Lal Mescidi şehidleri

Mücahid

New member
Şafak vakti başlatılan operasyonda 50 öğrenci şehit edilirken Pakistan ordusuna mensup 8 asker öldü. 50’ye yakın öğrenci de tutsak edildi. Yoğun patlama ve silah seslerinin geldiği bölgede çatışmaların hala devam ettiği öğrenildi.

Camide direnişi sürdüren öğrencilerin lideri olan Abdürreşid Gazi’nin camideki öğrencilerin güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaşmalarına izin verilmesi talebini reddeden halkının düşmanı Pakistan hükümeti, ardından da kanlı operasyona başladı. Gazi son olarak Pakistan'ın özel televizyon istasyonu ARY'ye telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada, yanında bulunan annesinin baskın sırasında kurşunlara hedef olduğunu ve yaralandığını söyledi.

Bu arada Pakistan ordusunun kuşatmasına direnerek zorba yönetime teslimiyeti reddeden öğrencilere ülkenin birçok şehrinde destek gösterileri düzenlendi. Müşerref yönetiminin protesto edildiği gösterilerde "Müşerref'e ölüm", "Amerika'ya ölüm" sloganları atıldı.Pakistan’ın kuzey batısındaki Bajur bölgesinde, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı protesto gösterisinin yanı sıra ülkenin birçok yanında on binlerin katıldığı gösteriler tertip edildi.

Lal Mescidi imamı Abdürreşid Gazi teslim olmaktansa ölmeyi tercih ettiklerini, ölümlerinin Pakistan'da bir İslam devrimine sebep olmasını umduğunu söylemesinden sonra köşeye sıkışan Müşerref Pervez yönetimi, yükselen halkın tepkisinden çekinerek öğrencilerle diyalog kurulması için hükümet yetkililerine onay vermişti. Adı açıklanmayan hükümet yetkilileri, diyalog kararının, başkent İslamabad'daki yaklaşık bir haftadır silahlı direniş gösteren talebelerin nasıl bertaraf edileceğine ilişkin üst düzey toplantıda alındığını açıklamışlardı. Ancak görüşmelerde Gazi’nin talepleri reddedildi ve operasyon gerçekleştirildi. Halkının taleplerine sırt çeviren Pakistan yönetimi; diğer işbirlikçi iktidarlar gibi kan dökmekten geri durmayacağını bir kez daha gösterdi.

Allah kardeşlerimize Rahmet etsin, şehadetlerini makbul eylesin, şefaatlerinden bizi mahrum bırakmasın, umuyoruz ki onları rahmet ile yad etmemiz, şefaat vesilesidir...artık Pakistan'da ok yay'dan çıktı, İslam devrimine adım adım gidiliyor...Pakistan'ın samimi halkı Lal Mescidi kıyamını unutmayacaktır, bebeler Lal Mescidi Kıyamı ile büyütülecektir...

Allahım bize ne olıyor
biz nasıl müslümanlar olduk ya rabbi
Allahım bize akıl ver
Allahım bize iz'an ver
Allahım bizi zalimlerden koru

Allah razı olsun abi...
sayende öğrendim.. henüz denkgelmemiştim..
hertarafı karıştırıyorlar..
Allah belalarını verecek.. en kısa zamanda..
bugün srebrenica katliamının yıl dönümü..
daha niceleri var.. bunların hepsinin arkasında batıl var..
işte HAK olmadıkça bunlar devam edecek..

selametle..

Allahımm yardım ettt
Senın yolunda ilim ogrenmek için mescıdlere gıden kardeslerımıze zulum edıyolar, muhakkak ki Sen herseyi Bilen ve Gorensin YARDIM ET ONLARA ,,
Zalımlere karsı dırenışlerınde sabır ver kardeslerımıze,
Amiiiiiiiin

"belki bizim kanlarımız bir islam devrimine öncü olabilir.....

sehadet bana çok yakın öyle görünüyor..asla teslim olmayacağım..."

bunlar Abdurrasid gazinin bize ulasan son sözleriydi....Allah sehadetini kabul etsin el sehit..!

bizim medya seni militan olarak yansıttı öldürüldü dedi..onlarda bizim basımızın belası aynı müserref gibi...

ne oluyor bu halkı izzetli olan ülkelerin rezil yönetimlerine...sanki müslümanlaraa eziyet için yarısıyorlar...müserref,karzai,hüsnü mübarek,kadirov,abbas....geçmisteki kukların sonuda onları bekliyor bundan haberleri yok iste..enver sedat,cemal abdunnasır,kral faht,şah....Rabbim bu izzetsizlerin cezasını bizim elimizden vermemize yardımcı ol ve verilecek cezayı geciktirme...!amin amin selametle

Son haberlere göre külliyeye giren askerlerin 73 adet kişinin şehid olduğunu bildirdiği açıklandı.ALLAH'ın laneti zalimlerin üzerine olsun.

Lal Mescid İmamının Gülümseyen Cenazesi

Lal Mescid İmamının Gülümseyen Cenazesi

Talebeleri ile birlikte zalim işbirlikciler tarafından katledilen ve şehidler kervanına katılan İmam Gazi'nin yüzündeki tebessüm dikkat çekici. Ölümün acısını tatmadığı nasılda belli.Tıpkı Resullah (S.A.V.)'in "Şehid ruhunu veririken karıcanın ısırması kadar acı duyar" hadisi şerifinde beyan edildiği gibi..
Kim bilir kimler karşılamaya geldi de can havline rağmen böylesi bir tebessümü miras bıraktı ölümden korkanlara
...

((16 Temmuz 2007 Pazartesi 08:01))
Ve Bir Çiçek Bahçesi.....

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da ordunun, Lâl Medresesi"ne düzenlediği saldırıda 1000"e yakın talebenin öldüğü belirtiliyor. Pakistan resmi makamları operasyonda en az yüz kişinin öldüğünü belirtirken, 6 İslami Partinin oluşturduğu Muttehide Meclis-i Amal (MMA - Birleşik Eylem Meclisi) Genel Başkanı Mevlana Fazlurrahman, Pakistan ordusunun Lâl Mescidi ve Kızların okuduğu Hafsa Medresesi"ne düzenlediği saldırılarda 500 ila 1000 arasında öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Allah rahmet eylesin ama bu kadar da olmaz...elin amerikanları israillileri öldürse birşey demem çünkü onlar öldürür onlar bu filmin kötü adamı ama bi islam ülkesinde devlet bunu yaparsa nicedir bizim halimiz?

Lal Mescid İmamının Son Mektubu

Lal Mescid İmamının Son Mektubu

((17 Temmuz 2007))

Pakistan ordusu tarafından öldürülen Lal Mescidi İmamı Abdul Rashid Gazi geçen Çarşamba akşamı ortaya çıkan mektupta şunları söylüyor:

"Şu anda bulunduğumuz odanın üstü duman dolu ve ben konuşmakta zorlanıyorum. Ben Allah"ın izniyle hayatımı milletimin İslami bir sistem içinde idare edilmesi ve kurulacak İslami bir sistemin devamı için feda etmekten mutluluk duyacağım.

Münafık Pakistan hükümeti bizi ağır silahlar kullanmakla suçlamaktadır. Ama elimizde sadece 14 tane AK-47 silahı ve bunların mühimmatı var. Bu silahlar hükümet tarafından bize verilenlerdir.

Bu söylediklerim belki de son sözlerim olacaktır ve ben bundan sonra bir daha konuşamayacağım. Bunun bilincindeyim ve son sözlerimle de ümmete faydalı olmak isterim. Pakistan hükümetinin bizimle görüştüğünü ve bazı konuşmalar yaptığını söylemesi sadece bir yalandır. Onlar bu dediklerinde samimi değiller.

Onların yegane isteği bizi öldürmektir. Bunu yapmak için öncelikle Müslümanların direncini ve azmini kırmak istiyorlar. Ancak biz şerefsiz yaşamaktansa ölmeyi yeğleriz.

Pakistan"daki dini ve siyasi liderler hükümetin gazabından çekindiklerinden bizimle oynamaya ve bizi aldatmaya çalıştılar. Korku ve alçaklıklarından dolayı bizim teslim olmamızı istediler.

Onlar bize ve İslam"a yardım etmek yerine hükümetten korktuklarından dolayı bizden uzak durmayı seçtiler. Allah (c.c.) bunun hesabını onlardan kıyamet günü soracaktır. Medyadaki dostlarıma teşekkür ederim ki bize son sözlerimizi söylememiz için imkan verdiler
...
"

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks