Değeri değersiz kılan şey

imansahibikiz

New member
Merak ettiniz mi? Değeri değersiz kılan değer nedir diye? Ben çok merak ettim, fazlasıyla. Hep değer deriz. Farklı anlamlar taşır aslında bizim bildiğimiz, bilmek istediğimiz ya da bilmediğimiz şu büyük değer.

Benim bildiğim değer şudur; "Birine değişik duygular hissetmek. Onu asla kaybetmek istememektir değer. Belki her şeye bedeldir. Ama bunu gösterememektir değer. Değer aslında koşulsuz şartsız onu istemektir. İstediğini sana bilmektir."

Değer budur benim için. Kaybetme ihtimalinin en küçük ayrıntısını bile sevmektir. Tüm sorularının cevabını "Onu kazanmak için değer!" diye verebilmektir. İnsanlar için değişebilir bu değer kavramı. Kimi farklı bir şey der, kimi bu, kimi o şu falan filan derken büyür değer.

Değer soyut ölçü birimidir aslında. Ne kadar vereceğini, nasıl ayarlayacağını bir tartıya koyarak belirleyemezsin. Çünkü tamamen içimizdedir. İçimize de elimizi sokamayacağımız için kalbimiz belirler bunu. Kalpteki duygular, anılar, yaşayışlar, ölüşler vs vs.

Ve şimdi diyeceksiniz "Neden bunları diyorsun imansahibikizHemen cevap vereyim;

-İnsanlara fazlasıyla değer veriyorum. Vereceğim tabii ki, sonuna kadar. Başladığım hayatın bitiş noktasına kadar insanlara değer vereceğim, tüm canlılara hatta. Ama değersize bile değer veriyorum. Bunu kişisel olarak almayalım, genel olarak yorumlayalım birde.

Birileri bir yerlerde birilerine değer verir. Az ya da çok, hiç fark etmez. Ama hiçbir zaman tam değer verilmez. Neden mi? İnsanlar ayarlayamıyor işte dengeyi. Hatta bu değere dengesiz değil de, insanlara dengesiz diyebiliriz. Ne haddimize ki.

"Verdiğini değeri değersiz kılan tek şey, içinizdeki kendinize veremediğiniz değerdir..

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks