islamın en önemli şartı

yelken06500

New member
tabiki islamın en önemli şartı insan olmaktır..zira peygamberimiz (sav)onu yaşamak ve yaşatmek için gelmiştir..selam ve dua ile

ben anlamış değilim tabiki islamın en önemli şartı insan olmaktır..zira diğer mahlukat arasında ALLAH(CC)ın koyduğu kanunlar geçerlidir..islamın uygulanması ise insan olmayı gerektirir.bu ilk şarttır..ondan sonra gelen şartlar ise insan canlı varlığının üzerine yüklenmiştir..gayet açık sanıyorum..

anlayınız ltfn

anlayınız ltfn

İnsan olmak İslam'ın şartı değil kardeşim. Niyetini ve ne demek istediğin anlaşılıyor. Ama, İslam'ı şartları bellidir. Yeni, bir şey eklemek caiz değildir. İslam'ın şartları Kelime-i Şehadet, Namaz, Oruc, Zekat ve Hac'tır.

Teklif ile İslam'ı karıştıryorsun. Teklif'in şartı insan olmaktır. Hali ile İslam'dan sorumlu tutulmanın şartı İnsan olmaktır. Malumun ilanı abestir. Elbette hayvanlar İslam ile mükellef değiller. Onlara teklif yoktur.

Ayrıca; "zira diğer mahlukat arasında ALLAH(CC)ın koyduğu kanunlar geçerlidir..islamın uygulanması ise insan olmayı gerektirir.bu ilk şarttır.." burda ne dediğini anlamamışım?

Muhabbetle
kesinlikle islamın en önemli şartı insan olmaktır..insandan başka mahlukata ''islam!'' diyemezsiniz.çünkü onlarda (<<zira diğer mahlukat arasında ALLAH(CC)ın koyduğu kanunlar geçerlidir..islamın uygulanması ise insan olmayı gerektirir.bu ilk şarttır..>>da anlaşılmayana da cevaptır)kayıtsız şartsız iradeleri ALLAH(CC) a bağlıdır..onların ki tam bir teslimiyet halidir..o zaman geriye insan kalır..insan ise canlılar arasında akıl ile hareket eder doğruyu ve yanlışı seçmelerinde ise serbest bırakılır..ve insanlar doğruya yönelmeleri için islam gelmiştir..insan olmasay dı islam olurmuydu?? teklif mevzuu ise şudur insana yapılır...yanlız islam teklifden önce de insanı seçer..anlayamamanızı anlıyorum..biraz derin slm

peki insan olup akıl melekelerini kullanamıyor olması nedir ..neyi gerektirir sizin ifadenizle müslim olmamayımı ??...sayın Duha oldukça açıklayıcı ifade etmiş islamın şartı evvela yani müslim olmanın şartı kelimei şehadettir ..sizin beyanınız için ise ancak şöyle bir açıklama uygun olur...kuran teklif olunan insandır islam teklif olunan insandır diğer yaradılan bitki, hayvan vs.. bilgimiz dahilinde olmayan yaradılanlar ise kuranı kerimin kendilerine teklif olunmayanlarıdır ...şu halde kendileri zaten belli bir teklifle karşı karşıya olmadıkları için belli bir şart dahi öne sürülemez ...şöyleki siz evvela insan olun sonra müslüman olunuz denilmesi gibidir ...selam ve dua ile..

kesinlikle islamın en önemli şartı insan olmaktır..insandan başka mahlukata ''islam!'' diyemezsiniz.çünkü onlarda (<<zira diğer mahlukat arasında ALLAH(CC)ın koyduğu kanunlar geçerlidir..islamın uygulanması ise insan olmayı gerektirir.bu ilk şarttır..>>da anlaşılmayana da cevaptır)kayıtsız şartsız iradeleri ALLAH(CC) a bağlıdır..onların ki tam bir teslimiyet halidir..o zaman geriye insan kalır..insan ise canlılar arasında akıl ile hareket eder doğruyu ve yanlışı seçmelerinde ise serbest bırakılır..ve insanlar doğruya yönelmeleri için islam gelmiştir..insan olmasay dı islam olurmuydu?? teklif mevzuu ise şudur insana yapılır...yanlız islam teklifden önce de insanı seçer..anlayamamanızı anlıyorum..biraz derin slm

Hepimiz biliyoruz ki insan olmadan islam olunmaz. Bu zaten malum bir şey. Sayın Duha ne güzel anlatmış "Teklif'in şartı insan olmaktır" ve eklemiş "Malumun ilanı abestir", daha üzerine hala "islamın en büyük şartı insan olmaktır" demek boşa ve gereksiz bir çaba olsa gerek.

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem efendimizden rivayet olduğu üzere islamın şartı BEŞTİR;

"İslam beş temel esas üzerine kurulmuştur. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in sallallahu aleyhi ve sellem Allah'ın Rasûlü olduğuna şehadet etmek, Namaz kılmak, Zekat vermek, Hacca gitmek ve de Ramazan orucunu tutmaktır" (Buhari, Müslim).

Şimdi bunların üzerine yeni bir icatla şart(esas) eklemek olmaz.

Bu şartların da şartları vardır ancak biz "islamın şartı beştir" deriz. Kaldı ki "canlı olmak" nasıl ki islamın şartı olarak sayılmıyorsa "insan olmak" da islamın şartı olarak sayılmaz. Bunlar Teklif'in şartlarıdır. Zaten insana anlatılıyor bunlar :)

anlayamamanızı anlıyorum..biraz derin slm

Ek: Sizde lise zamanlarımdaki halimi görüyorum:) Etrafımdakilere boş bir kağıdı gösterip hiçliği anlatmaya çalışırdım da kimse anlamıyor diye hayıflanırdım :p

Selametle...

yanıt! düzeltme!!

yanıt! düzeltme!!

z.h )aklı olmayanın hükmü malumunuzdur...
a. )mevzuu sözlerimin derinliği değil konunun derinliğidir..

benim olurumda insanların anlamaması vardır.diğerleride yukarıdaki gibidir

bilmukabele sizin dediğinizi anlıyorum ama kelime-i şehadeti de getiren insandır..

bu konuya son olarak değiniyorum ve aslında kavramları karıştırmak gibi bir gafletimizin acizane bulunmamaktadır..
ALLAH(CC) İslamı insanlara şart getirmiştir..velhaıl islamda bulunan nazari şartlarda insanlar içindir..bunları peygamberimiz(sav) i görevlendirerek islam dini aracılığıyla insanlara(müslüman) sorumluluk olarak yüklemiştir..,
ayrıca insanın vasfı akıldır..akılsız insanlara sorumluluk yoktur..kalb ise aklı olan insanın ihlas noktasında devreye girer..akılsız insanların da kalbi vardır..
selam ve dua ile

İnsan olmak İslam'ın şartı değil kardeşim. Niyetini ve ne demek istediğin anlaşılıyor. Ama, İslam'ı şartları bellidir. Yeni, bir şey eklemek caiz değildir. İslam'ın şartları Kelime-i Şehadet, Namaz, Oruc, Zekat ve Hac'tır.

Teklif ile İslam'ı karıştıryorsun. Teklif'in şartı insan olmaktır. Hali ile İslam'dan sorumlu tutulmanın şartı İnsan olmaktır. Malumun ilanı abestir. Elbette hayvanlar İslam ile mükellef değiller. Onlara teklif yoktur.

Ayrıca; "zira diğer mahlukat arasında ALLAH(CC)ın koyduğu kanunlar geçerlidir..islamın uygulanması ise insan olmayı gerektirir.bu ilk şarttır.." burda ne dediğini anlamamışım?

Muhabbetle

Selamün Aleyküm,Duhacigim bence Islamin tek sarti var oda Kurani oldugu gibi kabul edip(Nesih/mensuh yapmadan)icindekileri alip disindakileri Red etmektir.Iste Islam iste Iman...Ek yapmiyorum simdide tenzilat deme?....

islamın şartı

islamın şartı

İslamın şartı beş deniyor; islamda şart yok Allah var diyen müslümandır.
Hucurat suresi 14
14- Ey Muhammed, Bedeviler "İman ettik" derler. Sen onlara şöyle de: "Hayır, iman etmediniz. Siz, ancak "Müslüman olduk." deyin. Çünkü iman henüz kalbinize girmemiştir. Eğer Allah ve Resulüne itaat ederseniz, Allah, amellerinizden hiçbir şey eksiltmez. Şüphesiz Allah, çok affdendir, çok merhamet edendir.

Bedeviler: "Biz, Allahı ve Resulünü tasdik ettik. Bizler müminiz." dedi­ler. Ey Muhammed, sen onlara de ki: "Sizler iman etmediniz. Sizler mümin de­ğilsiniz. Bu itibarla "İman ettik" demeyin. "Teslim olduk" deyin, zira iman ger­çekten kalbinize girmemiştir. Henüz onun ne demek olduğunu kavramış değilsi­niz. Sizler, Allahın ve Resulünün emirlerini tutup yasaklarından kaçınarak Allaha ve Resulüne itaat edecek olursanız, Allah, amellerinizin mükafaatmdan hiç­bir şey eksiltmez. Zira Allah, yaptıklarından vazgeçip kendisine itaat edeni af­fedendir ve ona merhametli davranandır. O halde ona tevbe ediniz ki sizi affe­dip size merhametli olsun."

Namaz,oruç,hac ve zekat yok demek değil,bunlar mümin muttaki olmak için vazifedir.
yapılacaktır.islamda şart yok demek; islama girmek için Allah'ın varlığını kabul etmek yeterlidir.

İslamın şartı beş deniyor; islamda şart yok Allah var diyen müslümandır.
Hucurat suresi 14
14- Ey Muhammed, Bedeviler "İman ettik" derler. Sen onlara şöyle de: "Hayır, iman etmediniz. Siz, ancak "Müslüman olduk." deyin. Çünkü iman henüz kalbinize girmemiştir. Eğer Allah ve Resulüne itaat ederseniz, Allah, amellerinizden hiçbir şey eksiltmez. Şüphesiz Allah, çok affdendir, çok merhamet edendir.

Bedeviler: "Biz, Allahı ve Resulünü tasdik ettik. Bizler müminiz." dedi­ler. Ey Muhammed, sen onlara de ki: "Sizler iman etmediniz. Sizler mümin de­ğilsiniz. Bu itibarla "İman ettik" demeyin. "Teslim olduk" deyin, zira iman ger­çekten kalbinize girmemiştir. Henüz onun ne demek olduğunu kavramış değilsi­niz. Sizler, Allahın ve Resulünün emirlerini tutup yasaklarından kaçınarak Allaha ve Resulüne itaat edecek olursanız, Allah, amellerinizin mükafaatmdan hiç­bir şey eksiltmez. Zira Allah, yaptıklarından vazgeçip kendisine itaat edeni af­fedendir ve ona merhametli davranandır. O halde ona tevbe ediniz ki sizi affe­dip size merhametli olsun."

Namaz,oruç,hac ve zekat yok demek değil,bunlar mümin muttaki olmak için vazifedir.
yapılacaktır.islamda şart yok demek; islama girmek için Allah'ın varlığını kabul etmek yeterlidir.

Sevgili kardeşim,
Yeni bir akım mı bu, yoksa bizzat kendi tesbitleriniz mi? Eğer Kur'an dan hüküm çıkardıysanız, biraz daha baksanız... Yada derse biraz daha çalışsanız...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks