Kemeal efendi..

ukubat

New member
kemal efendi sohbet

--------------------------------------------------------------------------------
Kemal Efendi Sohbet

---------------------------------------------------------------------------
-----
Efendi hz. leri gibi risale-i kudsiyye den bir beyit okuyacağız.Cenabı hak her halimizle o mübarek ittiba.bize ,zürriyetimize ve bütün mü’minlere nasib eylesin.Dünyada ve ahrette bizleri,neslimizi, ve bütün mü’minleri ayırmasın.Kıymetini bilmeyi nasib eylesin.Bursa’dan bir cemaat geldi mesreseye.Birisi “hocam“dedi.-bir hadise anlatayım. Ağır bir hastalık geçirdim komaya girdim.Şeytan geldi.{Allah ondan saha çirkin bir şey yaratmadı.son demde gelecek kişiye.Önümüzde dar geçitler var.Henüz hiçbirine bağlanmış değildir.O şeytan kişinin anasının suretinde gelip evladım ben senin ananım karnımda 9 ay taşıdım seni.Meşakkat ve sıkıntı içinde büyüttüm..Senden önce ahrete gittim.Dinlerden Yahudilik dinini hak olarak gördüm gel sende Yahudi ol.Şeytan son demde ateşler içindeyken gelecek.Ahir zaman peygamberi sıkıntı geçirdi de biz geçirmezmiyiz.

Peygamber efendimiz son demde ateşler içindeyken Fatıma validemiz ağlıyor.Efendimiz Fatıma validemizi yanına çağırıyor ve diyor ki babanın son sıkıntılarıdır üzülme.Bu esnada kulağına bir şey fısıldıyor o da gülüyor.Ne fısıldıyor kulağına?Benden sonra bana ilk kavuşacak sensin diyor.Öyle bir peygamber son anında ateşler içinde olursa biz olmazmıyız.Yolun sonunda ahiret kapısında içeri girerken karşılaşacağımız anlardan biri budur.Adam devam etti}-Hocam ağır hastalık geçirdim.Şeytan geldi.Çok çirkin fakat çok müessir konuşuyor.Yüzümü ondan çeviremiyorum.Böyle bir edip ve tesirli konuşma görmedim.Konuşması çirkinliğini gideriyor.Bana”Buda”(sığıra tapma)dinini telkin ediyor.Beni öyle bir tesiri altına almıştı ki,ondan yüzümü çeviremiyordum.Daralıyor,sıkılıyordum. O anda karşıdan kapı açıldı.Efendi hazretleri içeri girdi.Ben o anda şeytanın baskısı altında ter döküyordum.Efendi hazretleri bana baktı.Şeytan,ferre-yefirru-firar etti. Sultanın nuru onu yakıp yıktı.O kardeşimizi beladan kurtardı.İşte böyle anlar bizi bekliyor.Bu bayram günleri geçer.Gerçi siz bunlardan münezzehsiniz,şehitsiniz.Allah kabre kadar bu şerefinizi muhafaza eylesin.Cenabı hak bu bayrak altında kendi istediği gibi günlerimizi geçirmek verilen vazifeleri istenildiği gibi yerine getirmeye muvaffak eylesin.Sultanımızın bir faydasını da o demde göreceğiz.Dünya da onun himmeti üzerimizde çoktur.Ahirette sayılmayacak kadar.O demde ne annenden ne babandan ne de evladından fayda yoktur.Tarikat-ı aliyyeye sahip olanlarla olmayanlar arasında çok büyük fark olacaktır cennette.İbrahim suresi.ayet 7.”Eğer şükrederseniz elbette nimtimi artırırım ve eğer nankörlük ederseniz şüphe yok ki elbette benim azabım çok şiddetlidir.”Bu ayetin gereğince amel edebilmek için dinlediklerimizle âmil olmak,aldığımız vazifeleri yerine getirmek, lüzumsuz işlerden beri olmak ve hareketlerimizi düzene koymaktır. Mevla bize “sizi inek sürüsünün arkasında çoban olarak kılmadım,sizi kanadanın hristiyan bir köyünde dünyaya getirmedim.Sizi dayyibî bir Müslüman ülkesinde yaşattım.Cennette ki firdevsi âlâ yaylalarına giden bir kapıda.ve Allah’a giden bir kapıda bulundurdum diye sorarsa Allah’nasıl cevap veriririz. Risale-i kudsiyye syf.60
Görürsün buları surette echel,”Bu ALLAH dostlarını surette en cahil görürsün”
Sana bu imtihandır anla Ecmel.”Sana bu imtihandır kısaca anla.bu ALLAH dostları karşısında uyanık ol dikkatli ol.
Dahi bazen görürsün ğayet ekmel.
Televvün gösterir ol zât-ı ekmel.

hasan efendi..

hasan efendi..

hasan efendi sohbet..

--------------------------------------------------------------------------------
Risale-i kudsiyye

Ledün deryasının sultanı oldur,
Hakikat sırrının burhanı oldur,
Cemî enbiyanın hanı oldur,
Cemî evliyanın cânı oldur.
Füturlardan geçüb hakka gidelim
Cemâl-i Bâ kemale seyredelim.

Biliyoruz ki buradaki sohbet evvele kudsiyyeden başlar.Öyle devam eder.Biz buna layık değiliz.Layık olmadığımız halde bize nasib oldu.Mevla,lisanımızı,bütün âzâlarımızı hatalardan muhafaza buyursun.Efendi hazretleri umredeler.Kainatın efendisi Rasülüllah Mekke’den Medine’ye hicret buyurduğu gibi Üstadımız dün Mekke’den Medine’ye hicret buyurdular. Bütün eşrarın şerrinden kendisini ve kardeşlerimizi mukaddesatımızı muhafaza buyursun.İnşallah angaribi zaman(yakın bir zamanda)Müşerref olacağız.Görüşmelerde size dua ve selam söylerler.Hepinizle beraberiz diyor.erkek cemaatine de kadın cemaatine de dua eder.

Hadid Suresi ayet:4”Her nerede olursanız Mevla sizinle beraberdir.Onun bizimle oluşu fayda vermez .Bizim onunla oluşumuz fayda verir.O bizimle beraber bizden ayrılımıyor ama biz ayrılmayalım.Buradasın yemendesin,Yemendesin buradasın.İnsan,ruhu ile nerede ise orada muteberdir.Bizde ruhumuzla ondan ayrılmayalım.
“Allah ile beraber olunuz.Eğer ona gücünüz yetmezse ALLAH ile beraber olanla olunuz.”Onlarla olursak Mevla ile beraber oluruz.Eğer onlarla beraber olmazsak hangi vadide helak olacağımız belli olmaz.

İbrahim Erzurumî buyuruyor ki;Kimin kalbinde ALLAH varsa onun her iki dünyada yardımcısı Allah’tır.Kimin kalbinde de Allah’tan ğayrısı varsa onun da her iki dünyada hasmı Allah’tır.”Neden sen beni unutun.Neden beytullah olan kalbe başka şey doldurdun.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks