nurullah_01
New member
Allah'ın selam ve rahmeti üzerinize inşallah
Garip bir yoldur bu bilinmez;kimi zaman çıkmaz sokak, kimi zaman içe uçurum ....
Belki de hiç yola çıkacağım diye çıkmazsın.. bir ceketini alır çıkarsın gecenin koyu karanlığında kim olduğunu bilmeden , nereye ve niçinleri sormazsın sadece uçmak istersin özgürlüğe... seni boğan binlerce sorunlardan , ihanetlerden, çaresizlikten, dertlerden... biran olur ki nefsin uçurumun kenarına getirir dersin ki at bir adım sadece bir adım uçmanın tadını hisset belki 10 sn .ama olsun uçmak ve özgür olmak var ucunda at adımını ...
Dur ey yolcu! nereye nereye gidiyorsun ! bilmezmisin ki Allah CC. kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez... eeeeee bu kaçış nereye o zaman! ama içim acıyor birşey sanki içimde sıkışıyor beni boğacak nefes alamıyorum , küfüre itiyor ..
O zaman ey biçare yolcu! kalbine in derinliklerde birşey göreceksin hani doğduğun gün Rabbin sormuştuda
elestu bi rabbikum deyince allahu teala demiştide (yani ben sizin rabbiniz degilmiyim deyince)
bizde bela, yani evet, rabbimizsin demistik unutma insan oğlu unutma ne olur .... eğer bunu unutursan işte o zaman uçurumdan düşmüş bil kendini ...
şimdi yolun nereye kimsesizler diyarınamı sanıyorsun hadi git öyle bir yer varsa ...
Rabbin seni yanlız bırakırmı hiç... O seni senden çok düşünmezmi sanıyorsun .. uçuruma gelmiş diyorsun ki atlayacam dur be yolcu ! dünyanın ahiret tarlası olduğunu bilmezmisin başaklar çıkmadıki, tohumlar yeni ekildi ,hasat mevsimi gelmeden nereye !
Dur yolcum dur! hadi gönlünü ferahlat bak bir ayna kendine ne görüyorsun, ben söyliyeyim mi?
Çaresizligine çare arayanı
gönül kuşunu bülbüle uçuranı şimdi hadi her hayrın başı bismillahirrahmanirrahim diyelim ve kaldığımız yerden devam edelim
Elbet bitecektir bu dertlerde , gelecektir güzel günlerde