Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Cennetül Baki(Lütfen Bakın)

yolcu

New member
Katılım
20 Şub 2007
Mesajlar
667
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
43
Konum
yoldan
Bu mezarlık, mescid-i Nebeviye çok yakın ve doğu tarafındadır. Müslümanların Medine-i Münevverede ikamet ettikleri süre içinde, Hz. Peygamberin ve iki vezirinin kabirlerinin ziyaretten sonra, her gün, Cennetül Bakî mezarlığında yatan, ashabı kiramın ve diğer müminlerin kabirlerini ziyaret etmeleri müstahaptır.

Bu kabristanda, yaklaşık onbin sahabinin medfun olduğu rivayet edilir. İmamı Müslimin rivayet ettiği bir hadiste, peygamber efendimize Cebrail (A.S.) gelmiş " Ya Muhammed Rabbin sana, ehli bakii ziyaert etmeni, onlar için mağfiret dilemeni emrediyor." demiştir. Başka bir sahih hadiste de "Ben, baki ehline dua etmek için oraya gönderildim."

Osman bin Maz'un R.A. bu mezarlığa ilk defnedilen sahabidir. Başka bir rivayete göre, ilk defnedilen Es'ad bin Zurara olmuştur. Ziyaertçi Bakî ehlini cümleten selamladıktan sonra, Hz. Ebubekir ve Ömer den sonra bu ümmetin en hayırlısı olarak kabul edilen Hz.Osman bin Affan R.A. kabri şerifini ziyaretle başlar.

Rasulullah Efendimizin oğlu, Hz. İbrahimde bu kabristanda medfundur. Yanında Rasulullahın kerimeleri Rukıyye, Osman bin Maz'un gibi büyük sahabilerin kabirleri vardır.

Rasulullah (s.a.v.) efendimizin amcası Abbas, ayak ucunda , Hz. Alinin oğlu Hz. Hasan yatar. Fatımatuzzehranın ve Hüseyin efendimizin başının da burada olduğu rivayet edilmektedir.

Hz. Hatice ve Meymune validelerimizin dışında, Hz. Peygamberimizin hanımları da burada medfundurlar. Bu kabristanda Rasulullah efendimizin, halası Hz. Safiyye gibi daha nice büyük zevatın kabirleri vardır.
Allah (cc.) cümlesinin şefaatlarına nail eylesin.



alıntıdır


photo_231_t2.jpg


photo_230_t2.jpg


photo_232_t2.jpg


photo_233_t2.jpg
 
M

muhik

Guest
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah.
Başta Hz.Muhammed olmak üzere gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin ruhlarına ve hasseten mahsuseten;Hz,Osman Bin Affan,Hz.Hüseyin,Hz.Hasan,Hz.Fatma,Hz.Abbas,Hz.Hatice,Hz.Osman Bin Mazun,Hz.Meymne,Hz.Saffiye,Hz.Esad Bin Zuraran'ın mübarek ruhlarına El Fatiha ala resulune salavat...

Eûzü billâhi mineşşeytânir racîym Bismil -lâ-hir- Rahmân-ir'Rahıym

* El-hamdü lillahi Rabbil-âlemiyn.
* Er'Rahmânir-Rahiym.
* Mâliki Yevmiddiyn
* Iyyâake-nâbüdü ve iyyâakenesteiyn
* İhdinassırâtal-müstekıym
* Sıraatalleziyne-en'amte aleyhim
* Gayril mağdubi aleyhim ve leddâlliyn * Amin.
allahümme salli ala seyyidina muhammed...
 

mesafe

New member
Katılım
29 Eki 2008
Mesajlar
97
Tepkime puanı
91
Puanları
0
annanem ve dayım ve bi kaç arkadaşım bu güzel mekandalar bizede bi kıyak geçer inşeallah rabbim şöyle hz aişe r.a. Yakın bi komşu oluruz he güzel olur...bikaç resim var ama nasıl yüklenceni bilmiyorum,neyse siz eklemisiniz zati tşekkurler...
 

sýyah_

New member
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
454
Tepkime puanı
222
Puanları
0
Yaş
50
Bu mezarlıklarda yatanların mezar taşlarında kim olduklarının yazmadığı, sadece mezar taşı oldukları bu hafta içerisinde 05-07/08/2010 tarihleri arasında televizyonda bir kanalda bildirildi. Şimdi kendi kendime soruyorum; Biz mezar taşlarımıza bir gelenek halini almış Osmanlı Devletinden bu yana çeşitli yazılar yazılmıştır mezartaşlarına, hatta kadın meftunlarınki farklı mezartaşı erkek meftunlarınki farklı mezartaşıdır. Hatta yaşadığım ilçede (izmir Ödemiş ilçesi) Van 100. Yıl Üniversitesinden gelen Dç. Dr. Edip Hoca 2009-2010 yılı içerisinde tezi gereği 2500 mezarı incelemiş ve bu mezarların içerisinde İzmir/ Ödemiş/Bozdağ-Gölcük bölgesinde Haşimilerden Fatma isminde bir mezara rastlamış ve bunu belgelemiştir. Aynı şekilde bir çok seyyid mezarı bulunmuştur. Lakin "Seyyid" efendi anlamına da geldiği için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) soyundan gelip gelmedikleri kesin değildir. Ama Haşimilerden olduğu belirtilen mezartaşı incelenmesi sonucu Peygamberimizin torunu olduğu kesindir. Bizim ilçemizde Osmanlıca eğitimi Tüm Din adamları Derneği ile Halk Eğitimi Merkezi İşbirliğinde yürütülmektedir. Yöremizde evliyaların ulemaların vb. mezartaşları incelenmiştir. Bütün bunlardan yola çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) zamanında mezarların kime, kimlere ait olduğu bilinmez ve bu mezartaşlarını bu kadar önem verilmezken bizim kültürümüzde ehl-i sünnet yolunda olmamıza rağmen niye böyledir. Ben bundan rahatsızlık duymuyorum, ama hangisi doğrudur bunu merak ediyorum. Elbette rahmetli annemin mezarının nerede olduğunu bilmek isterim. Gidip Yasin suresini okumak isterim. Eğer sahabeler böyle yaptı iseler bizimde böyle yapmamız gerekirmi ? Onları her konuda örnek almamız gerekir diye düşünüyorum. Bir mezarcı (mermerci) 2006 yılında 36 milyar liraya mezar yaptığını söyledi İzmir'de kuratzdanmış hatta ölen kişinin yüz şekli heykel olarak işleniyormuş. Yani aşırıya kaçmadan sadece yatanın kim olduğu kaç yılında vefat ettiği yazılsa yeterlidir denebilir. Ama benim sormak isteğim anlamak istediğim, bir şey ya doğrudur ya yanlıştır. Oradaki (Cennetül Baki) sahabeler 10.000 kadar yatan kişi böyle uygun gördüyse bizim demi böylemi yapmamız gerekir?
 

sýyah_

New member
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
454
Tepkime puanı
222
Puanları
0
Yaş
50
Bu mezarlıklarda yatanların mezar taşlarında kim olduklarının yazmadığı, sadece mezar taşı oldukları bu hafta içerisinde 05-07/08/2010 tarihleri arasında televizyonda bir kanalda bildirildi. Şimdi kendi kendime soruyorum; Biz mezar taşlarımıza bir gelenek halini almış Osmanlı Devletinden bu yana çeşitli yazılar yazılmıştır mezartaşlarına, hatta kadın meftunlarınki farklı mezartaşı erkek meftunlarınki farklı mezartaşıdır. Hatta yaşadığım ilçede (izmir Ödemiş ilçesi) Van 100. Yıl Üniversitesinden gelen Dç. Dr. Edip Hoca 2009-2010 yılı içerisinde tezi gereği 2500 mezarı incelemiş ve bu mezarların içerisinde İzmir/ Ödemiş/Bozdağ-Gölcük bölgesinde Haşimilerden Fatma isminde bir mezara rastlamış ve bunu belgelemiştir. Aynı şekilde bir çok seyyid mezarı bulunmuştur. Lakin "Seyyid" efendi anlamına da geldiği için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) soyundan gelip gelmedikleri kesin değildir. Ama Haşimilerden olduğu belirtilen mezartaşı incelenmesi sonucu Peygamberimizin torunu olduğu kesindir. Bizim ilçemizde Osmanlıca eğitimi Tüm Din adamları Derneği ile Halk Eğitimi Merkezi İşbirliğinde yürütülmektedir. Yöremizde evliyaların ulemaların vb. mezartaşları incelenmiştir. Bütün bunlardan yola çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) zamanında mezarların kime, kimlere ait olduğu bilinmez ve bu mezartaşlarını bu kadar önem verilmezken bizim kültürümüzde ehl-i sünnet yolunda olmamıza rağmen niye böyledir. Ben bundan rahatsızlık duymuyorum, ama hangisi doğrudur bunu merak ediyorum. Elbette rahmetli annemin mezarının nerede olduğunu bilmek isterim. Gidip Yasin suresini okumak isterim. Eğer sahabeler böyle yaptı iseler bizimde böyle yapmamız gerekirmi ? Onları her konuda örnek almamız gerekir diye düşünüyorum. Bir mezarcı (mermerci) 2006 yılında 36 milyar liraya mezar yaptığını söyledi İzmir'de kuratzdanmış hatta ölen kişinin yüz şekli heykel olarak işleniyormuş. Yani aşırıya kaçmadan sadece yatanın kim olduğu kaç yılında vefat ettiği yazılsa yeterlidir denebilir. Ama benim sormak isteğim anlamak istediğim, bir şey ya doğrudur ya yanlıştır. Oradaki sahabeler 10.000 kadar yatan kişi böyle uygun gördüyse bizim demi böylemi yapmamız gerekir?
 

Leo

New member
Katılım
8 Kas 2010
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Allah razı olsun oranın ufacık bir tası bile kutsaldır o ufacık tasa bile sahip olmayı çok isterdim ölene denk sürekli bakar dururdum
 
Üst Alt