eğer Türk ile diğerini ayrı kefeye koymak şovenizmse evet şovenistim
yarın ola ki yunanlılar egeden Türkiye ye girince de doğudakiler karadenizdekiler "filistindeki daha vahşet önce onlara yardım" edelim mi diyecekler tabi ki hayır önce yardımlar kendi ülkemize gitcek o zaman bu da şovenizm
ikiside müslümanken neden Türk olanın değilde Türk olmayanın önceliği olsun ?
birisi çıkmış ermenilerden özül diliyor ab bisürü dayatma yapıyor sözde soykırım için hâla ermenilere değil israile lanet olsun
azerileri öldürdüler toprakları işgal altında ermenilere değil de israile lanet olsun
neden filistine öncelik vereyim ki hamas rahat durmuyor ki israil rahat dursun, tamam kim olursa olsun ölen siviller var ama o ölen sivillerin başlarına çıkardıkları adamlar barış anlaşmasını devam ettirmiyorsa gelişi güzel roket saldırısıyla israili vuruyorsa zaten bahane arayan israil de durmaz
orda zararsız kendi kendine duran azerbaycan gitti gidiyor kimsenin umrunda değil neden azerilere öncelik vermeyeceğim de filistine vereceğim ki ?
bende aynısının tam tersini söylüyorum azerilere yardım edlim önce diyorum, önce azerilere yardım etmek demek de filistini görmezden gelmek değildir, sadece filistini görüp azerileri unutan biri de ahlaki değerden yoksun sayılırAzerbaycan'da yapılanlar Filistinli müslümanların acı çekmesine göz yummak olamaz. Eğer böyle bir insan varsa ahlaki değerlerini gözden geçirmek gerekir.....Filistinde olanlara üzülmek demek, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını görmezden gelmek demek değildir....!
bende aynısının tam tersini söylüyorum azerilere yardım edlim önce diyorum, önce azerilere yardım etmek demek de filistini görmezden gelmek değildir, sadece filistini görüp azerileri unutan biri de ahlaki değerden yoksun sayılır
ben de kullanmadım zaten arkadaşın yazdığının aynısını tam tersine çevirim azeriler için kullandım ve onlarlada en az filistin kadar bağdaştı cümleler
Azerilerin unutulması, ihmal edilmesi, önemsenmemesi gibi bir ifade hiç kimse tarafından ve hiç bir şekilde kullanılmadı...
Öyle bir çağdayız ki bileği kalın, cesur olanlar güçlü değil. Cebi dolu, teknoloji sahibi olanlar güçlü.
Hiçbir şey yapamıyorsak onların gücünü imkanlarımız doğrultusunda azaltabiliriz, ama yarın yine olanları unutup Coca Cola içmeye, çamaşırları Omo ile yıkamaya, Fortis'ten kredi çekmeye devam edeceğiz malesef...
normalde fikirlerimin benim bildiğim ve ansiklopedilerde yazan şovenizmle uzaktan yakından alakası yok ama sizin bildiğiniz ile var sanırım şovenizm bildiğim kadarı ile aşırı milliyetçiliğe denir birine durumu daha kötü olduğu için öncelik verilmesine değilŞovenistlik tercihiniz olabilir. Siz bilirisiniz tabii ki. Hayırlı olsun. Ama burası İslam Forum...
Diğer yazdıklarınız ise, burada iddia ve ifade edilen konu dışında, farklı bir boyut oluşturuyor. Biz bunları teati etmedik ve konu bu yöne kayarsa aslını yitirecektir. Baştan itibaren okursanız konumuzun aslı zulmedenlerin kınanması, zulme maruz kalanların korunması olduğunu anlayabilirsiniz.
Ama ben Azarbaycan dururken, Filisitn'de ki zulmü görmek istemiyorum diyorsanız, bu sizin kişisel tercihinizdir ve kimse de sizi zorlayamaz.
Olaya İslami açıdan bakarsanız, böyle bir tercihinizin olmaması gerektiğini görebilirsiniz. Ama bu sizi ne dinden çıkarır, ne de günahkar yapar. Takva meselesidir sadece. Eğer tüm Müslümanlar kardeş olmasaydı, tüm Müslümanların kardeşleri için bir takım mükellefiyeti olmasaydı, sizin gibi bir sıralama yapabilirdim...
normalde fikirlerimin benim bildiğim ve ansiklopedilerde yazan şovenizmle uzaktan yakından alakası yok ama sizin bildiğiniz ile var sanırım şovenizm bildiğim kadarı ile aşırı milliyetçiliğe denir birine durumu daha kötü olduğu için öncelik verilmesine değil
islami açıdan bakınca durumu daha kötü olana yardım etmek gerektiğini düşünüom
toprak hayatdan daha önemliyse önce torpak kaybedene yardım etmek gerekir bence
madem filistin bu kadar azerbaycanla aynı durumda (ki değil) neden önce filistin ?Filistin'in neyi kalmış sizce?
madem filistin bu kadar azerbaycanla aynı durumda (ki değil) neden önce filistin ?
