>Herşey bakış açısındadır>>>>"Pozitif Düşünmenin Gücü" kitabının meşhur yazarı>Norman Vincent Peale'nin bir hikâyesi bu.>>Birgün birisi Peale'yi arar. Umutsuzluğa kapıldığını ve>uğruna yaşayacak bir şeyi kalmadığını söyler. Peale bu>kişiyi ofisine çağırır. Adam "her şey bitti, her şey umutsuz.>En derin karanlıkta yaşıyorum. Aslında yaşam için tüm>isteğimi kaybettim" der.>>Peale sempatik bir şekilde gülümser. "Durumuna bir bakalım">der sakince. Bir kâğıdın ortasına dikey bir çizgi çizer. Sol>tarafa adamın kaybettiklerini, sağ tarafa da onda kalanları>yazmayı önerir. Adam üzüntülü olarak sağ taraftaki yere>ihtiyaç olmayacağını söyler. "Hiç bir şeyim kalmadı, nokta".>>Peale sorar: "karın seni ne zaman terketti?">Adam: "Ne demek istiyorsunuz, karım beni terketmedi ki,>karım beni sever!">>"Bu muhteşem" der Peale zevkli bir şekilde. "O zaman bu>kâğıdın sağ tarafındaki kolonda ilk olarak yazılacak. Eşim>beni terketmedi. Peki, çocukların ne zaman hapse girdiler?">>"Bu saçma!" der adam. "Çocuklarım hapiste falan değiller!">>"Iyi! Bu sag tarafa yazılacak 2 numara. Çocuklar hapishanede>değil." der Peale ve bunu da yazar.>>Aynı tarzda bir kaç sorudan sonra adam sonunda durumu anlar ve>içinde bulunduğu duruma rağmen gülümser: "Komik! Bu şekilde>düşününce herşey ne kadar değişiyor">>>>Ç.N: bazan imkânsız görünse de kaybettiklerinize degil hayatınızda>olanlara odaklanmayı deneyin...>>>>Sevgiyle,>>Çeviri: Lale Külahlı