Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

gündemimiz ne olmalı...???

buhari

New member
Katılım
8 Ağu 2006
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hülagu Bağdatı kılıçtan geçirdiği esnada müslüman alimlerin hünsa-i müşkil meselesini tartışmakta oldukları rivayet edilir. Yani, ana rahmindeki bir çocuğun dişiliği ve erkekliği belli olmayan hünsa olarak dünyaya gelmesi durumunda ki bu milyonda bir ihtimaldir- böyle bir çocuğun miras durumunun ne olacağının tartışıldığı rivayet edilir. Yine, Fatih Sultan Mehmet İstanbulu fethettiği esnada, kiliselerde papazların durmadan meleklerin erkekliğini ve dişiliğini tartıştıkları söylenir. Gündemlerdeki önem sıralamasında bir hata gördüğümüzde bu misalleri veririz çoğu zaman.

Evet, bugün Müslümanların hangi konuda ne düşündüklerinden ziyade, gündem sıralamaları nasıl olmalıdır sorusunun daha önemli olduğu kanaatindeyim.

Daha da açalım: Allah Teala şu anda bizden ne bekliyor?

Tarihin bu diliminde, bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar olarak Rabbimiz şu anda bizlerden ne bekliyor? Biraz iddialı bir soru fakat cevabının o kadar da zor ve imkansız olduğunu düşünmeyelim.

Bu sorunun cevabını vermeden önce yaşadığımız coğrafyayı şöyle bir kuş bakışıyla yukardan seyredelim, her yerini aynı anda iyice gördükten sonra cevap vermeye çalışalım. Epeyce yüksekten bakalım; aynı anda bütün semtleriyle birlikte hem İstanbulu görelim, hem Marmarisi, Bodrumu, Alanyayı seyredelim, hem Ankarayı, Konyayı, Diyarbakırı, Karadenizin bütün kentlerini, hem Şırnakı ve Şemdinliyi hem Bağdatı ve Şamı, Mekke, Medine ve Riyadı iyice görebilelim. Merceğimizi iyice yaklaştırarak bütün bu coğrafyanın insanının en azından yirmi dört saatini izleyelim.

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde bütün kıyı şeritlerini görelim.

Yirmi milyona yakın genç ve çocuğun her sabah andımız namıyla başlayan hayatlarından bir kesit seyredelim.

Bağdatı yakından görelim, Samarrayı görelim, Basralıların yirmi dört saatini izleyelim.

Filistinliler yirmi dört saatini nasıl geçiriyor, izleyelim.

Bütün bu coğrafyanın yazılı ve görsel medyasının bir günlük proğramlarını görelim.

Siyasilerinin ve ekonomistlerinin gündemlerini görelim

Ve şimdi bu soruyu bir daha soralım:

Şu anda Allah (cc) bizden ne yapmamızı bekliyor?

Daha da somutlaştıralım; Bütün bu seyrettiklerinizi gözünüzün önüne getirerek söyleyin: Allah Tealayı en çok gazaba getiren beş şeyi sırasıyla söyleyiniz!

Veya Allah Tealanın bizden acilen istediği beş şeyi söyleyiniz!

Bu soruların cevabını almadan başka sorular soralım:

Caddede aniden bir gürültü, acı bir fren sesi duydunuz ve o tarafa doğru koştunuz, orada büyük bir kalabalık oluştu. Vardığınızda şöyle bir manzarayla karşılaştığınızı farz edelim: Orta yerde tamponu ezilmiş bir otomobil, beş on metre ötede yere uzanmış, ağzından burnundan kan gelen bir kişi. Olayın bundan sonrasının da şöyle geliştiğini var sayalım: Kalabalıktan bir bayan, çantasından çıkardığı iğne iplikle adamın ceketinin kopmuş düğmesini dikmeye başlasa, bir başkası da cebinden çıkardığı tarakla adamın dağılmış saçlarını taramaya başlasa, bir başka kişi kaza esnasında adamın cebinden düşen cüzdanını yerden alsa, içinden düşen kartlarını itina ile yerine yerleştiriyor olsa, bir başkası da adamın fırlayan ayakkabısını bulup bağlarını çözerek giydirmeye çalışsa.Siz de bu adamlara ne yapıyorsunuz böyle? diye çıkıştığınızda, bu insanların size verecekleri cevapta hiç birinin yanlış bir şey yapmadıklarını, bir aksaklığı giderdiklerini, bozulan bir şeyi düzelttiklerini söyleyecekler. Gerçekten de bu insanların yaptıklarının hiçbirisi de yanlış değildir. Fakat hepsi de sıralama hatası yaparak yaralının kan kaybına ve dolayısıyla hayatını kaybetmesine sebep olmaktadırlar. Çünkü ilk önce yapılması gerekeni yapmamaktadırlar.

Biliyorum, sözü çok uzattım, sadede geliyorum.

Dünyanın en azılı firavunlarının her taraftan bu ümmete saldırıya geçtiği bir günde, bu mübarek coğrafyayı kana buladığı, çocuklarının üzerine ölüm yağdırdığı, kendi vatanlarını kendilerine hapishane yaptığı bir günde, Müslümanlar olarak kendilerine gündem olarak şunları seçenlere ne demelidir Allah aşkına?

Rükuya giderken eller kaldırılmalıdır, yok kaldırılmamalıdır

Tahiyyata oturunca şehadet parmağı kaldırılmalıdır, yok kaldırılmamalıdır

Farzdan sonra müezzin tesbih dualarını açıktan yapmalıdır, yok herkes kendisi gizli yapmalıdır

İkindinin ve yatsının farzından önce dört rekat sünnet vardır, hayır yoktur
Mezar taşlarının boyu en fazla şu kadar olmalıdır, hayır şu kadar olmalıdır

“Rasûlullahtan sonra halife Hz. Ali olmalıydı, hayır Hz. Ebubekir olmalıydı ve oldu

Kabir azabı yoktur, hayır vardır

Kabirleri ziyaret yoktur, hayır vardır

Türbelerden, ölmüşlerden meded beklemek, bir şey istemek şirktir, hayır biz onlardan bir şey istemiyoruz, onların yüzü suyu hürmetine Allahtan istiyoruz
Söyleyin Allah aşkına, böyle bir günde Müslümanların gündemleri bunlar mı olmalıdır? Ülkeleri ellerinden gitmekte olduğu bir demde meleklerin erkekliğini dişiliğini tartışanlardan farkımız kalır mı? Moğolların katliamına uğradıkları bir zamanda hünsa-i müşkil konusunu tartışanlardan farkımız kalır mı? Yerde çırpınan bir yaralının saçını taramaktan, ceketinin düğmesini dikmekten daha gülünç değil midir böylesi gündemlerle uğraşmamız?

Kardeşlerim! Allah için Müslümanların gündemlerini böylesine ölü meselelerle işgal etmeyelim. Dünya müstekbirlerinin kırbaçları üzerimizde şaklayıp dururken, etrafımızı saran dikenli tellerin alüminyum mu, demir mi, bakır mı olduğunu tartışmayalım.
Kısacası dünyayı ve özellikle müstekbirleri kendimize güldürmeyelim. Hepsinden öte, Allah Teala nın gazabını üzerimize çekmeyelim.

Yıllar önce Allah dostu muhterem bir zatı ziyarete gitmiştik, bizi evinin bahçesinde karşıladı, bu arada şiddetli bir rüzgar esmeye başlamıştı, kümesteki bütün hayvanlar rüzgar karşısında bir tek yumak gibi olmuş, kafalarını birbirlerinin kanatlarının altına sokmuş ve kümesin bir köşesinde toplanmışlardı:

Şunlara bakın dedi, biraz önce hepsi birbiriyle kavga ediyordu, özellikle horozlar ibik ibik bir birini boğuyordu. Fırtına çıkınca kavgayı bıraktılar, hep bir yere toplandılar, gördüğünüz gibi birbirine sokuldular, kucaklaştılar. Müslümanlar olarak biz de hiç değilse fırtına esnasında şöyle olabilsek...

alıntı( mehmet goktas)
 

the okuz

New member
Katılım
19 Mar 2006
Mesajlar
254
Tepkime puanı
1
Puanları
0
kardeş Allah şiddetli bir şekilde razı olsun şu mehdi konusunu tartışan arkadaşlar bu yazıya bir göz atsınlar...
 

usamebinladin

Mesajlari Onaylanacak
Katılım
15 Haz 2006
Mesajlar
221
Tepkime puanı
3
Puanları
0
sen mehdi çıkınca, tanımazsın olur biter sorun yoktur senin açından...

selametle..
 

abdullahadem

New member
Katılım
3 Ağu 2006
Mesajlar
172
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Rusulullah'ın (s.a.v.) hadisleri var mehdi hakkında ve alametlerini de söylüyor lütfen kafadan mantıksız şeyler yazmayalım.Hz.Mehdi gelecek Hz. İsa gelecek deccal gelecek bununla ilgili hadisler var.Okumadıysanız bilmediğiniz şeyleri yazmayın.Her şekilde hadislerle hepsinin geleceğini kanıtlayabilirim.Ve alimlerin kitaplarıyla.Vesselam...
 

the okuz

New member
Katılım
19 Mar 2006
Mesajlar
254
Tepkime puanı
1
Puanları
0
usame bin ladin ve abdullah adem kardeşler yanlış anlamanın üst düzeyini göstermiş bulunmaktalar. Benim ağzımdan mehdi falan gelmeyecek hepiniz atıyorsunuz gibi bir laf çıktı mı? benim demek istediğim mehdi tartışması BUGÜN yapılacak cinsten bir tartışma değildir!!! bunu artık anlayın Allah aşkına ya...
 

usamebinladin

Mesajlari Onaylanacak
Katılım
15 Haz 2006
Mesajlar
221
Tepkime puanı
3
Puanları
0
aynen tüm hadisleri okudum, ve islam alimlerinin tüm yazılarını..
ondan dolayı diyorum, tartışmayın diyorsunuz ya bende diyorum tanıyıp tanımamak sizin sorununuz olur, hadislerde geçen bu çok az kişi kabullnecek ilk başta diye..
ben de dökebilirm hadisleri..
selametle...
 

abdullahadem

New member
Katılım
3 Ağu 2006
Mesajlar
172
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Pardon doğru tartışılmaz çünkü bunlar olacak bizim tartışmamız iman hakikatleri hakkında olmalı benim düşüncem çünkü şu zamanda en fazla imana saldırı yapılıyor.Vesselam...
 

buhari

New member
Katılım
8 Ağu 2006
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
allah sizleri ıslah etsin....konuyu okumadıgınız ne kadar da acık....
 
Üst Alt