Türkiye LAİK tir kardeşim.![]()
namazı kaç rekat kılacağımızı tabiki din söyler..!madem devlet bizim dinimizin kurallarına karısmıyor dinde devletin kurallarına karısmasın mantığı çok gülünç ve düz bir mantıktır..!
islam tüm alana hitab eder...!devlet yönetiminde,alıs veriste,tartıda,işte,savaşta,komsuluk iliskilerinde,evde vs... heryere..günümüzün kamusal alan belirleyicileri de bu laik zihniyetin eseridir..
her yer Allah"ındır..kimsenin alan belirleme ve kural koyma yetkisi yoktur..
duygusal acıdan laiklik kavramını ilk defa sizden duyuyorum..!nasıl oluyor bu..bu sistem çok iyi ve müslümanlar bunu gururlarına yediremiyorlar..dinin karısmadığı bir sistemin cok iyi islediğini görünce duygusallasıyorlar öyle mi..!
yada söyle soruyum bu günkü muhalefet partisinin savunduğu laiklik biçimi ne..!zorbacı mı,duygusal mı..!selametle
Bana bir şeyler bilmediğimi iddia edenler söylesinde bilelim olmaz mı? Acaba bir şey söylemeyerek kendilerini kastettiler?
Kuanı Kerimde ki Hukuk sistemiyle TCnin hukuk sistemi arasında nasıl bir fark var yani illa bütün kuralların başında islam ismi geçmeli mi yoksa din gösteriş olmuşta benim mi haberim yok.
Türkiye'de devlet iştelim sistemi Laiktir. Türkiye Laik değildir, kelime olarak laiklik denilmiştir Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletlerinde seçimler uygulanır 4 halife döneminde de bu böyleydi ve devletin iç işlerine herkes kafasına göre katılamazdı. Günümüzde işin ehli olmayan yani devlet yönetiminde bir bilgi sagibi olmayanların devlet işlerine karışmalarını önlemek için laiklik önplana çıkarılmıştır. Türk hukuk sistemi ben müslümanım diyenlere yaşama hakkını sınırlamıyor, devlet yönetiminde bulunma hakkını sınırlamıyor aksine böyle olsaydı mevcut hükümet olmazdı. Türkiye mevcut hükümeti seçti ve kimse siz seçilemezsinizde demedi. Ortada yanlış bir propaganda var laik denilince bir ülke komple laik olmuyor. Türkiye'de yani türk hukukunda işte böyle yapılan propagandalara karşı yapılmış bir tepki vardır. Kimse artık bir hukuk sistemine saahip bir ülkeye değişik bir sistem getirmesin. Laik olmayan yöndetim şeklinide hep merak etmişimdir. rtada böyle bir söylem var ama çok saçma geliyor bana. Türkiye hukukunda devlet yönetimini islamlamı yöneticelek yazılıcak müslümanlıkla yönetilecek yyzılacak ne yazılacak. Ortada dış güçler propaganda yapıyor bunu ama düşünmeyen halk malesef bunlara kanıyor. Bir bilen varsa beri gelsin.
Bu milletin oturup düşünmsi gerekiyor hangi sistem hangi isim adı altında olursa olsun eğer güdülenmeyecek bir topluma sahip olursak zaten refah düzeyi yükselecek. Adlar isimler v.s devleti yönetmez duygusal açıdan Liklik olmasın diyorsanız olmasın. Bu gün laikliğin aslında devlet işleriyle din işleriin ayırmak olduğunu çok iyi biliyorum. Bu gün kaç rekat namaz kılacağımızı devlet söylemez din söyler.
Sn Gökhann
Gazeteden , televizyondan köy kahvesinden öğrendiklerinle bize laikliği öğretmeye kalkışıyorsun , hiç hoş olmuyor, Türkiye yüzde yüz katıksız, katı laikliğin uygulandığı laik bir devlettir, ben bundan zerre kadar şüphe etmiyorum, zira T.C. Devleti kanunlarını dini kurallar değil, beşeri kanunlar belirler böyle olunca da Türkiye laik mi, değil mi tartışması boşuna bir tartışmadır.
Laikliğin iki temel ayağı vardır, bir tanesi din kurallarıyla devlet yönetilemez. Şu anda bu tamamen uygulanan bir öğretidir, gerçekten hiç bir kanun ruhunu islamiyetten almıyor, tamamen beşer ürünü olan kanunlardan alıyor,ceza kanunumuz her ne kadar değişse de Faşist İtalyanlardan ithal edilme, medeni kanunumuz isviçrelilerden ithal, velhasıl kelam bir çok kanununumuz ecnebi kanunlarından devşirmedir.
Gelelim diğer ayağı , Laik devlette devlet insanların dinine karışmaz, herkes dini ibadetini yapmakta hürdür, Eğer buna dayanarak Türkiye Laik değildir diyorsan sana bu noktada katılırım. Gerçekten bugün özellikle müslümanlar dini inanç ve ibadetlerini yapma noktasında kısıtlıdır,en basit bir örnek vermek gerekirse de müslüman kadınlar başını açmak zorundadır. Bir memurun mesai saatleri içinde namaz gibi ibadetini yapması sadece amirinin takdirine kalmıştır.
Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç din kuralından etkilenmemek adına laik yolunda büyük bir adım atmışken, insanların inanç ve ibadet hürriyetini sınırlamakla laiklikte geri kalmıştır.
Sen istediğin gibi algıladın ben istediğim gibi algıladım laikliği.Türkiye tam laik bir ülke diyorsun ama yanılıyorsun Türkiyede laiklik olsaydı şimdi bacılarımız okullara başıörtülü giderdi. Ortada zaten bir laiklik yok ortada din düşmanlığı var vu buda laiklik değildir sen anladın onu.
Benim sıkıldığım konu biri dindar cumhurbaşkanı diğeri Laiklik diye ortada dönüp garibim halkımın oylarını topluyor. Bizim böyle bir sorunumuz yok ki bizim tek sorunumuz ilk önce refah düzeyimi yükseltmek sonrada yükselen değerler içinde sistemi değiştirmek. Aç ayı nasıl oynar? Adam uzaya çıkıyor biz hale sistem derdindeyiz. Eğer güçlü olmak istiyorsan olacaksın.
H.z. Ömer (r.a) bir gün mescitte konuşma yaparken yeni elbisesini gören cemaat sormu Ya Ömer sen bu elbiseyi nereden aldın. H.z ömerde Rabbime şükürler olsun beni denetleyen bir cemmatin başındayım.
Bir düşünün bakalım biz hangi değerleri kaybetmişimiz. Bu arada arkadaşlar ben hiç televizyon dinlemiyorum gazetede Halka olaylara Tercuman gazetesini okurum. Bundan önce çok tv çok gazete okudum bengöreceğimi gördüm. 7 yıldır artık hiç ne seyrediyor nede okuyorum. Evet laiklik konusunda pekte fazla bilgim yok ama laikliğin kullanıldığını dinin kullanıldığını ve bunların Mahşerde hesabının olacağı9nı biliyorum.
sen şimdi diyorsun ki ne yapacaksın örtüyü , mörtüyü ?
Yanlış yanlış yanlış düşünüyorsun.
Nerde ve nezaman bunu söyledim eğer böyle bir fikrim olsaydı buraya yazmak yerine başta anam sonrada bacılarımın başıoından örtüyü çıkartmak için uğraşırdım. Ben böyle bir şey demedim.
Bende diyorum ki şimdi kavga zamanı değil eğer bir yerde mutsuzsan neden çekip gitmiyorsunda o düzeni değiştirmeye çalışıyorsun?
Selametle Gökhann selametle...
ALLAH aşkına söyle Tc nin hukuk sistemini kaç kere okudun..!
kardeş sana birsey bilmediğini söyleyenlerin senin neyi bilmediğini söylemelerine gerek yok..!kimin neyi bilmediği ortada..!
senin mantık külliyen yanlış..!
burda iktidar partisi dini kullanmıs kullanmamıs beni ırgalamaz seninle bunu tartısacak değilim..
sen bir duygusal laiklik türettin ve bunun tanımını daha hala yapamadın..hiç olmadı bari bana bir örnek göster yahu..!iste filan parti filan kurulus surda su görüsü savunmuslardı bunların savunduğu laiklik hemde duyggusal laiklik de bana..!
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.