Kim Neye Hizmet Ediyor?

berfut

New member
islam mefhumu sozkonusu olunca ne kadar buyuk zitliklar ve nefretler goze carpiyor yazismalarda bilmem farkediyor musunuz?

kisi kendi gibi dusunmeyeni, kendi gibi hissetmeyeni sozde kardes ilan etse de, ona ozde murted ve hatta daha otede bir sifatla muamele ediyor.

ben acikcasi islamin bir rahmet dini oldugunu forum yazilarinda goremiyorum. bilakis islam agzi ile konusanlarin ekseriyetinde bir kin adavet, nefsilik, bencillik ve duzeysizlik goruyorum.

acin bakin yazilara....

o ona hakaret, bu bunu sindirme, asagilama!..

nedir bu?

neye hizmet ediyor?

islama mi, kisinin tatminine mi?

Allah ise eger kardes kilan

muslumani salak aptal kafir, munkir vir zir goren kendini hangi makam iddiasinda gordugune donsun bir baksin!

bir de Allah adina yapmazlar mi bunu!

muslumana hakarete, cedele, kufre, alaya, asagilamaya devam eden

asla

Allah'in hosnutlugunu kazanamayacaktir.

ne adina yaparsa yapsin bunu.

asla hakli olmayacaktir.

asagilamak, ezmek, kufur, hakaret, alay, yersiz itham bir hak degildir.

sadece kabahattir.

fazla kaptirinca boyle oluyor genelde. yani kisi kendini Allah'in hukum tokmagi gordugunde veya damgacibasi farzettiginde oluyor boyle seyler. sanki cennet cok dar, cehennem cok genis bir mekan...

kimse cennete yolculamak sevdalisi degil, cehennem postacisi olma askinda...

musluman en buyuk hatalari da yapacak, en agir kelimeleri de soyleyecek; ama cennete girecek patlasak da catlasak da....

sordular rasulu muhterem aleyhisselam'a:

hirzislik yapsa zina etse de mi cennete girecek?

evet!

hirsizlik yapsa zina etse oyle mi?

evet!

hirsizlik yapsa ve zina etse de yani?

evet! catlasan da patlasan da la ilahe illalah diyen cennete gidecek!

la ilahe illallah su demek:

ben yargic degilim. hukmu Allah verir ve o benim arzularima, isteklerime gore degil, nasil istiyorsa oyle verir. Allah ayetlerini, benim keyfimce yorumlamam ve sunu bunu yaftalamam icin indirmemistir. Allah bana hitap etmis ve yargiclik yapma, hukmu bana birak demistir.

budur lailahe illallah!

farklilik kadar tabii ne olabilir?

kimi gul tutar, kimi kalem, kimi kilic

herkes sevdigi ile zaman gecirmek ister

bunda da bir gariplik yok!

o halde baskin fikir arzusu tabii degildir. fikrine uymayana don sirtini, fikrinden insanlar ile zikret, muhabbet et, ye, ic, yasa!

milleti tek kalip gormek, herkese ayni elbiseyi giydirmeye calismak yanlistir.

bir insan yorumu ile baskasina iyi kotu dedigi an, iste orada anarsi basliyor.

Allah icin sevmek, Allah icin bugzetmek sozu ici bos bir cumle degildir.

Allah icin seviyorsak, ikbal'in dedigi gibi: muslumanin surat asmasi, kafirin gulumsemesinden kiymetli olacak.

Allah icin seviyorsak, birbirimizin serefine halel getirmeyecegiz. kirmayacagiz, kirici laflardan/tavirlardan uzak duracagiz.

alni secdeli insanlarin mali cani irzi birbirine haramdir.

seytan ki lanete mustehak olandir; ona dahi lanet etmede sevap arayan bos dava pesindedir.

firavn ki en zalimlerdendir, ona dahi 'yumusak soyle' diyen Rabb'e teslim olmus biri, Muslumani incitemez. kimse bu devirde firavndan daha kotu olamaz ve Musa'dan daha faziletli....
GÖNÜL DOSTLARINDAN ALINTI...

Son düzenleme:
Yazının içeriğini beğendim, lakin başlığında sıkıntı var. Değiştirmeniz mümkünmüdür saygıdeğer berfut?

Başlık üyemizin seçtiği başka bir başlık ile degistirilmiştir.

Son düzenleme:
reelde begenmedigi ya da kendine uzak gordugu topluluklardan insan sakinir, yaklasmaz, uzak durur. sanalda ise, boyle bir sansiniz olmuyor. siz burasi iyidir, tam bana gore dediginiz yere cat kapi fikrinize zikrinize zit biri geliyor ve ortamin nesesini kacirabiliyor. sonra ne oluyor? sabir tahammul... ardindan kavga gurultu...

sanalin avantaji...

cat kapi herkes herkesin topluluguna girebiliyor.

dezavantaji...

hosgoru ve tahammul olmayinca fitne reelden daha buyuk oluyor...

bazen yapiskanlik oluyor.

ozellikle tekfir hastaligina yakalananlar, kapidan bacadan nereden olursa olsun farketmez, tebliglerini yapma adina giris yapiyorlar.

bu arada

internette bir de ozellikle ortam bulandirip avcilik yapan tipler var.

bu bazen istihbarat kokenli oluyor, bazen de illegal orgutlere adam toplamak icin...

kim kimdir bilinmeyince en rahat calisma sahasi da malum internet...

avliyor, sonra afiyetle yiyor...

İmam Gazali diyor ki:

Mahluktan gizlediğin bir şeyi Halık’tan gizleyemezsin. Eğer mahluktan gizlediğin bir şeyi Rabb’inden gizlemek istersen, Allah Azze ve Celle’nin nigahbanlığını hafife almışsın demektir.

Binaenaleyh gizlide masiyet işlemek için ayrılan bir kimseye hayret! Cüretine hayret, cesaretine hayret, zannına hayret!..

Eğer Allah Azze ve Celle’nin onu görmediğini zannediyorsa, şu büyük inkar ve küfrüne hayret! Hayret ve hayret!...

Bunun için isyan işlemek istediğin zaman iyice düşün. Mevla’nın seni görmediği bir yerde işle.

Mevla’nın görmediği bir yer yok, işitmediği bir avaz yok, öyle ise halkın seni görmediği yerde, hislerini ve hareketlerini koru, göz ve kulaklarını koru ki bu samimiyetin aşka dönüsün, teslimin muhabbete, tedbirin tevekküle dönsün. Maddi kulaktan başka kulaklar sana verilsin. Maddi gözlerden başka gözler sana verilsin.

İşte o zaman O’nun sana verdiği gözle görürsün. O’nun sana verdiği kulakla işitirsin. O’nun sana verdiği ayakla yürürsün.

Hele bak! Kendini tanıyıver. Rabb’ini tanıyıver. Senin O’nu sevmen, O’nu tanıman nisbetinde olur. Ondan başka ilah yoktur…..

İktibas: Ahlaki Reçeteler

- Sende Kimsin?

- Ben Hizmetkarım, tıpkı senin gibi!

- İyi de ben hizmetkar falan değilim.

- Düşünmeden cevap verme.

Aslında herkes hizmetkar değil mi ?

Herkes birilerine hizmet etmiyor mu?
...
evet aslında herkes hizmetkardır ama neye?

- Sende Kimsin?

- Ben Hizmetkarım, tıpkı senin gibi!

- İyi de ben hizmetkar falan değilim.

- Düşünmeden cevap verme.

Aslında herkes hizmetkar değil mi ?

Herkes birilerine hizmet etmiyor mu?
...
evet aslında herkes hizmetkardır ama neye?
hizmet ettiklerimiz menfaatimize ters düşerse..
belki ozaman hizmet karız...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks