cevap aranıyor

o zaman insan olduğunuzu kabul edersek cevabı verdiniz sanırım

sizin asıl sorunuz nedir anlatmaya yada anlamaya çalıştığınız.ideolejiler veya kavramlar insandan doğar şekil bulur.sonrasında düşünceleri insanlar ve toplumlar benimser.geçmişten günümüze bakacak olursanız bir çok örnek mevcuttur.selametle

anlamaya veya anlatmaya çalışmıyorum anlanılanları veya anlatılanları merak ediyorum ayrıca sorunun cevabı yanlış tşkr

düsünce nesfisten yada rahmandan yada seytandan gelebilir ama ilk dogduklari yer yaratanin yanidir uygulamaya geciren insanogludur bunlari cüz-i irade burda gözükür

sorunun sorulma şekli o kadar abeski sorunun cevabını bulmak büyük tesadüf olurdu.kusura bakmayın sizin kadar derin düşünemiyorum.düşünceleriniz bedende zuhur ederse paylaşmanız dileğiyle..selametle

tabiki sevgili zippo alptraum kardeşimiz yaklaşmış ama ben sizinle münakaşa etmek istemiyorum ayrıca sorumun abes olduğunu anlayacak kadar da derin düşünmüşsünüz kendinize haksızlık etmeyin yanlızca cevap arıyorum

düşünce mi insandan doğar ? insan mı düşünceden?

Gerçekten güzel bir soru kardeşim..."Düşünce" dediğimiz kavram beynin fonksiyon ve işlevleriyle doğrudan bağlantılıdır..Beynimiz için gerekli zemin ve koşullar oluşmadıkça düşünme ve akletme yeteğine sahip olamayız..Bir örnek verecek olursak zihinsel engelli kardeşlerimizin durumları bu şekildedir..Beynin işleyişinde bir bozukluk olması sebebiyle düşünce yetenekleri gelişmemiştir..Ama bu durum "ruh" sahibi olmadığını göstermez..Çünkü "ruh" somut olan bedeni harakete geçiren bir varlıktır..Ruh olmadan beden hiçbir anlam ifade etmez..
Peki bu durumda "ruh" düşünürmü??Verilen örnekten yola çıkılırsa evet..Çünkü zihinsel engelliler beyinlerini hiç kullanmazlar diye birşey yok..Sadece çok düşük oranda kullanırlar..Selametle!..

insan nedir?
düşünce nedir?
İnsan düşüncesi ile insandır ve insanlığı nispetinde düşünebilir.
Peki insanlık nedir?

@yelken06500
sorduğunuz soruların derin olmadığını ve abesle iştigal olduğunu belirtmek isterim.
düşünce mi insandan doğar ? insan mı düşünceden?
Bu soru sadece dibi gözükmeyen bulanık sığ bir düşünceden ibarettir.

İnsan sadece beyin ile düşünüp vücut ile yaşayan bir mahlukat değildir. bcetin811 kardeşim ruh'a değinerek konuyu biraz daha derinleştirmiştir.

el cevap düşünce de insanla aynı anda yaratılır yani fıtri olarak insanda bulunur insanla beraber geleşir ..küçük bir çocuğun merakla herşeyi öğrenmeye çalışması da bundandır...

not:abes olan konularla ilgili mesaj yazmazsanız kalbinize girmeye meyilli olan adaveti engellersiniz sevgilerle

Amacım düşmanlık etmek değil. Amaç öğrenmekten ziyade soruyu sormak olunca ben de bir kaç cevap yazmak istedim :)

Selametle

muhakkak

muhakkak

ben soru sormanın öğrenmenin ve öğretmenin yolu olduğunu sanıyordum yoksa zeka ölçmek gibi bi niyetim yok öyle olsa farklı bi katagoride sorardım ..ya da üstad gibi burda soru sorulmaz cevap verilir derdim selametle

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks