Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'an Kendi Kendini Açıklar

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
KURAN'IN ANLAŞILMASI İÇİN TEFSİR, HADİS, İLMİHAL … KİTAPLARINA İHTİYAÇ YOKTUR

32 Kafirler dediler ki "Kuran ona toptan, tek bir defada indirilseydi ya” Biz böyle yaptık ki, onunla senin kalbini dayanıklı kılalım. Biz onu parça parça düzenleyip okuduk.

33Onların sana getirdikleri hiçbir örnek yoktur ki, biz sana gerçeği ve en güzel yorumu (ahsena tefsir) getirmiş olmayalım.

25 Furkan Suresi 32,33


Görüldüğü gibi kafirler hep Kuran ile uyarılmışlardır,bu yüzden kafirlerin itirazları da hep Kuran'a karşıdır. Yapılması gereken yorumlar da Kuran'ın içindedir. "En güzel yorum” ifadesinin Arapçası "ahsena tefsir”dir ve "tefsir” kelimesinin Kuran'da geçtiği tek yer yukarıdaki alıntıladığımız ayettir. Böylece Allah, Kuran'ın tefsirinin en güzel şekilde yine Kuran'la yapılacağının dersini vermektedir. Oysa Kuran'a eş koşulan birçok hadis de "Kuran tefsiri” diye satılan kitaplarda geçer. Kuran en güzel yorumu içerirken ayrıca başka yorum kitapları (tefsir kitapları) dinin kaynağı olamaz. Dinimiz tefsir kitapları olmadan da anlaşılır ve tastamamdır. Sarf(türlü şekillerde açıklama), fussilet(detaylandırma) tipi kelimelerin Kuran için kullanılması da, Kuran'ın hiçbir hadis kitabına, mezhep kitabına, tefsir kitabına ihtiyaç duymaksızın her detayı içerdiğini gösterir.

1 Rahman

2 Kuran'ı öğretti

55 Rahman Suresi 1,2

17 Şüphesiz onu toplamak ve okutmak bize düşer.

18 O halde biz onu okuduğumuzda sen de onun okunuşunu izle.

19 Sonra onu açıklamak da bize düşer.

75 Kıyamet Suresi 17,18,19


Allah Kuran’ın öğretilmesini de, açıklanmasını da üzerine almıştır. Kuran, kendi kendini açıklar. Kuran’ın bir ayetinde anlaşılması gerekli konu tamamlanmadıysa, başka bir ayetin ilave yapmasıyla, o ayeti açıklamasıyla konu anlaşılır. Yoksa Kuran'ın, Kuran dışı hadis, tefsir, içtihat başlıklı kitaplara ihtiyacı yoktur. Bu kitaplardan, bu kaynakların gereğinden Kuran hiç bahsetmez. Kuran, Allah’ın kendisini öğreteceğini, açıklayacağını ve kendi içinde en güzel yorumu(ahsena tefsir) yaptığını söyler.(Kuran'ın kendi açıklamasına şu konuyu örnek verebiliriz. 1 Fatiha Suresi 4. ayet "Din gününün sahibidir O” şeklindedir. Din gününün ne olduğunu anlamayan kişiler tüm Kuran'da bu terimi araştırırlar. Bu terimin 15Hicr Suresi 35. ayet, 26 Şuara Suresi 82. ayet, 37 Saffat Suresi 20. ayet, 38 Sad Suresi 78. ayet, 83 Mutaffifin Suresi 11. ayet ve diğer geçişlerini inceleyenler bu terimin öldükten sonraki yeniden dirileceğimiz günü ifade ettiğini anlarlar. Bu örnekte olduğu gibi din adına anlamamız gereken tüm bilgi Kuran'ın içindedir. Kuran kendi kendini açıklar.
 

pusula

Üyeliði durduruldu
Katılım
10 Eki 2005
Mesajlar
128
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Kur'an, meal hastalığına tutulmuş hasta fikirli insanlar için bile fevkaladedir. ama asıl mu'cizeliğine inmek, benzersizliğini görmek isterseniz, o zaman Peygamberimin hadislerinde edeblenmeniz, sayıları 350 000'i bulan istikametin usulünü asırlara taşımış tefsirlerden yararlanmanız gerekir. gereklidir çünkü Kitap yazısının Pratik yaşantıdaki birim ölçüsü Peygamberimin hayatı, hadisleri, hareketi, hali, tavrıdır. herşeyiyle ölçüdür. onun hayatındaki uslubü ve yaşama sanatındaki usulünü uygulayan sahabeleri, onların yetiştirdiği alimleri dünü ve bugünü ile İslam'ı oluşturur. tüm bu yapı her tuğlasıyla her burcuyla muhteşemdir. ahenklidir.

biz bu yapının tuğlası olmak istiyoruz, yoksa kudsi ayetleri uyar uymaz saçma sapan kelime karşılıkları yazılmış meallere iman etmek gibi bir sıkıntımız yoktur. o yüzden onlarca sayfa meal yazarak yorulmayınız. sizden daha mahirler çok yazdılar... meal yazarak ve kafirler için söylenen ayetleri samimi mü'minlerin başına vurarak bir yere varılamaz...

...
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
genç kuran ehi oldıuğunu zanneden kareşim kuran ehlini melallerle sağlıyacağını düşünen kardeş aradığı herşeyi ilminin doğrultusunda ulabiliyormu bilmem namazı nasıl kılıcağını nerden öğrennmiş acaba?
yada oruç kurallarını nereye göre tespit etmiş merak ediyorum..
 

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Sayın pusula,

Yazdığım ayetlerin meallerini istediğiniz meal kitabından bakınız. Varsa çok farklı bir anlatım, Ayetin daha başka bir şeyi açıklamak istemesi gibi bir durum, o zaman bizi de aydınlatınız. Bu ayetleri bizzat, karşılaştırmalı olarak incelemişimdir, farklı meal kaynaklarından. Kelime farklılıkları dışında, anlam farklılıkları varsa buyrun yazın.
 

Kur'an Ehli

New member
Katılım
26 Ara 2005
Mesajlar
99
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Ben din adına uygulamaları ailemden ve yurtlardan öğrenmiştim. Ama hiçbir hadis kaynağından değil. Namazı hadislerden öğrenen var ise, hangi hadislerdir yazsın. Namaz , oruç , hac , zekat konuları Kur'an da açıklanmamış mı? Kur'an ı okuyan namaz kılmayı bilemez mi? Kur'an bize kıyam , rukü ve secde yapmamızı söylüyor. Bunun dışında namazda kesin olan ne var ki? Siz standart bir namaz kılma şeklini mi savunuyorsunuz? Eğer öyleyse siz ehli sünnet bile neden aynı şekilde namaz kılmıyorsunuz?

Kur'anın bahsettiği konuların beni kapsadığı ya da kapsamadığını yalnızca Allah bilebilir. Benim imanımı da yalnızca Allah bilebilir. Ben yalnızca allah'a karşı sorumluyum
 
Üst Alt