Hz. Adem (A.S.) oğlu Sit (A.S.) Nasihati

ayyüzlü

New member
y1phyRtQ36YV5BAPCSQ8LeL1-HRHZWnDlkUh-12anUicL-R4ZEYbeiypjyKed8UECUpfLte6XfCxt0

Hz. Adem (A.S.) oğlu Sit (A.S.)´a şu beş nasihatte bulundu ve bu nasihatleri ilerde kendi oğullarına, vasiyet etmesini istedi.

Nasihatler sunlardir:

1 — Ogullarina, dünyaya güvenmemelerini söyle, çünki, ben bakî oldugunu gözönüne alarak Cennet'e güvendim, fakat Allah (C.C) beni oradan çıkardı.

2 — Ogullarina, kadinlarin arzusuna uyarak bir ise girişmemelerini söyle. Çünki ben eşimin arzusuna uyarak yasaklanmiş ağacın meyvasından yediğim için sonra pişman oldum.

3 — Ogullarina, girişecekleri her işin sonunu baştan düşünmelerini söyle, eğer ben giriştiğim davranışın sonunu düşünseydim, başıma bildiginiz bu haller gelmezdi.

4 — Herhangi bir işe girişirken içinize süphe düşerse, ondan uzak durun, çünki ben yasak ağacin meyvasini yerken içime şüphe düştü, buna rağmen vazgeçmediğim için sonra pişmanlığa düştüm.

5 — Giriseceğiniz işlerde bilenlere danışın, eger ben yasak ağaca yanaşmadan önce meleklere (Cebrail'e) danışsaydım, başıma bu haller gelmezdi.»

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks