Hadis Tarihi

nod

New member
Selamlar,

Hadis tarihi hakkında kitap arıyorum. Nasıl, ne zaman yazılmaya başlandığı, hangi tekniklerin uygulandığı vs. Yetkin bir kişinin elinden çıkmış bahsettiğim özellikte bildiğiniz bir kitap biliyorsanız bana tavsiye ederseniz çok memnun olurum.

İnternette bu konu hakkında bilgiler bulabiliyorum ancak kaynakların belirsizliği ve kimlerin ne amaçla yazdıklarından emin olamadığımdan yeteri kadar faydalanamıyorum.

bu konuda dini yayın evlerinden temin ede bilirsiniz hadisin yazılması peygamberimiz zamanında başlanmıstır 3 yıl gibi kısa bir sure yazılmamıstır fakat tekrar yazılmaya başlanmıstır

değerli kardeşim ne bulursanız okuyun. ama kafanızın karışacağına ve bu yüzden telaşa kapılmayacağınıza kendi kendinize söz verin. çünkü kafa karışmazsa rahmet gelmez. deniz neredeyse gemi oradadır. dert nerdeyse derman oraya gelir. Hadiste ne diyor Allahı seviyorum diyen belalara hazır olsun. aşk belaya talip olmaktır.

kardeşim bu hususta ismail lütfi çakan ın bir kitabı var onu tavsiye ederim ibrahim canan ın kutubu sitte nin 1. cildide guzel

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks