Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Diyalog bir vatikan projesi mi?

blue

New member
Katılım
4 Nis 2005
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
bu adam yalan söylemesini bile beceremiyor
peygamber efendimizden beri diyalog varmış.kesinlikle yalan o kafirlere sertti tebliğ ile diyaloğu karıştırmayın o kesinlikle şimdiki fg cilerinki gibi yapmamıştır yapsaydı 400 tane yahudinin kafasının kesilme emrini vermezdi
 

Arkada

New member
Katılım
2 Nis 2005
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
@Blue

"kesinlikle yalan o kafirlere sertti "

Kardes yanlis anlasilma olmasin. Efendimiz (sallahualeyhivesellem) kafirlere karsi savasta sertti, onun haricinde yahudilere de hiristiyanlara da hatta münafiklara da son derece yumusak ve sabirli idi. Ben burada kesinlikle kendi fikrimi savunma pesinde degilim. Ne demek Ona karsi gelmek! Ben eger Efendimiz (sallahualeyhivesellem) in haricinde is yapacak degilim. Ben sadece biraz daha muhakeme edilmeli, Asri Saadet iyi tahlil edilmeli diyorum. Birbirimizi illaki susturamak zorunda degiliz. Bu is neticede bir ictihat meselesidir. Yani en kötü ihtimalle biz "Onlara karsi yumusak ve müsamahali davran" ve "Ona tatli dil göster, belki yumusar" ayetlerini ictihad vesilesi yapiyoruzdur ve bu yine bizim DINI bir dayanagimiz oldugunu gösterir. Ben illa sizin yaptiginiz yanlis demiyorum ama bizim yaptigimiz da sonucta Kitaptandir. Sonucta ortada ayet ve hadisler var canim. Yani bunlari inkar da edemeyiz ki!


Efendimiz (sallahualeyhivesellem) kafirlere karsi sert degildi kardes, o noktada yanlisin var. Kuranda "onlara karsi sert ol" diyor. Ama o ayetin kullanilmasi icin birtakim sartlar da var. Sen kalkip da önüne gelen kafire sert olamazsin.

Yani akil var mantik var bu zamanda sen mesela Almanyada bir almana gidip: "sen kafirsin gel müslüman ol hidayete er" diyebilirmisin? Yada "onlari nerede görürsen öldür" ayetiyle disari cikip Almanyadaki herkesi öldüremezsin ki?

Yapalim o zaman hadi oluyorsa ve samimiysek! Yok bunu yapamiyorsa o zaman muhakeme yapmak ve ayetleri iyi anlamak durumundayiz.

Selamlarla

Arkada
 
Üst Alt