Karadelik

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH

''Yemin ederim yıldızların düştüğü yerlere''.(Vâkı´a Sûresi-75)

Modern astronominin karadelik olarak adlandırdığı bölgeler, bu tanıma uygun düşmektedir. Karadeliklerin, çok büyük yıldızların ölümleri sırasında ''süpernova'' adı verilen patlamalardan arta kalan maddesinin çökmesi ve teklik adı verilen noktada sıfır hacim ve sonsuz yoğunluğa erişmesiyle meydana geldiği hesaplanmaktadır. Karadeliğin çekim gücü, belirli bir mesafe içindeki her şeyi yutacak bir seviyede olduğu için, civarındaki her şey, bu arada yıldızlar, karadeliğe düşmekten kurtulamazlar. Bu itibarla, yıldızların düştüğü yer şeklindeki bir tanım, bugünkü bilgilerimiz içinde karadeliklere uyar görünmektedir. Şu kadar var ki, karadeliklerin çekim gücünden hiçbir şeyin, hattâ ışığın bile kurtulması mümkün olmadığından, bir yıldız veya galaksi tespit eder gibi görülmelerine ve teşhis edilmelerine imkân yoktur. Ancak, karanlık bir bölgenin etrafında cereyan eden birtakım olaylardan X ışını neşri veya cisimlerin garip davranışları gibi orada bir karadeliğin bulunduğu sonucuna varılmaktadır. Bir sonraki âyette gelen ''bilseniz'' sözü, daha başka âyetlerde geçen ''Görmediler mi?’’ benzeri ifadeler gibi, ileride elde edilecek bazı bilgilere işaret ediyor gibidir.

Karadelikler Bildiğimiz şeylerin olmadığı bir yokluktur.

Bir yer değildir, çünkü karadelik, mekanın sonsuz büküldüğü bir yokluktur. Yine hiçlik diyemiyorum çünkü Allah'ın(cc) yarattığı her şey vardır. Var olan hiçbir şeyin bulunmamasına yokluk demek daha uygun olacaktır.

Yokluk noktasına tekillik denir. Tekilliğe giren her şey bu nokta tarafından yutulur. Zaten orada nokta da yoktur.

Ancak karadeliklerin bazı özelliklerinin hesaplanmasında tekilliğin etrafındaki olay ufkundan faydalanılır. Çöken yıldız uzay ve zamanı o kadar eğer ki artık ışık dahi çekimine kapılır. Bu ışığın bile çekildiği hiç bir şeyi algılayamadığımız an olay ufkunın başlangıcıdır. Mesela güneşin kütlesinin 10 katı olan bir yıldız çökünce çapı 60 km olan bir olay ufkuna sahip olur.

Olay ufku bir uzay parçasıdır. Ancak tamamen boştur. Ne kayalar vardır ne gazlar vardır ne ışık vardır ne de atomlar. Hiç biri bulunmaz. Ayrıca orada ne olduğunu da bilemeyiz. Bizim bildiğimiz fiziki yasalarımız orada geçerli değildir. Sadece bilinebilirler.
65557018kb7.jpg

Uzayın, maddelerin çekim kuvvetiyle nasıl yumuşak bir kağıt gibi büküldüğünü ve karadelik tarafından nasıl delindiğini anlamak ve anlatmak gerçekten kolay değildir. Sadece en boy ve yükseklik bilincine sahip olan bizlerin bunu tam olarak kavraması mümkün değildir.

Ancak şöyle bir misal ile daha iyi anlaşılabilir: Düz ve esnek bir kağıdın üzerine yazdığımız bir harfin inanılmaz derecede ağırlaştığını düşünelim. Bu harf kağıdı aşağı doğru uzatacaktır. En nihayetinde o kadar ağırlaşır ve kağıdı aşağı doğru uzatır ki, en dipteki noktadan delinir.

black_hole.jpg

Etrafındaki harfler bu çukura doğru kaymaya başlar(çekim kuvveti) kayarken de formları değişir zuarlar ve sonundaki delikten çıkarlar. Çıkarken sonsuz uzunlukta ve incelikte bir ipliğe dönüşürler...

Ayrıca kardeliklerin çıkış noktalarının akdeliklerin bulunduğu negatif bir evren olduğu iddia ediliyor...

Araf suresi 40. ayet
Bismillahirrahmanirrahim
Bizim âyetlerimizi yalanlayan ve onlara inanmaya tenezzül etmeyenler var ya, işte onlara göğün kapıları açılmayacak ve deve (veya halat) iğne deliğinden geçinceye kadar onlar cennete giremeyeceklerdir. İşte suçluları böyle cezalandırırız.
sadakallahulaziym

Lise çağımda, müslüman bir Alman ve sonradan profesörlüğü sahte olduğu ortaya çıkan Hans Aiberg adlı zeki bir adamın kitaplarını okumuştum. Arzdan Arşa Sonsuzluk Kulesi adlı bu serilerde, bu tür misaller veriliyordu. Deve ve iğne deliğini de orada okumuştum :)

ek: sonradan öğrendim ki Hans Aiberg, şeytanın etki alanı olan aklın esiri olup şaşırmışlar kervanına katılmış...

Hatalarımdan, Rahman ve Rahim olan Allah'a(cc) sığınırım

Hayrlarla kalınız...

ALLAH(c.c.) razı olsun.

KIYAMET SURESİ
6- "Kıyamet günü ne zamanmış" diye sorar.

7- Ama göz 'kamaşıp da kaydığı,'

8- Ay karardığı,

9- Güneş ve ay birleştirildiği zaman;

10- İnsan o gün: "Kaçış nereye?" der.

11- Hayır, sığınacak herhangi bir yer yok.

Bir surede yıldızların dökülmesi geçiyordu gibi hatırıyorum, lakin sureyi bulamadım. Bilemiyorum kafam karışıkda olabilir. :eek:

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks