Dinden çıkma nedir

Kartalbibaktý

New member
Bişe sorcam din den çıkma nedir yani diyelim ben dinden çıktım nası yani geri dönemiyommu ne oluyo dinden çıkma diye bi saçmalık varmıdır saçma buluyorum.com
 
"Geri dönemiyorsun" diye bir şey İslam'da yok.
Kendi isteğinle "ben artık inanmıyorum" diyip dinden çıkabilirsin. Ama daha sonra "doğru yolu buldum" diyip tekrar islama geçebilirsin. Tabii ki dini inkar edip çıktığın anda bir takım şeyleri kaybediyorsun. Emin değilim ama o zamana kadar ki bütün sevaplarını haliyle kaybediyorsun diye duymuştum. En iyisini Allah bilir.
Bir de kendi isteğin olmadan farketmeden dinden çıkma vardır. Mesela "Ben, şu ve şu ayette yazılanlara inanmıyorum. Diğerleri doğru olabilir ama şu şu ayetler çok saçma, inanmıyorum" derseniz İslam dininin bahsettiği gerçekleri inkar etmiş olurusunuz. Eğer daha sonra bu ayetlere inanıp tövbe ederseniz de dine geri dönmüş olursunuz.

Hiristiyanlıkta eğer avoroz edilirseniz dine ancak yine bir din adamının izniyle geri dönebilirsiniz. Yani sizin ve Tanrının arasında din adamları vardır. İslamda (yani gerçekte) ise Allah ve sizin aranıza kimse giremez. Sizin dine geri dönme isteğinizi ancak O kabul ve red edebilir.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks