İşte Osmanlı Hilafeti

Ebu Zerr

New member
Hilafet'in Yardımseverliğine Bir Örnek *

1845 yılında İrlanda’da yaşanan kıtlık esnasında Osmanlı Hilafet devleti kendisi ekonomik zorda olmasına rağmen İrlanda halkına yardımda bulunmayı ihmal etmedi..

1845’te yaşanan kıtlıkta 1 milyonun üzerinde İrlanda'lı kıtlıktan öldü. O dönem Osmanlı halifesi olan Abdulmecid İrlanda halkına yardım için 10.000 sterlin yollamayı İngiltere Kraliçesine önerdi. Kraliçe ise 1000 sterlinin yeterli olacağını bildirdi. Osmanlı bunun üzerine ayrıca gizli bir şekilde üç gemi dolusu yiyecek gönderdi. Bu gemileri İngiliz kraliçesi mahkeme yolu ile engellemeye kalkıştı. Fakat bütün engellemelere rağmen bu üç gemi Drogheda limanına ulaştı. Orada bu yiyecekler Osmanlı denizcileri tarafından halka teslim edildi.

Bundan dolayıdır ki İrlanda halkı (özellikle Drogheda halkı) Türkleri hala kendilerine çok yakın ve dost bilirler. Osmanlının o dar dönemde götürdüğü yardım onlarda sembolleşmiştir.

Bu olay Osmanlı devletinin çöküş döneminde dahi ne kadar merhametli, cömert ve insanlığı kucaklayan devlet olduğunun ispatıdır. Bunu yapmaya sevk eden dinamik güç ise İslam’dan başkası değildi.

http://www.islamdevleti.org/content/view/17714/102/

*Konu başlığını İşte Osmanlı hilafeti olarak açtım, bu Türk milletine münhasır bir durumdur, en azından geneli böyledir, en azından Tarih bunu böyle müşahade etmektedir...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks