Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ecelin yeri ve zamanı değişmez

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Köln/ALMANYA
Süleyman Aleyhisselâm halkın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek amacıyla onları dinliyordu. Huzura bir adam gelmiş, o da dert ve sıkıntılarını arz ediyordu. İşte o esnada oraya gayet heybetli bir zat girdi. Ve Süleyman Aleyhisselâm'a arzuhalde bulunan adama gayet dikkatlice bakmaya başladı. Bunu fark eden adam bu zatın heybetli bakışlarından çok ürktü ve Hz. Süleyman'ın kulağına usulca "Bana hışımla bakan bu zat kimdir?" diye sordu. Bunun üzerine Hz. Süleyman onun Azrail Aleyhisselâm olduğunu, kendisini ziyaret kastıyla geldiğini belirtti. Adam Azrail lafını duyar duymaz benzi sarardı ve korkudan titremeye başladı, telaş ve endişeyle Süleyman Aleyhisselâm'a yalvarmaya başladı:
– Ey Allah'ın Peygamberi! Azrail'in bana hışımla baktığını gördüm. Nerdeyse bakışıyla canımı alacaktı. Sen her şeye muktedirsin. Allah sana saltanat vermiş, kurt, kuş, dağ, taş senin emrinde. Rüzgârlar senin emrinde… Ne olur rüzgârına emret de derhal beni buradan çok uzaklara, Hindistan'a götürsün. Gözlerden çok uzaklarda olunca belki Azrail Aleyhisselâm'ın hışmından emin olur, böylece canımı kurtarmış olurum!
Hz. Süleyman, korkuyla tir tir titreyen bu adama acıdı. Ve emrindeki rüzgârlara talimat verip o adamı Hindistan'a götürmesini emretti. Rüzgar Süleyman Aleyhisselâm'ın emriyle o adamı aldı, esti, püstü ve Hindistan'da uzak bir adaya bıraktı.
Daha sonra Hz. Süleyman, Azrail Aleyhisselâm'ı çağırıp:
– Ey Azrail! Biraz evvel yanımda bulunan adama, neden hışımla ve heybetle baktın? Niçin o zavallıyı korkuttun? diye sorunca, Azrail Aleyhisselâm cevap verdi:
– Ey Allah'ın Peygamberi! Ben o adama öfkeyle ve hışımla bakmadım. Hayret ve taaccüple baktım. Hayretimin sebebi ise, onun burada olmasıydı. Çünkü Allahu Teâlâ bana "Birkaç dakika sonra o adamın canını Hindistan'da almamı" emretmişti; fakat onu burada görünce şaşırdım. Bu kadar kısa bir zamanda oraya nasıl gidecek? diye hayret ettim. Fakat senden Hindistan'a gitmesini isteyince mesele anlaşılmış oldu.
 

BAHAR

New member
Katılım
23 Ara 2005
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
bu hikayeyi gercekten cok severim
 

ýlgýn

New member
Katılım
8 Mar 2006
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
benceede ecelimizn nerde olacağınıı nerde biteceğini bilemeyiz
 
Üst Alt