Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evliyalarla ilgili

Evliyalarla ilgili

  • Evliyalar şirktir

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Evliyalar şirk değildir;Allah'ın dostu Kulların rehberidir

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hiç bir fikrim yok

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .

Aysegul

New member
Katılım
15 May 2006
Mesajlar
891
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Evet evliyalar hakkında bütün herkesin düşüncesi ne yöndedir gerçekten merak içerisindeyim bu konu çok uzadı çünkü
 

ahmet yasin

Mesajlari Onaylanacak
Katılım
10 Eyl 2006
Mesajlar
191
Tepkime puanı
0
Puanları
0
sizin anladığınız anlamda evliyalar şirktir.
Allah iman edenlerin VELİSİDİR.
 

alptraum

New member
Katılım
1 Ocak 2005
Mesajlar
2,908
Tepkime puanı
166
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Aþk`dan
Web sitesi
www.muhakeme.net
ABDÜLKÂDİR GEYLÂNÎ

Evliyânın büyüklerinden. Künyesi, Ebû Muhammed'dir. Muhyiddîn, Gavs-ül-a'zam, Kutb-i Rabbânî, Sultân-ul-evliyâ, Kutb-i a'zam gibi lakabları vardır. İran'ın Geylân şehrinde 1078 (H.471)de doğdu. Babası Ebû Sâlih bin Mûsâ Cengîdost'tur. Hazret-i Hasanın oğlu Hasan-ı Müsennâ'nın oğlu Abdullah'ın soyundandır. Annesinin ismi Fâtıma, lakabı Ümm-ül-hayr olup seyyidedir. Bunun için Abdülkâdir Geylânî, hem seyyid, hem şerîfdir. Hazret-i Hüseyin'in evladına seyyid, hazret-i Hasan'ınkine şerîf denir. AbdülkâdirGeylânî hazretleri 1166 (H.561)'da Bağdad'da vefât etti. TürbesiBağdad'dadır. Ziyâret edilmekde, feyz ve bereketlerine kavuşulmaktadır. Fıkıh ve hadîs ilimlerinde müctehid idi. Kâdiriyye tarîkatının kurucusudur. Ehl-i sünnet îtikâdını ve din bilgilerini her tarafa yaydı. Orta boylu, zayıf bünyeli, geniş göğüslü, ilm için vefâkârlıkta emsâli az bulunur bir velî idi.

Abdülkâdir Geylânî hazretleri daha doğmadan, ilerde büyük bir zât olacağına dâir alâmetler, işâretler görülmüştü. Babası rüyâsında Peygamber efendimizi sallallahü aleyhi ve sellem, Eshâb-ı kirâmı radıyallahü anhüm ve evliyâyı gördü. Peygamber efendimiz kendisine; "Ey Ebû Sâlih! Allahü teâlâ bu gece sana kâmil, olgun ve derecesi yüksek bir erkek evlâd ihsân etti. O benim oğlum ve sevdiğimdir. Evliyâ arasında derecesi yüksek olacak." buyurdu. Yine oğlu hakkında;"On iki imâm dışında bütün velîler doğacak olan oğluna itâat edecekler, onun ayaklarını boyunlarına koyacaklar. O yüksek derecelere kavuşacak, ona itâat etmeyenler Allahü teâlâya yakınlık devletinden mahrûm kalacaklar." diye müjdelendi. Doğduktan sonra yüksek hâlleri ile dikkatleri çekti. Ramazân-ı şerîfte gün boyunca süt emmez, iftâr olunca emerdi. Bu hâlini şu beyti ile anlatır:

Başlangıcım şöyleydi, dillerde söylenirdi
Beşikteyken oruçtum, bunu herkes bilirdi.

iste evliyalardan kisa bir örnek hala ne diye diretiyorsunuz anlamis degilim
 
Z

zeynep_hearty

Guest
sizin anladığınız anlamda evliyalar şirktir.
Allah iman edenlerin VELİSİDİR.

siz evliyalardan ne anladığımızı anlıyamamışsınız...yaradılanı sen yaradandan ötürü derler ben kendi adıma evliyaları rabbi sevdikleri için kuranı sünneti sevdikleri için seviyorum yol gösterdikleri için yaşayan kuran, yaşayan islam olduğu için seviyorum...bunun neresinde şirk var ... selam ve dua ile....
 

chamdali

New member
Katılım
28 Nis 2006
Mesajlar
647
Tepkime puanı
123
Puanları
0
Bakınız Yunus suresinde evliyaallah yani Allah'ın velileri tanımlanıyor. Bu tanıma göre mü'minler Allah'ın velileridir.

Yunus 62: Haberiniz olsun; Allah'ın velileri (arapçası=evliyaallah), onlar için korku yoktur, mahzun da olmayacaklardır.
Yunus 63: Onlar iman edenler ve (Allah'tan) sakınanlardır.
Yunus 64: Müjde, dünya hayatında ve ahirette onlarındır. Allah'ın sözleri için değişiklik yoktur. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur.

Ancak toplumumuzda yaygın olan kanaate göre evliyaullah adında özel bazı kimseler bulunmaktadır. Bu kimselerin özel bazı tasarrufları vardır vs. Sorun buradadır. Herkesin Allah'a karşı duruşu elbetteki farklı farklıdır. Allah kimin kendisine karşı daha fazla sorumluluk bilnci duyduğunu elbette en iyi bilendir.

Selamlar!
 
Üst Alt