Hayat bana......öğretti.

hayat bana zamanin su gibi akip gittigini....kendi ayaklarimin üstünde durmayi...bazi seyleri yitirince bir daha eline cekmiyecegini .... hayalin gerceklesmesi cok caba gösterecegini...

zeynep kardeşim valla onu mecburen öğreneceksin yoksa mazallah bugün burda olmayabilirdin :) şaka bir yana hayat birilerine hep birşeyleri öğretmiştir

hayata sevmekle başlayanlar hep güzel şeyleri öğrenmiştir
hayata acıyla başlayanlar hep acıları öğrenmiştir

Önemli olan hayatta öğrendiklerini tecrübe olarak sağ cebine koymaktır ve iyisiyle kötüsüyle bu sınavı alnımızın akıyla geçebilmektir.

hayat bana kaybetmeyi öğretti..
hayat bana sevmeyi sevilmeyi öğretti..
hayat bana elimdekilerle yetinmeyi öğretti...
hayat bana dostumu düşmanımı öğretti..

her geçen gün hayat birşeyler öğretiyor muhakkak........
önemli olan kendimize dersler çıkarabilmek ve hayatımıza istikamet verebilmek....

hayat bana bugün çok şey öğretti.nefsime ve duygularıma yenilince neler olacağını.
ve benim onu yenmem gerektiğini öğretti.inş.

20 haziran çarşamba unutulmayacak.;)

Bende bugün bekleminin cok büyük sabir gerektirdigini ögrendim.:eek:

hayat bana aşırı samimi olmanın iyi birşey olmadığını öğretmeye çalışıyor.
ama ben öğrenmemekte inat edeceğim...
şaka bir yana buraya hangilerini yazayım şimdi???

hayat

hayat

hayat önce acımasız olmayı öğretiyor insana sen ne kadar iyi niyetli olursan ol hayat insanın karşısına hep acımasızca çıkıyor ben bunu öğrendim ama buda hayat nasıl olursa olsun bende öyleyim demek değildir ne olursa olsun her zaman ayakta durmak azim ve kararlılıkla imanla aşkla sevgi ve sabırla mücadele etmektir

selam ve dua ile

hayat bana bugünde........
gelmesi muhakkak olan zamanın bu hayatının heranın da ne yaşaman gerekiyorsa hemencecik o anı yanıbaşında bulduğunu oks öss açıköğretimsınavları vs lerin beklenipte bi anda yaşandığını öğretipte hızla kabre yaklaştığımı gösterdi ve bu hakikati iliklerime kadar hissetti....
zaman bir sudur adeta... akıyor ve gidiyor...
zamanı durdurup içine yararları bişeyler koymak gerek..

Hayat bana gerçek aşkı öğretti, Rabbime karşı duyduğum aşkı, beni(kulunu) O'nun kadar seven olabilir mi? O gerçek bir dost, O'a sığınmayı, tevekkülü öğrendim. Sıkıntılarıma sevindimki acı olan her şeyin aslında tatlı olduğunu öğrendim. Sabrın tadını almayı öğrendim, Şükrederken ağlamayı öğrendim, Rabbime yalvarmanın ne büyük haz olduğunu öğrendim. Kul oluğumu öğrendim ve her şeye rağmen hamd olsun ki mutluyum. Kısacası teslimiyeti öğrendim...

hayat bana ogriteler ogretirken en sonunda finali yaptı ve kendisiniz aslında dunyada ne kadar önemsiz oldugunu, aslında buraya gelişimizin nefes alışımızın
burdaki insanları memnun etmek icin olmadıgını o insanlar oyle istiyor diye oyle yaşamam gerektiğini ,nefesimin her an dura bileceğini onun icin rabbime sımsıkı sarılmamı onun yolundan cıkmamı,,insanlra yumaşk davranmamı efendimiz s.a.v ornek almam gerektiğini islmı cok iyi ogrenmem gerektigini ve atacıgım her adımın ona gore olması gerektigi...kulagıma okunan ezanla öldugumde kılınacak olan ezansız namazımı unutmamam gerektiğini....kabirde namaz kılıyormsun diye soruldugunda evet diycek şekilde yaşamayı,ümmetim soruldugum sa.v. ummetinden diyeceğim şekilde yaşamam gerektigini, özür dilemisini ve af etmesini ogretti...

hayat bana;
dostların parmakla gösterilecek kadar az olduğunu ve yanında olanların yakınında olacağı anlamına gelmediğini,
yaparım ederim diyenlerin iş başa düşünce ortadan kaybolduğunu,
en yakınların ile aranı düzgün tutman gerektiğini,
hayatta en önemli ve seni bırakmayacak olan kimselerin ailen olduğunu ve onlara hakettiği değer vermenin mutlulukların en güzellerinden olduğunu,
UMUDUNU KAYBETMENİN HAYATLA BAĞLARINI KOPARMAK OLDUĞUNU,
insanlara sen nasıl izin veriyorsan sana o şekilde davrandıklarını,
haketmeyene yapılan şeylerin hakedene haksızlık olduğunu...........öğretti...
(devamı gelecek)

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks