B
beyaz_ýþýk
Guest
Ibrahim Ethem bir gün hamama girmek ister...
Hamamci:
- Ey dervis, dedi. Hamama girmek için para lazim, bedava olmaz, paran varmi?
Ibrahim Ethem:
- Param yok, dedi.
Hamamci sert davrandi ve:
- Parasi olmayan hamama giremez, diye kestirip atti.
Ibrahim bunu duydu, öyle bir çagiris çagirdi ki yer gök çinladi. Herkes basina toplandi.
Teselli etmeye çalisarak:
- Ey dervis, hamama koymadilar diye nara atmak dogru mu? Kalk aglama, biz senin hamam parani veririz dediler.
Ibrahim Ethem, etrafinda hayretle kendisine bakan çehrelere:
- Ben hamama giremedigim için aglamiyorum. Hamamcinin beni hamama koymayisi baska bir sey hatirlatti.
Dünyada ücretsiz hamama bile koymuyorlar.
Yarin ahirette güzel amelini getirde seni öyle cennete koyalim deyince ben ne cevap verecem?
Güzel amelim olarak ne gösterecegim?
Onu hatirladim da öyle agladim.
Dünyada parasi olmayani hamama koymadiklari gibi ahirette de güzel ameli olmayani cennete birakmayacaklardir...
Hamamci:
- Ey dervis, dedi. Hamama girmek için para lazim, bedava olmaz, paran varmi?
Ibrahim Ethem:
- Param yok, dedi.
Hamamci sert davrandi ve:
- Parasi olmayan hamama giremez, diye kestirip atti.
Ibrahim bunu duydu, öyle bir çagiris çagirdi ki yer gök çinladi. Herkes basina toplandi.
Teselli etmeye çalisarak:
- Ey dervis, hamama koymadilar diye nara atmak dogru mu? Kalk aglama, biz senin hamam parani veririz dediler.
Ibrahim Ethem, etrafinda hayretle kendisine bakan çehrelere:
- Ben hamama giremedigim için aglamiyorum. Hamamcinin beni hamama koymayisi baska bir sey hatirlatti.
Dünyada ücretsiz hamama bile koymuyorlar.
Yarin ahirette güzel amelini getirde seni öyle cennete koyalim deyince ben ne cevap verecem?
Güzel amelim olarak ne gösterecegim?
Onu hatirladim da öyle agladim.
Dünyada parasi olmayani hamama koymadiklari gibi ahirette de güzel ameli olmayani cennete birakmayacaklardir...