Eşşek anırınca abdest bozulur diyorum

eğer eşşeğin üzerinde su mevcut ise namaz vaktinin çıkmasına var ise teyemmümü bozulur sanıyorum......selam ve dua ile..

Şöyle bir şey olabilir mi?

Mesela köydeyim,eşekle su taşıyorum. Namaz vakti geldi, tam abdest alacakken eşek kaçtı.Susuz kaldım Teyemmüm alıp namaz kılarım. Ancak , o sırada eşek su ile geri dönse ve anırarak bana geldiğini duyurursa. Suya kavuştuğum için abdestim bozulur.

Ne dersiniz :D

Tam bir Türk filmi... desem...:p

Şöyle bir şey olabilir mi?

Mesela köydeyim,eşekle su taşıyorum. Namaz vakti geldi, tam abdest alacakken eşek kaçtı.Susuz kaldım Teyemmüm alıp namaz kılarım. Ancak , o sırada eşek su ile geri dönse ve anırarak bana geldiğini duyurursa. Suya kavuştuğum için abdestim bozulur.

Ne dersiniz :D

Hiç aklıma gelmemişti kardeşim. Olabilir çok mantıklı.:D

vahiyle delil olmadığı içinmi ..selam ve dua ile...

namaz için abdest alın eğer su yok ise teyemmüm edin ayeti var sanıyorum ...eğer su bulamaz iseniz diyor ayette su bulunduğuna göre teyemmüm için olması gereken şart bozulmuştur ...selam ve dua ile...

olayı duha hocam açıklamış..
mesele eski zamana göre suyun taşınması yollarından biri olan eşek..gidince; susuz kalmanın sonunda teyyemmum...sonra eşek döner ve su gelmiş olur..o zaman teyemmum bozulur..
cümleler biraz karışık oldu ama bildiğim kadarıyla olay bu.

su katırın üzerindeyse bozulur at ,deve vs.. suyun olduğunun bilinmesi lazım hafife alınıcak konular olmadığını düşünüyorum ...selam ve dua ile...

Yani müslümanlıkta herşeyi aştık şimdi detaylarmı kaldı. Kendinize gelin. Akşam akşam gerçi iyi geldi konu. Allah'a emanet olun.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks