DİKKAT !!! bu ilaç yasaklandı...

]
172384.jpg


Sağlık Bakanlığı bugüne kadar 103 kişinin ölümüne yol açan bu ilacı yasakladı.

Sağlık Bakanlığı pıhtılaşmaya karşı kan inceltici olarak kullanılan "Heparin" adlı ilacın ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada yasaklandığını söyledi. İlaç, eczane, depo ve hastanelerden toplatılacak.

ABD'de, "Heparin" yüzünden geçen yıl başından bu yana 100'ün üzerinde hasta ölmüştü. İlaç hakkında uzunca süredir bir kuşku vardı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) bir ay önce yaptığı açıklamada, ilacın mide bulantısı, kusma ve solunum güçlüğünün yanı sıra alerjik tipte yan etkilerinin olduğu bildirilmiş; fakat yeterli delil olmadığı için üretim durdurulamamıştı.

Türkiye'ye Vem İlaç tarafından ithal edilen ve Çin'de üretilen Heparin reçetesiz satılmıyordu.

NE İÇİN KULLANILIYORDU?

Böbrek hastalarına uygulanan hemodiyaliz işlemi ve açık kalp ameliyatları sırasında kan pıhtılaşmalarını önlemek için, toplardamar içine iğneyle verilerek kullanılıyordu.

~~Alıntıdır~~
[/quote]
 
ben genellikle ilaç kullanmamaya çalışıyorum...
malum ilaçların bir sürü yan etkisi oluyo(kimilerininde ölüm gibi yan etkileri var tabi o ayrı bi mesele).
paylaşım için teşekkürler....
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks