Kimse Var mı ?

radikal

New member
adsztg4.gif

Modern dünyanın bizlere hediye ettiği son insanlık dramı!
Filistin’de ve özellikle Gazze’de yaşanan insanlık dramı çağımızın utanç manzarası olmaya devam ediyor. Devam etmeyen tek şey: orada yaşamaya çalışanların hayatları! O kadar ucuz ki hayatları ve o kadar basit ki, sokağınızın kedisi dahi Onlar’dan daha şanslı.

1 yaşından 70 yaşına kadar olan insanların ekmek ve ilaçları yok. Ekmek ne demek biliyormusunuz ? Hiç ekmeğiniz olmadan sabah kahvaltısına oturdunuz mu ? Sizler (bizler); sıcacık ekmeğin buğusu ile damaklarınızı ısıtırken, Onlar; kupkuru ekmeğin sert soğukluğunu özlem ile bekliyorlar. Bulunan bir parça ekmeği, anne olan bir kadın yemiyor, dişleri henüz yeni çıkmış yavrusunun ağzına sokuyor, o yesin diye! Çocuklar hasta, anne babalar çaresiz, ama inadına bir umutla bekliyorlar. Her doğan çocuk, meçhul ölümüne başkaldırır bir inat ile saldırıyor annesinin artık süt gelmeyen memesine. Yaşlılar hasta, yorgun bedenlerini zaten taşıyamıyorlardı, şimdi hiç taşıyamıyorlar. İlaç yok, salgın hastalıklar yeni virüs versiyonları ile çıkıyor ortaya.

Globalleşen dünyanın küreselleşme azmindeki hükümetler ise medyanın üç maymun piyesini seyrediyor. Alkışlardan elleri patlarcasına el çırpıyorlar her birlikte. Medya övgüler diziyor yaşanan insanlık dramına! Her gün siyasi partilerin sözcüleri yeni kahramanlar olarak çıkıyor karşımıza. Aklı sıra muhalefet etmenin hazzını yaşatıyor tabanına. Hükümet olup iktidara gelince, bizler de sırtımızı döneceğiz der gibi bu drama! Çünkü sırt dönmek çok kolay ve risksiz!

Müslüman kardeşlerim, arkadaşlarım! Sizler Müslüman olma şuuruna ermiş insanlarsınız. Bu zulümü yapan ve yapılmasına göz yumanlar, zaten Allah’a (cc) ve ahirete inanmayan insanlar. Ama sizler inanıyorsunuz! O halde inanan Müslümanlar olarak Allah (cc) rızası için Gazze’ye bir ekmek dahi olsa gönderin. Bir aspirin dahi olsa, dolabınızda tutmaktansa Gazze’ye gönderin. O kadar çok ihtiyaçları var ki, “insan olan duyar” diye sessizce, dünyadan tecrid edilmiş bir halde bekliyorlar. Duyacağınız zamana kadar da bekleme azmindeler. Zalim israil hükümetine rüku etmeden bekleyen bu insanlara Allah (cc) rızası için yardım edelim. Bir an için; sen, ben sohbetinden kafamızı kaldıralım ve seslerini duymaya çalışalım. Bakın; bizlere artık çıkmayan, fısıltı haline gelen sesleri ile ne diyorlar : “orada, bir Müslüman var mı ?”

10 lira dahi olsa, az demeyin, gönderin. Bir ekmek dahi olsa kim doyar ki bununla demeyin, gönderin. Onlar 1 ekmeği; 8 tane çocuğa bir öğünlük pay etmesini biliyorlar.

Lütfen; Allah (cc) rızası için… “Mehmamet etmeyene, merhamet edilmez” düsturunu unutmadan, Onlar’ın vakarını düşürmeden, insanlık adına; insanca yardım edelim!

Yazılacak daha çok şey var, ama sözün bittiği noktadayız!

Yüreğine ve kalemine sağlık... En azından şu hiç akıldan çıkmamamlı...
“Merhamet etmeyene, merhamet edilmez”

evet işte bu sadece oturdugun yerden dua yetmiyo çünkü
peki nasıl yardım gönderebilirizki
ben onu bilmiyorum öğrenmek istedigimde bu
bide bunlara acımıyorum ben bize acıyorum
hala içimizdeki rahatlıga acıyorum
sadece konuşup bişi yapmamamıza acıyorum

hani gençler neden toplanıp bişi yapmıyolar
gerçekten şaşırıyorum elimdede degilki :(
bukadarmı unuttuk insanlıgımızı
ben kendimede diyorum herkezede diyorum
yukardaki yazıyı okuyup hak verip sonra susmak bişi yapmamak
ve unutmak arada bir haberlerde görüp Allah yardımcıları olsun
diyip sonradan aklımıza bile gelmemeleri insanlığımızın sınırı bu kadarmı küçüldü
sevgimiz neden sadece çocugumuza vericek kadar azaldı
kalbimiz neden bunları aldırmayacak kadar karardı
neden bunları düşünmeye kalkmadık
bunları boşuna söylediğimde farkındayım

selam
hekes yazıyor ama iş eyleme gelince kimse yok bu ülkede her 4 yada 5 senede seçim oluyor,kapınıza gelen millet vekillerine evet ben sana oy vereceğim ama senin partin başa geçerse hükümeti kurarsanız ve hükümeti kurduğunuz zaman filistin ve mağdur olan diğer islam ülkelerine yardım edecekmisiniz diye bir söz aldınızmı yok, sırf süper emekli olmak ve cebini doldurmaktan başka hiç bir niyeti olmayan ve sadece seçim öncesi sizleri hatırlayan bu insanlara oy vermek ne kadar doğru.öncelikle oy kullanmayacaksınız taki gerçek anlamda size bu sözü verecek insanlar çıkıncaya kadar. siz nasıl yönetilmek isterseniz biz sizi o şekilde yönetiriz. demekki bizler suçluyuz o zaman yapacak tek iş var biz oy vereceğiz ama sizde filistini ve ordaki insanlara yardım edeceksiniz diye kapımıza gelip oy isteyenlere bu şartı sunalım yok yardım etmeyeceklerse bizde oy vermeyelim ve filistine sağlam bir şekilde yardım etmek için dernekler kuralım kurulan bu dernekler üzerinden maddi manevi yardımlarımızı sağlam bir şekilde ulaştıralım.

selam hudaya tabii olanlara

Hadi arkadaşlar, hep beraber bir destek verelim, örnek bir dayanışma gösterelim. İslamforum olarak hep bir ağızdan inandığımız değerler adına bir şeyler söyledik ve fikirleri paylaştık. Bu sefer farklı olsun, bu sefer susalım ceblerimizde bulunanları paylaşalım. Bir müslümana yakışır bir şekilde, onurlu duruşumuzu bozmadan, karşımızdaki müslüman kardeşimizi incitmeden, "Müslümanlar; ancak kardeştir!" sözüne içten bir bağlılık duyaraktan, haydi hep beraber:

Online bağış : ihh sayfasından (link yazmıyorum kurallar çerçevesinde, ama sizler biliyorsunuz)

Telefon Bağış :0.212.631 21 21
Posta Çeki Hesabı :1605451 (Türkiyenin her yerinden yatırabilirsiniz)
Albaraka Türk Bankası Fatih şubesi :287839 - 000009
Türkiye Finans Bankası Fatih şubesi :327930 - 1
Vakıflar Bankası Valide sultan şubesi :2014008
Ziraat Bankası Fatih şubesi :2124994 - 5007
Kuveyt Türk Fatih şubesi :999999 - 1

Unutmayın, bir ekmek Türkiye'nin hemen hemen her yerinde 35 Ykrş. 10 YTL gönderseniz bunun ile yaklaşık 29 ekmek alınır. Bir ekmeği de paylaşamayacaksak, yazıklar olsun bize!

gercekten cok tesekkur ederım kardesım radıkalıslam ıysallah herkes elınden gelenı yapar ve bızler bır ekmegı degılde elımızde olan son ceyrek ekmegımız bıle paylasırız ıysallah kardesım

Allah (cc) duya(n)rlı müslümanlardan razı olur inşaallah. Bu yapılanlar gün gelecek bize geri dönecek, geri dönenin hoşumuza gidecek bir şey olmasını istiyorsak, bu çağrı cevapsız kalmayacak inşaallah.

10 lira için; geç kalmadınız hala.

Belkide hayatımızda yapmış olduğunuz en şerefli işlerden birini yapacağız. Çünkü insan için...

Belki de ömrümüzün sadakasına bereket katacağız. Çünkü mazlum için...

Belki yapmak isteyip de yapamadığımız hayrın kapısı önümüzde. Çünkü Müslüman için...

Haydi Müslümanlar, davet bize, icabet edelim artık...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks