Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Insanlari Inançsizliğa Sürükleyen Nedenler

YOL GÖSTERÝCÝ

New member
Katılım
2 Nis 2006
Mesajlar
237
Tepkime puanı
166
Puanları
0
Yaş
68
Web sitesi
www.yolgosterici.com
İNANÇ SAHİBİ OLMANIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAYACAĞI DÜŞÜNCESİNDE OLAN İNSANLAR

Bu tip insanlar özgürlüklerini engelleyeceği düşüncesi ve korkusu ile Allah’ın varlığına inanmak istemezler. Çünkü bir yaratıcının olması düşüncesi onlara yaşamak istedikleri dünya hayatının zevkli yönlerinden uzaklaştırır.
Ve işte o zaman bu insanlar için dünya yaşamı, bir azap haline gelecektir.
Bu yüzden bir yaratıcıyı reddetmek ile üzerlerindeki sorumluluktan kurtulacaklarını sanırlar.

HAYATINDA ÇOK SEVDİĞİ YAKIN BİRİNİ KAYBETMİŞ İNSANLAR;

Çok sevdiğiniz birini kaybetmenin acısını hayal edebilir misiniz ?
Mesela, annenizi, babanızı, kardeşinizi,eşinizi veya çocuğunuzu…
Bir anne yada baba için en acı şey evladının acısını yaşamaktır…
Sevdiği birini kaybetmek insanları isyan ettirir.

Annesini ameliyat masasında kaybetmiş bir evlat, doktorların acizliğine…. Eşini depremde bir enkaz altında kaybetmiş bir koca, binayı yapan müteahhite,…kardeşini trafik kazasında kaybeden bir ağabey, trafik kurallarının ve ilgililerin yetersizliğine,… evladını teröre kurban veren bir anne,…terörizme isyan eder….

Bazı insanlar da sevdiğini aldığı için… Allah’a isyan eder….

İşte bazı insanlarda meydana gelen inançsızlığın nedenlerinden biri budur…. Sevdiğine o kadar bağlıdır ki,… onu kaybetmeyi kabullenemez ve bu çelişki onu Allah’a isyana sürükleyebilir…

Her canlı, ölümü tadacaktır. Biz bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. Sonunda bize döndürüleceksiniz. ENBİYA SURESİ 35.

Evet,ölüm de diğerleri gibi bir sınavdır….cevabı ise; Allahın takdirine boyun eğmektir… işte bazı insanlar sınavın bu sorusuna duygularına uyarak yanlış cevap verirler…

İsyana ve inançsızlığa sürüklenebilirler.

SEVGİDEN YOKSUN BÜYÜMÜŞ, İTİLİP KAKILMIŞ , HAKSIZLIĞA VE TECAVÜZE UĞRAMIŞ, FAKİRLİK İÇİNDE YOĞRULMUŞ İNSANLAR;

Sevgi insanların insan olmasının olmazsa olmaz bir öğesidir.
Sevgisiz büyüyen insanlar, sevginin ve sevmenin ne olduğunu bilemezler…..hayatı boyunca itilip kakılmış, hor görülmüş, aşağılanmış insanlar, buna layık olmadıklarını düşünür ve önce kendisine bu davranışları sergileyen insanlara başkaldırırlar ….Rusya'daki Bolşevik ihtilalinde görüldüğü gibi…sonra da kendisine böyle bir kaderi layık gördüğü için Allah’a isyan edebilirler. Ve böyle bir isyan içinde kendilerine zulüm uygulayan insanların yaptığı zulmün bir benzerini, onlarda diğer insanlara uygularlar….Yahudilerin yıllarca gördüğü zulmün benzerini Filistin'de uygulamaları örneği gibi…

Yaptıkları zulümler ve birçok insanı Allah yolundan alıkoymaları yüzünden daha önce kendilerine helal kılınmış tertemiz şeyleri, Yahudilere haram kıldık. NİSA SURESİ 160.

BİRDENBİRE BÜYÜK BİR SERVET VEYA BİR MEVKİ SAHİBİ OLAN İNSANLAR.
YADA BİRDENBİRE SERVETİNİ VE MEVKİİNİ KAYBEDEN İNSANLAR;

Bugün belli bir kariyeriniz, bir mevkiiniz ve belli bir geliriniz var.
Oysa sizin bir ay çalışıp kazandığını bir gecede kumar masalarında yada gece kulüplerinde zevki için telef eden insanlar.

Parayı nasıl kazandığınız ne kadar önemli ise,… nasıl harcadığınızda o kadar önemlidir.

Ve onlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan infak ederler. KASAS SURESI 54.

Aslında bu tip insanlar toplum içinde çok fazla değildir…ama, bu tip insanlara özenerek, kazandıkları birkaç kuruşu lüks bir yaşantı için harcamaya çalışan özentiler çoğunluktadır….

Mesela, bazılarının evinde yiyecek ekmeği yoktur…. Ama elinde son model cep telefonu eksik olmaz….işte bu yüzden etrafına borçlanırlar, sadece çevresindekilerden aşağı kalmamak, küçümsenmemek ve onlarla hava atabilmek için….

Onların malları da evlatları da seni imrendirmesin. İş sadece şudur: Allah onlara şu iğreti hayatta azap etmeyi ve canlarının küfre sapmış bir halde çıkmasını istiyor.TEVBE SURESİ 55.

Lüks bir yaşam süren insanlar, birdenbire elindeki mal varlığını ve mevkilerini kaybettikleri vakit,… kaderlerine isyan ederler.
İşte bu onları inançsızlığa sürükleyebilir….

Aynı şekilde fakirlik ve sefalet içindeki insanlar da birden bire mal mülk ve mevki sahibi olduklarında, bu onları bir şımarıklığa gaflete ve inançsızlığa sürükleyebilir….

Çünkü bazı insanlar, kazandıkları paraların karşılığını,…
İnsanlıkları ile öderler…..

Böyle yapılmıştır ki, elinizden çıkana üzülüp ümitsizliğe düşmeyesiniz ve Allah'ın size verdiğiyle sevinip şımarmayasınız. Çünkü Allah, kendini beğenip övünenlerin hiçbirini sevmez.HADİD SURESİ 23.

HİÇ BEKLEMEDİĞİ BİR ANDA AMANSIZ BİR HASTALIKLA VEYA BİR SAKATLIKLA YÜZ YÜZE KALAN İNSANLAR;

Sağlığınız yerinde mi ?... İşinize gidip geliyorsunuz… iyi kötü bir kazancınız var….ve mutlusunuz….

Bir sabah başınızda bir ağrı ile uyanıyorsunuz…. Doktora gidiyorsunuz….emar çekiliyor… ve beyninizde o güne kadar fark edilmemiş bir tümör tespit ediliyor…. Gittikçe büyüyen bir tümör…. Ne hissedersiniz ?.....umutsuzluk mu ?....acizlik mi ?....
Kaderinize ve Yaratan’a isyan mı ?..... Ölümden daha korkuncu;
Ölümü beklemektir….. Bunu bir idam mahkumu yada ölümcül bir hasta ancak bilebilir…. İşte her gün, bir sonraki gün öleceğini düşünerek yaşamak, insanı isyana ve inançsızlığa sürükleyebilir...

İnsana nimet verdiğimizde yüz çevirip yan çizer. Kendisine şer dokununca da hemen ümitsiz oluverir. İSA SURESI 83.

Sağlığımız en büyük nimet değil midir ?....

AİLESİNDE PROBLEM OLAN İNSANLAR, ANA VE BABALARI SORUNLU OLAN İNSANLAR. AİLESİNDEN BELLİ BİR DİNİ KÜLTÜR ALMAMIŞ İNSANLAR;

En küçük toplum ailedir. Ve insanın aldığı ilk eğitim de aile de başlar. Annesi babası ayrılmanın eşiğine gelmiş, kavgalı, huzursuz bir ortamda büyüyen insanlar, yaşadıkları ortamın bunaltıcı havası ile inançsızlığa yada sapık bir inanca sürüklenebilirler.

Çünkü ailesi kendi problemleri ile o kadar çok meşguldür ki, çocuklarına zaman ayırmazlar sadece maddi ihtiyaçlarını karşılarlar… oysa bir çocuğun maddiyattan daha çok sevgiye, ilgiye ve öğretiye ihtiyacı vardır.

İnançsızları araştırın,… bir çoğunun zamanında ailevi problemleri olmuştur….

Zengin çocuklarının birçoğu her şeye sahip olabilmenin kibrini yaşarlar….kendilerini üstün görüp, etrafındakileri küçümserler...doyumsuzdurlar…ve zamanla para ile satın alabildikleri şeyler onları tatmin etmemeye başlar….değişik arayışlar içine girerler…kendilerini bir şekilde ispat etmek, farklı bir şeyler yapmak, ve kendince bir imaj oluşturma çabasıdır bu…. Toplumun çoğunluğundan farklı olduğunu ispatlamak için önce inançlarını değiştir… uzakdoğu felsefelerini dener,…. Satanizmi dener,….hiçbiri onu mutlu edemez…. Ve inançsız olduğu vakit, sorumsuz ve mutlu olacağını sanır…. Ateizm’i dener…..

Nasıl Satanist olduğunu anlatan bir yurttaşımızın ifadeleri çok dikkat çekicidir;

“Ailemden kopmuş, sevgi bağım kalmamıştı. Maddi açıdan durumum ailem sayesinde oldukça iyiydi, zengin aile çocuğuydum kısacası. Değişik arayışlar içindeydim, macera arıyordum. Beyoğlu'nda takılıyorduk. Satanist bir grupla tanıştım ve Ataköy’de oturduğumu öğrenince benimle yakından ilgilendiler. Bana okumam için Satanizmle ilgili kitaplar verdiler. Okuduğum zaman oldukça ilgimi çekti. İşte aradığım şey dedim hemen. Mistik şeyler vardı kitapta, kıyamet gününden bahsediyordu, ölümsüzlükten falan bahsediyordu. Daha sonra beni Ataköy’de oturan gruptan diğer kişilerle tanıştırdılar. İlk başta benim oyun olarak baktığım ayinler yapıyorduk. Kendimi tutamayıp gülüyordum ama onlar çok ciddiydiler, sanki uçuyorlardı. İlk başlarda korktum gerçekten, ama sonra ben de onlardan biri oldum. Heavy Metal türü müzikler dinlerdik. Bu müzikleri yapanlara tapardık. Kedi kanına bayılırdık.
Kedi öldürmeye, kanlarını akıtıp kurban etmeye bayılırdık. Akla hayale gelmeyen sapık zevklere sahiptik. Aklıma geldikçe kendimden utanıyorum. Kedi kanını içip ölümsüzlüğe ulaşmaya çalışanlar bile vardı içimizde. Ben de buna inanmıştım. Kanı içmek için içimden büyük bir istek geliyordu. Fakat midemin bulanması bunu engelliyordu. Kandırdıkları gençlere ölümsüzlüğü ve dünyayı ele geçirmeyi vaat ediyorlardı. Bir oyun oynuyorduk sanki. Şeytan’a tapar gözükecektik fakat asıl amacımız Şeytan’ı yok edip dünyayı ele geçirmekti. Şimdi tüm bunlara gülüyorum.”
HABER ÖZEL…


Bütün buraya kadar anlattıklarım; gördüğümüz bu tip insanların hepsi inançsızdır şeklinde anlaşılmasın…

Bu nedenler sadece insanları inançsızlığa iten nedenlerin en önemlileridir.

Aslında insanların kafalarında yarattığı…
İnanç değil,…inançsızlıktır.

Bazı insanlar dertleri bahane edip, Allah’tan uzaklaşır…
Bazı insanlar ise dertleri fırsat bilip, Allah’a yaklaşır….

Allah yar ve yoldaşınız olsun.
 

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Allah razı olsun...Allah inançsızlıktan ve inançsızlardan uzak eylesin
 
Üst Alt