Abd' Alıntı:SADECE ZAN muhalefet olsunda
Zan olduğunu neye göre belirliyorsun?
Abd' Alıntı:SADECE ZAN muhalefet olsunda
HaNiF' Alıntı:Zan olduğunu neye göre belirliyorsun?
Abd' Alıntı:neye göre kurana aykırı onlar sana göre. peki sen yanlış yoldaysan? neden bu kadar kibirlisin.? ömrünü bu yolda harcamış insanlar var sen ne yaptın bu güne kadar? yaşın kaç birkimin ne? acaba gerçekten senmi biliyorsun doğruyu yoksa sadece dik kafalımısın?
birincisi seni uyarıyorum inanmadığın şeylerde olsa hakaret etme hakkına sahip dğeilsin sana hala soruyorum ? hangi ayette o şekli gördünde öyle kılıyorsun? sen hadis kitabındn okuymamışsın hadisleri çünkü yazdıkaların kalıp yazılar yaşın genç ama abilerinde gelmişti buraya bu kalıp yazıları yadılar sende onların yolundan gidiyorsun kalıp yazıları kopyala yapıştır yapıyosun? 16 yaşında olman ve tarikat denilen yolların hepsine girmen mümkün değil bu kadar az zamanda bu denle zaman alan bir işi yapman imkansız. kime nereye takıldın bilmiyorum ,okudum diyorsun ne okudun? ne gördün? yapma Allah aşkına hadi desen sitelerden okudum kafama yattı kabul ediyorumdesen daha mantıklı olur . okudum ilmi kavradım şimid hakikati gördüm red ediyorum hiçte inandırıcı değil neyse konuyu saptırmım sen bize ayet göster abilerin gösteremedi sen yap? kuranda bu şekilde kılmanı emreden hangi ayet var?HaNiF' Alıntı:
Onlar Kur'an'a aykırı bana göre değil. Kimin yanlış yolda olup olmadığıni yalnız Allah bilir. Allah, Kur'an'ın doğru yola ileteceğini bildiriyor (İsra 9). Ben de doğru yolda olabilmek için yalnızca Kur'an'a uymaya çalışıyorum. Allah eğer hadis ve sünnetin de doğru yola ileteceğini bildirseydi onlara da uyardım. Ama yalnız Kur'an'ı söylüyor doğru yola gitmek için.
Ben bugüne kadar yani (geçen yıl nisan ayına kadar) hanefi idim. Kur'an'a uymayan yönlerini araştırdım. Mezhep ve tarikat içindeydim. xxxxxxxxve müslümanları birbirine düşürmek için büyük bir engel olduğu kanaatine vardım. Ve henüz 16 yaşındayım. Bir çok kitap hadis kitapları okudum. İçinde o kadar saçmalık vardı ki bunları bir peygamber söyleyemez dedim. Ve bu yıl Kütüb-i Sitte'nin eleştirisi ve Kur'an'a arzı isimli fereç hüdür'ün eserini bitirdim. Artık hadislere hiçbir güvenim kalmadı. Evimizde kütüb-i Sitte var. Okuduğum eleştiri yapılan hadislerin gerçekten olup olmadığını açıp baktım ve gerçekten sayfası ve numarasına kadar hepsi doğru. Artık hadis ve sünneti bir kenara bırakıp Kur'an'I elime aldım. Allah'a hamd olsun. Şükürler olsun Rabb'ime. Beni Kur'an'la barıştırdığı için.
Yine de en doğrusunu Allah bilir.
Vesselam...
Abd' Alıntı:o zaman kurandan bu yaptığına delil getir. ben kıldığım namazın peygamber tarafından bize gösterildiğine inanıyorum. ve bu yüzden böyle kılıyorum. sen neye göre böyle kılıyorsun?
Abd' Alıntı:acaba gerçekten böylemi yoksa internetteki kimi gurupların sana belletiği şeylermi bunlar? bunu kendine sor.
Abd' Alıntı:o zaman kurandan bu yaptığına delil getir. ben kıldığım namazın peygamber tarafından bize gösterildiğine inanıyorum. ve bu yüzden böyle kılıyorum. sen neye göre böyle kılıyorsun?
usamebinladin' Alıntı:bunlar mezheplere laf atarlar...
yalnız kendi türedilerindede 1000 tane farklı yorumları var..
sen kendini düzelt, İMAM I AZAM A LAF ATATCAĞINA SAPIK!
SELAMETLE..