Sorulan sorulardan falan kaçmıyorum, sürekli birşeylerle suçladığınız için, madem o kadar çok biliyorsunuz, (kesinlikle bilmediğinizi falan ima etmiyorum, yanlış anlamayın, bilginiz, bildiğiniz aşikar, zaten yaş olarak da büyüğüm olmanızdan dolayı böyle birşey varsa bile söyleyemem, söylemem) aynı soruyu ben filistin için sorduğumda cevabınınızı verin diye bekliyorum, beklerken, şovenist olduğumu falan söylüyorsunuz, hani ben yanlış söylüyorum ya, buyrun nedenini söyleyin dediğimde hakaret sayılabilecek şeylerle karşılaşıyorum, neden?
Sayın joseph105
Mütemadiyen verien cevap ve yapılan izahlara, kaçamak yaklaşımlar göstermektesiniz. ille de "odunumun parası" der gibi... Size verilen cevapları anlamamazlıktan geldiniz gibi, sorulan sorulara cevap verme nezaketi yerine, aksi sorularla olayı farklı yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Bir hezeyan var, anlamak zor.
Filistin, Azarbaycan'la aynı durumda da değil, çok daha kötü bir halde. İkincisi, önce Filistin diyen kimse yok, neden çarpıtıyorsunuz? Bu gün yaşanan güncel bir katle tepki gösterilmektedir. "Susun, Azarbaycan meselesi hal olmadan hiç bir zulme tepki verilmeyecek" mi diyelim? Kimse Azarbaycan'ı ikinci plana atmış da değil. Lütfen artık konuya vereceğiniz cevaplar destekli ve manalı olsun!
Sorulan sorulardan falan kaçmıyorum, sürekli birşeylerle suçladığınız için, madem o kadar çok biliyorsunuz, (kesinlikle bilmediğinizi falan ima etmiyorum, yanlış anlamayın, bilginiz, bildiğiniz aşikar, zaten yaş olarak da büyüğüm olmanızdan dolayı böyle birşey varsa bile söyleyemem, söylemem) aynı soruyu ben filistin için sorduğumda cevabınınızı verin diye bekliyorum, beklerken, şovenist olduğumu falan söylüyorsunuz, hani ben yanlış söylüyorum ya, buyrun nedenini söyleyin dediğimde hakaret sayılabilecek şeylerle karşılaşıyorum, neden?
Taa ikinci sayfada söyleyip cevap alamadığım şeyi söyleyeyim size, konu da değiştirmiyorum en eskilerden alıp bakın siz de cevaplamıyorsunuz diyorum, "hamas el-fetihe mahal vermemek adına, şahin görünüp sempati toplamak adına, israili vururken, kendi halkının başına gelecekleri bile bile (israilli dahi olsa) masum insanları öldürerek israili topraklarına davet ediyorken, barış anlaşmasını imzalamıyorken, kendi kendine yardım etmiyorken, ve masum halk hâla haması destekliyorken ben elimden geleni (öncelikle) neden azerbaycan için yapmayayım" diyorum
Buyrun cevap verin, neden azerilere öncelik vermemeliyiz ?
ben zulmü görmeyelim falan demiyorum dakika başı israili kınayacağına kınamalarının birazını azerbaycana ayırsın diyorum
ve Türkiye nin verdiği destek o kadar büyük ki azeri toprakları ermeni işgali altında bi kere ermenistana karşı taksimde şurda burda toplananı görmedim de ne zaman olay olsa israil bayrağı yakanları görüyorum acaba neden ?
ben burda yırtınmıyorum, insan gibi, insanlarla konuşup tartışıyorum, kendinizi dahil edersiniz bu gruba yada etmezsiniz, sizin bileceğiniz iş.yırtınmak gibi bir kelimeyi öncelikle insan olarak size yakıştıramadım, yaşımın iki katı olmanızdan dolayı size terbiyenizi takının demeyi kendi adıma size karşı hakaret sayıyorum ve saygınızı takının demekle yetiniyorumSevgili cozıf Azerbaycan diye yırtınan bi kardeşimden öncelikle KAFKAS KARTALI falan gibi birnick umardım ama senin tercihin Anlamadığın yada anlayamadığın tek fark şudur değerli kardeşim AZARBAYCAN halkı birçok yönü ile kendi savaşını verebilecek durumdadır en azından insani ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve bir orduyu tesis edecek güç ve yeterliliğe sahiptir mazlum olsada mustazaf değildir.Ya filistin ne yiyecek ekmeği ne kullanacağı ilacı nede taş atacağı sapanın lastiği yok..............! Bilmem anlatabildimmi
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.