Müslüman olarak görüp, müslüman olarak ölen kimselere, söylediğin şekilde yani MÜSLÜMAN denir,
o'nunla sohbet etmiş, meclisinde bulunan , ondan hadis rivayet etmiş veya Peygamber Efendimizle bir diyalog içinde bulunan insanlara ise sahabi denir.
Savaş sırasında Peygamber efendimizi bırakıp kaçanlara da sahabi denir mi?
Sahabi kavramını çok geniş tutuyorsunuz!
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM Soru 6 :Mekke’den göç eden müslümanlara yardım eden, ellerindeki mallarının yarısını veren,
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ve ashabını bağrına basan Medineli müslümanlara ne ad verilir?
Yakıştıramadım yaklaşımını.
Caferiliğin düzgün bir mezhep olup olmadığını öğrenmek istiyor isen bunu araştırmalısın bir caferiye sormamalısın. Alıcağın cevap tabiki düzgün bir mezheptir.
Aynı şekilde Neredeyse Ashabın tamamını kapsayan sahabe kavramının doğruluğunuda onlardan gelen nakillere göre karar veremezsin.
Kimsede gelip bana Peygamber efendimiz Cuma Hutbesi okurken, Ticaret kervanı geldi diye hutbeyi bırakıp kervana gidenlerin sahabeliği hakettiğini söylemesin.
Savaş meydanında peygamber efendimizi yanlız bırakıp kaçanların sahabeliği hakettiğini söylemesin.
Önce söylenen şeyin kelime anlamına bakınız, sonra da onun kimler olduğu konusunda fikir edininiz.
Bravo tebrik ederim.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM Soru 6 :...
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.