Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hiç O' nsuz(Sallahualeyhivesellem) olur mu? H.Efendiden bir sesli sohbet!

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
» Hiç O' nsuz olur mu?

"Efendimizin yolu olmadan felah muhaldir." Çünkü, o bulunmazsa, bütün maksatlar beyhude olur. Çünkü, anlaşılmaz bir kitap, muallimsiz olsa, mânâsız bir kâğıttan ibaret kalır. İkincisi: Ahali, o üstadın (a.s.m.) sözünü kabul edip dinlemesidir. Demek, vücud-u üstad (a.s.m.), vücud-u kasrın dâisidir. Ve ahalinin istimâı, kasrın bekasına sebeptir. Öyleyse, denilebilir ki, şu üstad (a.s.m.) olmasaydı, o melik-i zîşan, şu kasrı bina etmezdi. Hem yine denilebilir ki, o üstadın (a.s.m.) talimatını ahali dinlemedikleri vakit, elbette o kasr tebdil ve tahvil edilecek.

Devami bu linkte!

http://www.nurpenceresi.com/moduller.php?modul=dosyaizlet&op=1&id=589

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
Müslümanlara onsuz olmaz de

Kafirlere onsuzda olur de

Herkes kelime-i tevhidi esas alarak çevresine bakışını yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir. Hatta kelime-i tevhidin ikinci bölümünü yani Muhammed Allah’ın resulüdür kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakmalıdır.” (Küresel Barışa Doğru: 131. sh)

Oh ne güzel bunu yapanlara Ayeti kerimede ne diyorlar biliyorsun değilmi? (Münafık)

“Bunlar güya Allah’ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Oysa onlar sadece kendilerini aldatırlar da bunun farkında değillerdir.” (Bakara: 9)

Bir tek ayeti kerimeyi inkar eden kafirdir

“Allah’a ve ahiret gününe inanan bir milletin; babaları, oğulları, kardeşleri veya akrabaları da olsa, Allah’a ve Peygamberine muhalefet eden kimselere sevgi beslediklerini göremezsin.” (Mücâdele: 22)

“Onlar müminleri bırakıp kâfirleri dost edinirler. Onların tarafında bir şeref ve kudret mi arıyorlar? Bilsinler ki şeref ve kudret tamamen Allah’a aittir.” (Nisâ: 139)

“Ey iman edenler! Küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi dost edinmeyin.

Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zâlimlerdir.” (Tevbe: 23)
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
@Berr


"Müslümanlara onsuz olmaz de

Kafirlere onsuzda olur de"

Efendimiz (sav) islamiyetin ilk yillarinda kelimei tevhidi okurken ikinci kismi söylüyormuydu yoksa söylemiyormuydu?

Hudeybiye anlasmasinda kendi istegiyle "Peygamber" lafzini cikartmaya izin verdimi vermedimi?

Hasa Efendimiz (sallahualeyhivesellem)i örnek aldigimiz icin biz simdi yanlis mi yaptik?

Yoksa sen Sünnete karsi mi geliyorsun?

Allah ayetinde "Aramizda bir olan kelimeye gelin" diyor. Yani ilk etapta tedriciligi esas edinip Tevhidi nazara veriyor. Nübüvveti sonraya birakiyor.

Allahin Birligini özümsememis bir insana önce Peygamberlikten bahsetmek dindeki Tedricilige ziddir.

namaz kac yilda farz oldu, tesettür kac yilda faz oldu? Insan psikolojisini nazara almak Sünnetin emridir! Gercekci ol, söyledigin seye kendin de inanmiyorsun ya, neyse! Amac tekfir olunca nasil olsa birseyler bulur yazarsin bizi (hasa) kafir yapana kadar! :)

Yazik

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
Hocan bir islam devleti adına kafirlerle bir andlaşma yaptıda bundan haberimiz mi yok anlamadım :)
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
@Berr

Birak onu da Kurani gercekten taniyormusun istersen bakalim! Soruyorum sana Kuranda Ehli Kitaba nasil bir yaklasim var? Bu soruya nasil cevap vereceksin bakalim. Cok merak ediyorum cevabini. (bakalim bazi ayetlerden haberin varmi yada özellikle gececekmisin?)

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
Soruma cevap verememen hiç önemli değil, biz alıştık zaten cevap verememenize çünkü verecek cevabınız yok buda sizi münafık yapar.

daha önce sende yazmıştık bir tek ayeti inkar eden kafirdir diye ama yazdığımız bir tek ayete iman ediyorum sözü ağzından çıkmadı.

Hani bi önceki forumda bana oryantal demiştin ya! Resulullah (a.s) "bir müslümana hakaret ederde ohal onda olmazsa söz sahibine dönerde o hali yaşamadan ölmez" buyuruyorlar.

Simdi söz sahibine döndü oryantal gibi kıvırmaya başladın.

Fakat ben yinede yazıyim.
(Ey müminler!) Ehl-i Kitaptan kâfirler ve putperestler de Rabbinizden size bir hayır indirilmesini istemezler. Halbuki Allah rahmetini dilediğine verir. Allah büyük lütuf sahibidir.(Bakara 105)

görüldüğü üzre hüküm konmuş, Sana Daha doğrusu bize müslümanlara hayır dokunsun istemezler.

“Allah Meryem oğlu Mesih’tir diyenler, andolsun ki kafir olmuşlardır.” (Maide: 17)

“Andolsun ki: ‘Allah üç ilahtan üçüncüsüdür.’ diyenler de kafir olmuşlardır. Oysa tek bir ilâhtan başka ilah yoktur. Eğer bu dediklerinden vazgeçmezlerse elbette onlardan inkar edenlere çok acıklı bir azap dokunacaktır.” (Maide: 73)

“Onlar Allah’ı bırakıp hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rableri olarak kabul ettiler. Oysa kendilerine, bir olan Allah’a ibadet etmeleri emredilmişti.

Allah’tan başka hiç bir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.” (Tevbe: 31)


Ebu Said-i Hudri -radiyallahu anh- den rivayet edildiğine göre Resul-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Kıyamet günü bir nidâcı ‘Her ümmet dünyada neye tapmışsa onun arkasına takılsın.’ diye ilân edecek. Bunun üzerine Allah-u Teâlâ’dan başka şeylere, putlara ve heykellere tapmış olanlardan hiçbiri kalmayacak, hepsi cehenneme düşecekler.

Nihayet yalnız Allah’a tapan iyi ve kötülerle ehl-i kitab’ın bakiyyeleri kalacak ve evvelâ yahudiler çağırılarak kendilerine ‘Siz dünyada neye ibadet ederdiniz?’ diye sorulacak. ‘Biz Allah’ın oğlu Üzeyr’e tapardık.’ diyecekler.

Kendilerine:

‘Yalan söylediniz! Allah’ın hiç bir zevcesi ve çocuğu yoktur. Şimdi siz ne istiyorsunuz?’ denilecek.

Yahudiler ‘Susadık Yâ Rabbi, bize su ver!’ diyecekler. Bunun üzerine kendilerine işaretle ‘Suya buyurmaz mısınız?’ denilecek ve yahudiler cehenneme o serap gibi (alev dalgaları) birbirini târumar eden ateşe haşrolunarak oraya düşecekler.

Sonra Hıristiyanlar çağrılarak kendilerine ‘Siz dünyada neye ibadet ederdiniz?’ diye sorulacak. ‘Biz Allah’ın oğlu Mesih’e tapardık.’ diyecekler.

Onlara da:

‘Yalan söylediniz! Allah hiçbir zevce ve çocuk edinmemiştir. Şimdi siz ne istiyorsunuz?’ denilecek.

Hıristiyanlar da ‘Susadık Yâ Rabbi, bize su ver!’ diyecekler. Bunun üzerine kendilerine işaretle ‘Suya buyurmaz mısınız?’ denilecek ve hıristiyanlar ateşe haşrolunarak oraya düşecekler.” (Müslim: 183)


nereye varmak istediğini tahmin edebiliyorum şimdi sor o muhteşem sorunu al cevabını(tabi sadece tahmin iddia değil)
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
@Berr

:)

Neyse söyleyecek söz kalmadi artik. Artik inan sadece gülüyorum sana. :) :)

son olarak sana degil diger okuyuculara bir iki söz söylemek istiyorum:

arkadaslar Asri Saadetten bir tane örnek gösteremezsiniz ki, bir münafiga Resulu Ekrem Efendimiz (sallahualeyhivesellem) ve sahabiler "sen münafiksin" desin. Efendimiz (sallahualeyhivesellem) dibindeki birakin müslümanlara "münafiklara" dahi "siz münafiksiniz" "sizden adam olmaz" "siz takiye yapiyorsunuz" "siz kafirlere dostsunuz" dememistir! Bir kisi yoktur böyle dedigi, hatta Vahsi (ra) a dahi dememistir.

Hatta Ebu Cehil edepsizi öldükten sonra yanina gelen oglu Ikrimenin yaninda Hz.Ömere, Ebu Cehile laf söyletmemek ve Ikrimeyi üzmemek icin (o dönemde Ikrime henüz Iman etmemisti ve birsürü Sahabiyi sehit etmisti!) "Ölülerin arkasindan konusma" demistir.


Ebu Cehilin bile arkasindan laf söyletmeyecek kadar ince bir Peygamberin ümmetinden oldugunu iddia edenlerin haline bak! Yazik!

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
Siz işiniz gücünüz para ve dilencilik olduğu için trübüne oynayın siz.

Münafıkların başı olan Abdullahıda bilmiyorsun değilmi hadis lerden o zaman da 700 münafık olduğu biliniyor.

Ayeti kerimede bile geçiyor bu sıcakta savaşılmaz deyip savaştan kaçtıkları Hatta Hz.Allah Cevap veriyor "Resulum deki cehennem ateşi daha sıcak keşke bilseler"

Şimdi artık verecek bir cevabının olmadığını anladığına göre şöyle yazdıklarımızı bir gözden geçir

Sen hep dilini göstermişsin
Ben hep delilimi göstermişim
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Artik yazdiklarimi okumadan isine geldigi gibi yorumlamana alistigim icin sasirmiyorum da.

Ben Efendimiz (sallahualyehivesellem) kimseye "sen münafiksin" "sen kafirsin" diye dislamamis hatta ebu Cehile bile öldükten sonra laf söyletmemis dedim. Ebu Cehile sayisiz defa gittigini sen de biliyorsun. Sen ise bana falanca münafik falan diyorsun! Ben münafik yok mu dedim? Önce yazilani anla sonu yorum yap. Efendimiz (sallahualeyhivesellem bildigi halde etrafindaki münafiklari dislamamisdir. ( O bir Peygamber ve hepsini gayet iyi biliyordu. Hatta GIZLI olarak sahabesine isimlerini yazdirmadi mi?) Sen bilmem ki hangi Peygamberi örnek aliyorsun kendine!


"Ben hep delilimi göstermişim"

:)

Berr, istersen bu isi bitirelim artik. Okuyanlar artik bir fikir sahibi olmuslardir. Sen de müslümana kafir diyerek kendi imanini tehlikeye atma.

Zira:

Islam inancina göre bir insan "Ben Müminim" diyorsa Ona kafir denilemez!

Bu kesindir!

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
İşte sana Hakkın Hakikatı.

“Eğer onlar Allah’a, Peygamber’e ve ona indirilen Kur’an’a inanmış olsalardı, onları dost edinmezlerdi. Fakat onların çoğu yoldan çıkmışlardır.” (Mâide: 81)
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
@Berr

Tebrikler abi yine mahvettin bizi. Bitirdin yani olayi. Sen bi yerde retorik kursu falan aldinmi! Cagri filminin senaryosunda calismadigina eminmisin!

Ama iyisin yani saka maka. Gerci biraz ayetlerle ilgili zamanlama sorunun var ama o kadar da olur. Yani sen Asri saadette gelseydin ortalik iyi karismisti. Ama olur o kadar kusur yani. :)

Arkada
 

berr

New member
Katılım
25 Mar 2005
Mesajlar
113
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
50
eee ne demişler

Eşek ten kurban olmaz.
Fethullahçı dan müslüman olmaz
 
Üst Alt