İlimizin nesi meşhur

erzurum ;insanlığı,cağ kebabı,otlu peyniri, lor peynir,
ağrı;ağrı dağı,
ankara;kırosu,armudu,seymenler
istanbul;boğazı,camiileri,tepeleri,trafiği,lalesi
çankırı;tozu,tuzu,kızı

Ah Yelken ah, kala kala gurbette unutmuşsun Erzurum'u, :) otlu peynir Van'ın... Neyse Erzurum dan devam Palandöken kayak pistleri, kuru toz karı, oltu taşı, gövermiş (yeşillenmiş) peyniri, kadayıf dolması, eti, Dadaş'ı ve bitmez tükenmez kışı...

mardinimim herbişeyi meşhurdur yav,ııımmm hangi birini saysamkine,beyaz suyu,çiğ köfte,içli köfte,işkembe dolması,(bayılırım)cevizli sucuk,bide üzümden yaparlar,herire die şahane bişe olur ya:)hele sarması hele sarması,yemede yut:p
bide mardinin kaleleri,kiliseleri falan....

Ah Yelken ah, kala kala gurbette unutmuşsun Erzurum'u, :) otlu peynir Van'ın... Neyse Erzurum dan devam Palandöken kayak pistleri, kuru toz karı, oltu taşı, gövermiş (yeşillenmiş) peyniri, kadayıf dolması, eti, Dadaş'ı ve bitmez tükenmez kışı...

bu kadar ah etme hocam içimi kavuruyor...ben yediklerimi ve gördüklerimi yazdım...ne kadar kültürünü bilsekte yemediğimizi görmediğimizi yazmayalım dedik....birtek gövermiş peynirde kıl olduğunu biliyorum ...:)eee gidiip gelmeyince bu kadar oluyor...

Tokat'ın çemeni,yaprağı ve kebabı ve almuslu:D:D türküsü meşhurdur bildiğim kadarıyla

ya sadece bu tekmidir lo,bizim komşular var tokatla du ben sayıyım:)

katmeri demeyi unutmuşun hıh çok ayıp en özeli ve güzelini hemde,offf bi katmer yapıolar şu tokatlılar parmaklarınıda yiyosun şahane bişi,sonraa tabiki sıcak kanlı olmalarıı toptan öyleler yav aralarında bi agresif asabi insan göremzsin,recep ivedik gibi:p bide tabi espirileri,bazen komşumuz benide götürüyo tokatlılar toplanıp katmer yaparlar falan ya kadınların bi espirileri var,resmen cem yılmazın bayan versyonları hatta taş çıkarırlar:)o gün gülme krizine girmiştim:)
onun dışındada ıııımmm varda bide şey şarkısı vardır,hey on beşli on beşli dokat yolları daşlı oda meşurdur:)

ha bide mardinin ajdarı meşhurdur yav en önemlisini demeyi unuttum:D

çikita muz muz muz
nane nane nane nane nannanaee:)
türkiyenin gelmiş geçmiş en mükemmel şarkıları:eek:

Geri