Hz.Peygamber'in Büyülenmesi Konusu

Ravi: Hz. Ebu Hüreyre(r.a.)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim (sihir maksadıyla) bir düğüm vurur sonra da onu üflerse sihir yapmış olur. Kim sihir yaparsa sirke düşer. Kim birşey asarsa, o astığı şeye havale edilir."
Kaynak: Nesai, Tahrim 19, (7, 112)

Ravi: Hz. Ubeyd İbnu Umeyr(r.a.)
Babası (radıyallahu anh)'ndan anlatıyor: "Resulullah (sav)'a bir adam kebairden sormuştu, şöyle cevap verdiler: "Onlar dokuzdur!" buyurdular ve saydılar: "Şirk, sihir, insan öldürmek, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, namuslu kadınlara iftirada bulunmak, anne ve babaya haksızlık, kıbleniz olan Beytu'l-Haram (da masiyet işlemey)i sağlığınız ve ölümünüzde helal addetmek."
Kaynak: Ebu Davud, Vesaya 10, (2875); Nesai, Tahrim 3, (7, 89)

Ravi: Hz. Zeyd İbnu Erkam(r.a.)
Resulullah (sav)'a sihir yapıldı. Bu yüzden günlerce hasta düştü. Sonunda Cebrail aleyhisselam gelerek: "Seni yahudilerden bir adam sihirledi. Yaptığı sihir düğümünü falanca kuyuya attı" dedi. Resulullah (sav) Hz. Ali (ra)'yi (bu maksadla oraya) gönderdi. Ali (ra) düğümü oradan çıkarıp çözdü. (sihir çözülünce) Aleyhissalatu vesselam, bağdan kurtulmuş gibi kendine geldi. Resulullah (sav) bunu, o yahudiye zikretmedi ve onun yüzünü de hiç görmedi."
Kaynak: Nesai, Tahrim 20, (7,112-113)

Ravi: Hz. Ebu Ümame(r.a.)
Hz. Peygamber (sav)'i işittim, diyordu ki: "Kur'an-ı Kerim'i okuyun. Zira Kur'an, kendini okuyanlara kıyamet günü şefaatçi olarak gelecektir." Zehraveyn'i yani Bakara ve Al-i İmran surelerini okuyun! Çünkü onlar kıyamet günü, iki bulut veya iki gölge veya saf tutmuş iki grup kuş gibi gelecek, okuyucularını müdafaa edeceklerdir. Bakara suresini okuyun! Zira onu okumak berekettir. Terki ise pişmanlıktır. Onu tahsil etmeye sihirbazlar muktedir olamazlar." (Bir rivayette şu ziyade mevcuttur: Bir rekatta, secdeden önce, bir kul onu okur, sonra da Allah'tan birşey isterse Allah istediğini mutlaka verir.")
Kaynak: Müslim, Müsafirin, 252, (804)

Selamün Aleyküm,Asilnur kardesim bu forumda herkes bilirki Metin Mete asla Ayetin disinda delil kabul etmez.Ben simdi hepsine baktim ve hic bir Ayetullah göremedim kusura bakma ama benim icin gecerli degil.O nedenle senin söyledigin o beyyineleri bekleyecegim Insallahu Teala eger varsa Ayet yoksa zaten ben demistim diyecegimi...Rabbe emanet ol...

Aşağıda diyanetin sitesinden bir alıntı var. İlginizi çekebilir:

...Sihrin gerçek yanı olup olmadığı konusunda İslâm alimleri arasında farklı görüşler vardır. Alimlerin çoğunluğu sihrin hakikati olduğunu söylerken İmam-ı Azam Ebû Hanife’ye göre sihir tamamen aldatmadan ibarettir, hiçbir gerçek yanı yoktur.”...(7)

7- Ayni, Umdetü'I-Kâri, 14/62.

Yine başka bir siteden alıntı:

Sihrin gerçekliği ve etkisinin de olup olmadığı hususunda ulema arasında ihtilaflar olmuştur.

İbn Kesir’in tefsirinde naklettiğine göre vezir İbn Hubeyre, Kitâbı el İşrâf alâ Mezâhibi’l Eşrâf’ın da açtığı sihir bahsinde:”Sihrin bir hakikati olduğunda (ümmetin tüm alimleri)icmâ ettiler.Ancak Ebu Hanife bu görüşe katılmayarak, hakikati olmadığını ileri sürmüştür."demiştir.

Aynı yerden:

Sabuni "Şer'i Hükümler"başlığı altında ele aldığı sihrin hakikati konusunda:Ehl-i sünnet ve'l cemâat ulemasının çoğunluğu, sihrin hakikati ve tesiri olduğu görüşüne sahip olmuşlardı.

Ancak Mutezile ile ehli sünnetten bazıları vakıa olarak bir gerçeği olmadığını, buna karşılık sadece aldatmaca, göz bağcılığı, saptırmadan ibaret olup hokkabazlığın bir türü olduğunu öne sürmüşlerdir."demektedir.

Chamdali :
Sihirbazlık ayrı bir şey, büyücülük ayrı. tartışılan sihir değil büyüdür. Sihrin göz aldatmacası olduğu konusu tartışılmaz bir gerçektir.

Chamdali :
Sihirbazlık ayrı bir şey, büyücülük ayrı. tartışılan sihir değil büyüdür. Sihrin göz aldatmacası olduğu konusu tartışılmaz bir gerçektir.

Yapma Ruşen!

Bakara 102 ye bir bak istersen. Ayetin metninde geçen kelime sihirdir. Meal yazarlarının kimi çevirmeyip sihir diye bırakmışlar kimi de büyü diye çevirmiş. Sihir ve büyü kelimeleri aynı şeyi ifade için kullanılır.

Chamdali :
Sihir göz aldatmacası derken kastım sihirbazlıktı. Yani günümüzdeki illisyonistlerin yaptıkları. Elbette bunların uydurma olduğunu biliyoruz.
Diğer taraftan sihir ve büyü arasında önemli farklar vardır.
Büyü, insanları hasta eder. Sevgi veya nefrete sebep olur. Yani cesede ve ruha tesir eder. Büyü, kadınlara ve çocuklara daha çok etki eder. Büyünün tesiri kesin değildir. İlacın tesiri gibi olup, Allahü teâlâ dilerse tesirini yaratır. Dilerse tesirini yaratmaz.

Şu halde, (Büyücü, büyü ile istediğini şüphesiz yapar, büyü muhakkak tesir eder) diyen ve inanan kâfir olur. (Allahü teâlâ takdir etmişse, büyü tesir edebilir) demelidir!
İnsanların bütün işleri, âdet-i ilahiyye içinde meydana gelir. Allahü teâlâ, sevdiği insanlara ikram olmak için, âdetini bozarak, sebepsiz şeyler yaratır. Bunlar enbiyadan meydana gelirse Mucize, evliyadan meydana gelirse Keramet, diğer müminlerden meydana gelirse Firaset, fasıklardan meydana gelirse İstidraç, kâfirlerden zuhur ederse Sihir denir.
Iraklı bazı kimselerin ağızlarına ateş almalarına, avurtlarına şiş sokmalarına keramet diyenler çıkıyor. Allahü teâlâ, böyle kimselerin Hazret-i Musa zamanında da bulunduğunu, bunların sihir olduğunu bildiriyor. Böyle göz boyamak haramdır

abi bakara suresi 102. ayette büyünün varlığını Allah bize bildiriyor. o nedenle büyü yok diyemeyiz.

selamün Aleyküm,o konuyu daha öncedende yazdim basliktan bakarsan görürsün o konuyuda.Zaten Camdali bazi sitelerden örnek vermis sihir veya büyü hakkinda Allahin Red dedigine ancak ve ancak Ayetle beyyine gelirseki ancak inanirim zaten Allahin Kitabinda celiski bulmanin imkani yok o nedenle ben rahatim Diger getirdigin beyyineler benden beridir kusura bakmayin...Yine üstüne basa basa diyorumki ALLAHIN yok dedigine Metin Mete asla var veya belki demez...

Chamdali,

Ruşen Ehl-i Sünnet alimleri senin gibi düşünmüyorlarmış. Üste senin altı çizili cümlen altta da daha önce alıntıladığım yazı var.

Sabuni "Şer'i Hükümler"başlığı altında ele aldığı sihrin hakikati konusunda:Ehl-i sünnet ve'l cemâat ulemasının çoğunluğu, sihrin hakikati ve tesiri olduğu görüşüne sahip olmuşlardı.

Ancak Mutezile ile ehli sünnetten bazıları vakıa olarak bir gerçeği olmadığını, buna karşılık sadece aldatmaca, göz bağcılığı, saptırmadan ibaret olup hokkabazlığın bir türü olduğunu öne sürmüşlerdir."demektedir.

Chamdali benim size iki sorum olacak. Birincisi sihir nedir , büyü nedir? İkincisi sihir ve büyünün farklı olduğunu düşünüyorsanız arasındaki fark nedir,yok eğer sihir ve büyünün aynı şey olduğunu düşünüyorsanız, sihirbaz ve büyücü kavramları arasında niçin derin anlam farklılıkları vardır?

Ruşen şimdilik beni boşver! Sen ehli sünnet alimleri ile aynı düşünmüyorsun görünüşe göre. Bence bu konuyu bir araştır. Belki onlar belki de sen yanlış düşünüyorsun!

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks