dilenci

• Konbuyu başlatan sedize
  • Başlangıç tarihi
S

sedize

Guest
Zengin adamın biri yemek yiyordu, sofrasında pişmiş tavuk vardı. Bir dilenci gelip, kendisinden bir şey istedi. Dilenciye bir şey vermeyip, onu eli boş geri çevirdi. Adam çok mal ve servet sahibi idi.

Bir gün karısı ile arası açılıp, boşandılar. Karısı başka kocaya vardı. Kadının ikinci kocası yemek yerken bir dilenci ondan bir şeyler istedi. Sofrasında pişmiş tavuk bulunan adam karısına:

- "Pişmiş tavuğu alıp dilenciye verdi. Kadın dilenciyi görünce, kendisine yabancı gelmedi. Biraz düşündü ve ilk kocası olduğunu anladı. Durumu ikinci kocasına bildirdi.

İkinci kocası:

"Allah’a yemin ederim ki, o adamdan bir şeyler isteyen fakir dilenci ben idim. Allah da onun mal ve servetini alıp, bana verdi" dedi.

Kapına gelenler kimler bilirmisin
Nedir bu nankörlügün
Nedir bu aç gözlülügün
Ey insan bir düşün sahip oldugun nedir acizliginden başka....

dilenciler konusunda toplumda şöyle bir yargı var.ya bu adam(kadın)dileniyor ama kimbilir bunun ne banka hesapları ne malı mülkü vardır..ben içimden gelmediği için vermek istemiyorum..dinimizde sadakanın anlamı onun verilip verilmesinden değil niyetten geçmektedir..yoksa niyetlenip veremediğiniz zaman dahi onu vermiş sevabı yazılır..

zira size desemki siz servet yapmak için dilenirmisiniz hepiniz karşı çıkarsınız..oysa o sahtekerlık yaparak kendini ihtiyaç sahibi göstermesi ve bunun ona hoş gözükmesi ALLAH(cc) ın ona bir zilletidir o daha çok kazandıkça yaptığı hoş gösterilerek azgınlığı arttırılır..hadisi şeriftede belirttiği gibi insanları kandıran bizden değildir

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks