İslam'ın Anneye Verdiği Değer

casus021

New member
İslam'ın Anneye Verdiği Değer :

Biz insana, anne ve babasına (karşı) güzelliği (ilke edinmesini) tavsiye ettik...
(Ankebut Suresi) , Biz insana, 'anne ve babasına' iyilikle davranmasını tavsiye
ettik... (Ahkaf Suresi, 15) ... anne-babaya iyilik edin, ... (Enam Suresi, 151) ...
Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne-babaya, yakın akrabaya,
yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolda
kalmışa ve sağ ellerinizin malik olduklarına güzellikle davranın. Çünkü, Allah, her
büyüklük taslayıp böbürleneni sevmez. (Nisa Suresi, 36)
...
Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu,
zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl
içindedir. "Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Bana'dır." (Lokman
Suresi, 14) ...
"Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve Senin razı olacağın
salih bir amelde bulunmamı bana ilham et; benim için soyumda salahı ver. Gerçekten
ben tevbe edip Sana yöneldim ve gerçekten ben Müslümanlardanım." (Ahkaf Suresi, 15)

...
Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı
emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara:
"Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. Onlara acıyarak
alçakgönüllülük kanadını ger ve de ki: "Rabbim, onlar beni küçükken nasıl terbiye
ettilerse Sen de onları esirge." (İsra Suresi, 23-24)
...
Allah, "Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. De ki: "Hayır olarak infak edeceğiniz
şey, anne-babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışadır. Hayır olarak
her ne yaparsanız, Allah onu şüphesiz bilir." (Bakara Suresi, 215)
...
Allah Kuran'da Yusuf Peygamberin bu tavrını şöyle bildirmektedir: Böylece onlar
(gelip) Yusuf'un yanına girdikleri zaman, anne ve babasını bağrına bastı ve dedi
ki: "Allah'ın dilemesiyle Mısır'a güvenlik içinde giriniz." Babasını ve annesini
tahta çıkarıp oturttu; onun için secdeye kapandılar.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks