Merak Ediyorum..

SincanLy

New member
Hz. Adem'in çocukları birbirleriyle evlenmişler midir ? Dinimizde kardeşle evlenmek yasak diye duydum da ?

Kafam karıştı lütfen yardım edin .

Selam ile,

Fazla merak iyi değildir, hele ki cevabını bulamayacağınız sorular sadece kafa yorar gereksiz yere.

Hz. Adem'in çocukları birbirleriyle evlenmişler midir ? Dinimizde kardeşle evlenmek yasak diye duydum da ?

Kafam karıştı lütfen yardım edin .

Peygamberler tarihi Hz.Adem'in çocuklarının birbirleri ile evlendiklerini bildirir. İslam, din olarak Hz.Adem'den bu yana tek dindir. Ancak değişik ümmetlere gönderilen peygamberler vasıtası ile tevhid inancı dahilinde olmak kaydı ile değişik şeriatler gelmiştir. Bu durumda aynen bu değişik şeriatlerin bir gereğidir. Bu gün ki şeriat Hz.Muhammed (sav) Efendimiz aracılığı ile O'nun ümmetine gelen şeriattir ki bu şeriatte aile içi ve akraba evliliklerinin hukuku Kur'an da bildirilmiştir.

Tam tersine fazla merak iyidir. İnsanlara merak etmemelerini söylerseniz gizlediğiniz bir ayıbınız olduğunu düşünürler. Haşa İslam'ın gizlenmesi gereken hiç bir ayıbı yoktur.
İnsanları merak etmemeye değil, merak edip düşünmeye sevk ediniz lütfen.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks