isimlerimizin anlamı?

Azra

New member
arkadaşlar bilmem böyle konu açıldımı daha önce.hepimiz şu güzel isimlerimizin anlamlarını söyleyelim...:)

Erinmeyip, sözlükten ismimin manasını buldum, ismim iki kelimeden oluştuğu için ikisini ayrı ayrı yazdım, bu sayede ismim hakkında geniş bilgi edinmiş oldum, sağol kardeş vesile olduğun için..

ŞEYMA: (Ar.) 1. Bedeninde ben veya benzer bir izi olanlar. 2. Hz. Peygamber'in süt kardeşi.

NUR: (Ar.) Ka. 1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke'deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Zünnureyn: Hz. Peygamberin 2 kızıyla evlendiği için Hz. Osman'a verilen unvan, onur sahibi. Kur'an-ı Kerim'in 24. suresinin adı.

kübra:en büyük demekmiş...(en büyük ALLAH)Doğrusu ismimin anlamına bi anlam veremedim.
azra:eek:nu söylemim...biraz abes kaçar şimdi burada.

Zafer
Köken : Arapça
Söyleyiş:
Anlam
1. Amaca ulaşma, başarı.
2. Düşmanı yenme, üstün gelme, utku.

hüma cennet kusu demek
gül de ben tebessüm anlaminda kullandim.

cennet kusu gül

mihrimah kanuni sultan süleymanın kızının adı... anlamı ise ayparçası

zeynep: Değerli taşlar, mücevherler. 2. Süs, bezek..
kullanmadığım diğer ismimin yalnızca anlamını yazayım ...gülüş...
selam ve dua ile..

gezgin: çok gezen (böylece çok bilen olacağım inşallah )
yasemin : zeytingillerden hoş kokulu bir çiçek....

KEVSER
1) İslamiyete göre Kevser, cennette var olduğuna inanılan bir nehirdir. Kevser için bir havuzdur diyenler olduğu gibi bol hayır ve bereket, kesilmez soy sop, sayılmız ümmet anlamlarına geldiğini söyleyenler de vardır.hz. Muhammed'in, Kevser'in iki yanında inciden kaplar bulunan bir ırmak olduğunu, bu kapların yıldızlar kadar sayısız bulunduğunu söylediğini Buhârî belitir.

2) Kurban bayramı namazı ve kurban.

3) Kevser Suresi

Benim adımın anlamı bildiğim Peygaberimiz(S.A.V)'in süt kardeşi.NURŞEYMA Allah razı olsun doğru biliyormuşum ve ikinci anlamınıda sayende öğrendim.ve y,ne şükürler olsunki doğru biliyormuşum
Selam ve dua ile

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks