Kur'an ı Kerim den Soruları ve Cevapları

asel

New member
kuran içinden soruları ve cevapları

islam forumdaki kardeşlerimizle hem bilgimizi pekiştirmek hemde bilmediklerimizi öğrenerek .önce cevaplarınızı cevaplayıp sonrada soruyu soracaksınız inşaallah


kuran-ı kerimde kaç defa besmele zikrediliyor?
 
Kuranı Kerim deki besmele sayısı normal de sure sayısı gibi görünse de gerçekte besmelenin aslen geçtiği 3 ayet vardır.


Fatiha 1
Bismillah
irrahmanirrahim

Hud 41

Ve kalerkebu fiha
bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbi le ğafurur rahiym


Neml 30
İnnehu min süleymane ve innehu
bismillahirrahmanirrahiym
 
Bu sorunun cevabını Tevbe Suresi olarak biliyorum. Ve soru olarak sebebini soruyorum

Tevbe Sûresi uzun bir fâsıladan sonra nâzil olmuştur. Nâzil olduğunda da mânâ ve muhteva itibariyle Enfal Sûresi ile yakın bir irtibatı ve alâkası görüldüğünden onun devamı gibi mütalâa edilmiştir.

Benim sorum Kuran'ı kerimin hangi suresinin her ayetinde ALLAH (c.c)ismi geçmektedir.
 
Kuran'ı kerimin hangi suresinin her ayetinde ALLAH (c.c)ismi geçmektedir

cevap mücadele süresi

Soru: resulullahın beni yaşlandırdığı buyurduğu sure hangisidir
 
Tertil:Muvafık ve yerli yerinde, güzel, uygun ve latif konuşmak. Düşüne düşüne, yavaş yavaş, anlayarak okumak. Beyan eylemek ve aşikâr kılmak. Kur'an-ı Kerim'i usul ve kaidesine göre, acele etmeksizin dura dura anlaya anlaya okumaktır. Kur'an-ı Kerim tertil üzere nazil olmuştur.



İsra Suresi 106: Biz Kur'an'ı, insanlara dura dura okuyasın diye ayet ayet ayırdık ve onu peyderpey indirdik.

Ta-Ha 4 :O KUr'an) yüksek gökleri yaratanın katından peyderpey indirilmiştir.

Sanırım sorunu şimdi anladım

Furkan 32: İnkar edenler, "Kur'an ona bir defada toptan indirilseydi ya!" dediler. Biz Kur'an'la senin kalbini pekiştirmek için onu böyle kısım kısım indirdik ve onu ağır ağır okuduk.

Muhabbetle

Tam isabet. Ama yeni soru sormamışsınız. Bilen yeni soru soruyor.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks