiyyetde görülmemiş.İslam sosyal,her kesin hukukunu tanıyan,adaletli,evrensel bir dindir.ben bulgaristan'da yaşıyorum burda yaşayan hiçbir türk türbanlı birine yardım etmez, ki bulgarlar asla. sizin ahlak ve insanlık anlayışınız bir dinin dışında hiçbirşeyi kabul etmiyorsa sizde teorimi ispatlamış oldunuz.
Bu bulgarlardan kaynaklanan bir problem olmalı.hiçbir türk türbanlı birine yardım etmez, ki bulgarlar asla
öncelikle şunu söyliyeyim herkesin inancına saygılıyım tabi, ama benim tarafımdan ve dünyanın geri kalanı tarafından islam'da bazı şeylerin nasıl görülnüğünü izah etmeye çalıştım, sık sık amacım saldırmak demekte bir mantık görmüyorum ilk mesajımda yazdım. Buda benim düşüncem. İslam dünyasının orta çağda bilimde ve diğer konularda önde olduğunu biliyorum ama kaldı ki orta çağda yaşamıyoruz.
türban konusunda, herkes istediği kıyafeti giyebilir tabii ki. sorun yok ki bu kimsenin haddine değil. ama tarihsel olarak bakıldığında çarşaf gibi kıyafetler islam önceside sadece bazı yörelerde görülüyordu bu yöreler, arabistan yarımadası, kafkasya'nın bazı bölgeleri vs. dünyanın daha doğrusu ilk dünyanın ( avrupa, ortadoğu) kalan kısımlarında halklar başörtüsü neden bir bez parçasını kullanmışlar örneğin benim babaannem müslümandır türban yerine başörtüsü kullanır ve saçının bir kısmı açıktır, alttan bağlar v islam'ın tüm kuralarına uyar. ( balkan kökenliyiz)
amacım tartışmak değil öyle olsaydı, başta yazın tartışalım derdim ki örnek istedim. ve görüyorumki sakallı bazı site yöneticileri hemen yorumlarını yapmış benim hakkımda. şunu söyliyeyim mevlana'nın o sözüne pek sadık değilsiniz. tabi bana çok kısa bir cümleyle yardımcı olan arkadaşlar da var onlara teşekkür ederim.
Benim gördüğüm İslam'ın bayanlar hakkında çok büyük çelişkileri var, ve çok fazla haksızlık yapılıyor örneğin bu sitede neden tek bir bayan bana yazmadı? yada en basitinden bu sitede neden bayanlar için ayrı biryer var. tamam her bakımdan tam bir site olsun diye yapılmış iyi vakit geçirilsin diye ama neden bayanlar cinsellik sorunlarını başka yerlerde tartışamıyorlar(çoğu için konuşuyorum), sanırım yakınındaki erkeklerden utanıyorular.
Örnek vermek istiyorum benim yaşadığım ülkenin dilini bilmeyen ve oraya çeşitli amaclarla gelen türbanlı arkadaşlarımız var, bir örnek vereyim, genç bir aile eşi türbanlı, otobüss durağında oturuyorlar türkçe konuşuyolar, ve tanışmaya karar veriyorum dertlerini anlatıyolar.. madem bu insanlar dil bilmiyolarmış ve bir taksiye ihtiyacları var, tamam taksiyi çağırdım. teşekkür etti kocası karı elimi sıkmadı. neden? Şu bir gerçek türbanlı olan arkadaşlarımız dünyanın hiçbir yerine uyum sağlayamıyorlar ki en basitinden elini sıkmak?! ve nedenini bilmeyen birçok kişide o noktada onlarla arkadaşlığını kesiyor.
bence içindeki çelişkiden kaynaklanıyor! yazdıklarınla yaptıkların aynı değil. yazan herkese teşekkürler bildiğim islamı bana tanıttınız tekrar.
hakaretten başka birşeyden anlamazsınız siz en güzel odun senden olur aslında o dediğin hayali yerdede çok güzel yanarsın.. ayrı karı yazmışım evet karısı yazıcaktım ama sizin için bir önemi olmamalı zaten hep karılarımız diye hitap edersiniz kuran da dahil!
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.