Duada Israr

bekir

sadece bir kul
Yönetici
İbn Mâce "Sünen" inde, Ebû Hüreyre'den, Rasûlullah'ın:
"Duadan aciz kalmayın, bıkmayın; zira duayla hiç kimse helak olmaz." buyurduğunu rivayet etmiştir.
Evzaî'nin Zührî'den, onun Urve'den, Onun Aişe'den (r.a.), onun da Rasûlullah'tan rivayet ettiği bir hadiste şöyle buyurdular:
"Allah (c.c.) duada ısrar edenleri sever."
İmam Ahmed b. Hanbel, Zühd kitabında Katâde'den şöyle rivayet etmiştir. Muvarrık şöyle dedi:
"Mü'minin misali olarak ancak denizde bir tahta üzerinde bulunan ve "Yâ Rabbi, Yâ Rabbi!" diye dua eden kimseyi buldum. Ümid edilir ki Allah (c.c.) onu kurtaracaktır."

selamun aleyküm abi.paylaşımın için çok teşekkür ederim .çok faydalı oldu zatım adına
benim ve tanıdığım bir çok insanın bana söylediği şu ki;
evet duada ısrarlı ol.Ama olmuyorsada zorlama.burada ki zorlamanın sınırı nedir.
bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz

Bu konuda İslamForum da yazılmış mesajlar var, yani duanın kabul şartları hakkında...

Şu aşağıda ki sebeple duada etki bulunmaz.

- Duanız kabul olunur bir dua değilse ısrarın faidesi yoktur.

Şimdi, bu şartlar çerçevesinde eğer sizin duanız da kabul olunamaz bir dua ise, ısrarın anlamı olmaz. Bunun dışın da ısrar da bir beis yoktur...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks