Neden ki evlilik güzel bir şeydir.
evlilik güzeldir kardeşim ama şu zamanda evlnmek cok zor bende düşünmüyorum evlenmeyi herşeyin hayırlısı ama baba evi güzel![]()
insan neden evlenir....
bu soruyu bende sordum kendime......neden???
şimdiye kadar ailem içersinde yaşayamadıgım ama hep hayal ettiğim o islami hayatı yaşayabilmek için...örtemediğim o eşarbı özgürce başıma geçirebilmek için.....Allah ismini evimde sıkça duymak,konuşabilmek için.......haramdan kaçınabilmek, yaptıgım takdirde bunun dogru olmadıgını bana hatırlata bilen birinin oması için....bana emanet edilirse eğer verilecek olan evlatlarımı islam çerçevesinde yetiştirip arkamda bırakabilecegimin bir dua'cım olması için......elinden tutup taşlı yolları birlikte aşmak için.....birlikte savaşmak ve islamiyeti birlikte yaşamak için.... Peygamber efendimizin sünneti oldugu için.....vs vs.
bunlar tek başınada yaşanamaz mı? yaşanır elbette.....niye yaşanmasın ki? ...ama kendi adıma söyleyeyim benim önümde çok engellerim ve korkularım var..hemde çok fazla.......tek başıma dayanabilecek kadarda güçlü degilim.......bunları yapabilmemin tek dayanagı ise evlilik.....levh-i mahfuzda yazılmışsa tabi............yazılmamışsa da boynumuz kıldan incedir.......
V'esSelam
bu soruya kısa ve net cevap vereyim...
"hayır"....
sebepler bana kalsın...
V'esSelam
vallahi ilginç.evlenmeden kapanamamak.siz kapanmayı isterseniz size kim engel olabilir ki?
hatta bazı eşler kapanmaya karşı çıkıyor.kimileri de evlenince açılıyorlar.
demekki kimileri de kapanmak için evlenmeyi bekliyor.bir de halk arasında şöyle bir inanç var "kızım nikahlanıncaya kadar açık olsun ondan sonra kapanır" diye.nikahlandıktan sonra başörtüsünün farz olduğuna inanıyorlar.bana göre de bu yanlış.isteyen herkes istediği gibi giyinebilmelidir diye düşünüyorum.kapanmak isteyene de engel olunmamalıdır.
İnsanların yaşantılarını bilemezsin asya....Neden kapanamadıklarınıda..
Bu özel bir mevzu...
Neden evlenmek isterim diye yazdıgım o mesajda öz olsada açıkladım..başka bir şey yazmamda mümkün degil...
zaten altını çizdigim cümlelerin gibi düşünmüyorum...
islami çizgiden uzak birini de istemiyorum bile.....
Eşim beni kapatsın da demiyorum,,,
İmanlı ise zaten benim kapanma istegime karşı çıkmaz..
Açık olmam belki dezavantaj ama Allah gönüllerdekini en iyi bilendir..
İnşallahta gönlüme göre birini nasip eder ...Ne diyelim..
V'esSelam
ben sizi cok iyi anliyorum.dualarimda sizinle.