Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu sabah kuşlara yem verdim...

YOL GÖSTERÝCÝ

New member
Katılım
1 Nis 2006
Mesajlar
237
Tepkime puanı
166
Puanları
0
Yaş
68
Web sitesi
www.yolgosterici.com
Bu sabah balkonda kuşlara yem verdim....
Ve onları izledim.... Önce güvercinler ve kumrular geldi.... Büyük lokmaları yediler.... Doyduklarında, büyük lokmaların bir kısmı küçük lokmalar olarak kaldı... Sonra onları uzaktan izleyen serçeler, onlar uzaklaştıklarında küçük lokmalara saldırdılar.
Yerken birbirleri ile kavga ettiler... Bu kargaşada küçük lokmaların bir kısmı balkondan aşağı, bahçeye, toprağın üzerine düştü.....

Bir de baktım, toprağın üzerinde minik bir karınca,... Düşen küçük lokmalardan birini yakalamış, götürmeye çabalıyor. Lokma karıncadan bile büyüktü.

Ve aklıma şu ayet geldi;

Nice hayvanlar var, kendi rızkını taşıyamaz. Allah onları da rızıklandırıyor, sizi de. Semî'dir o, alîm'dir. Ankebut suresi 60.

Şu dünyada, etrafımızdaki her yerde, her şeyde ve yaşadığımız olaylar da, tanıştığımız insanlarda Cenab-ı Allah’ın sözlerini ibret ile görebilirsiniz.....

Yeter ki gören bir göz ile bakın.

Allah yar ve yoldaşınız olsun.
Ve kalp gözünüzü açık tutsun.
 
A

ahdevefa

Guest
Rabbim razı olsun..

duygulandım açıkcası Rabbimiz herkesin rızkını nede güzel ayarlıyor yeter ki çaba sarfedilsin..

Teşekkürler paylaşım için...
 

yýldýz

New member
Katılım
22 Ağu 2006
Mesajlar
1,359
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Selamün aleyküm.

Kargaların NİMETE VE ÖLÜLERİNE VERDİĞİ DEĞER BİZDEN FAZLA sanırım. BİR DERGİDE OKUMUŞTUM,
>PENCEREDEN DIŞARIYI GÖZLERKEN BİR KARGA SÜRÜSÜ GELMİŞ VE ÇÖPLERİ KARIŞTIRMAYA BAŞLAMIŞ. BUNLARI İZLEYEN KİŞİNİN DİKKATİNİ BİR KARGA ÇEKMİŞ.
>KARGA BİR EKMEK BULMUŞ VE ONU İKİYE BÖLMÜŞ. YARISINI KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALARA BÖLMÜŞ. DAHA SONRA KALAN YARISINI YEMİŞ. DİĞER KARGALAR DA AYNISINI YAPMIŞLAR. KARGALAR GİDİNCE DİĞER KUŞLAR GELMİŞ VE KÜÇÜK PARÇALARI BÖLMÜŞLER.O KİŞİ İNANAMAMIŞ VE ERTESİ GÜN İZLEMEYE DEVAM ETMİŞ.
>BU SEFER EKMEK PARÇALARI KOYMUŞ. KARGA GELİP TEKRAR EKMEĞİ İKİYE BÖLMÜŞ VE YARISINI KÜÇÜK PARÇALARA BÖLMÜŞ. KALAN YARISINI YEMİŞ.TEKRAR KARGALAR GİDİNCE BAŞKA KUŞLAR GELMİŞ VE PARÇALARI YEMİŞLER.
BİZİM DİNİMİZDE SENEDE MALIN 1/40' IN ZEKATINI VERİN DİYOR FAKAT SANIRIM KARGALAR BİZDEN ÇOK ilerde.

BENİM BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLAYIDA ANLATAYIM İSTERSENİZ.
>BİR KARGA VE BİR BAYKUŞ GÖRDÜM. ÇOK SEVDİĞİM VE DEĞER VEDİĞİM HAYVANLARDIR. KARGA BAYKUŞUN YANINA GELDİ. BUNU GÖREN BAYKUŞ ONA KARŞI DÖNDÜ VE YERE KADAR EĞİLEREK SANKİ SELAM VERDİ. SANKİ İKİ DOST YANYANA GELMİŞLERDİ.
>DAHA SONRA KARGA YİYECEK ARAMAYA DEVAM ETTİ. BU SIRADA ESKİ BİR KEMİK PARÇASI BULDU. ONU AĞZIYLA ALIP BİR ÇUKURA KOYDU VE ÜZERİNİ TOPRAK PARÇALARI İLE ÖRTMEYE BAŞLADI. O AN AKLIMA GELDİ, "ŞU KARGA KADAR OLAMADIM. NE ZAMANDIR ORDAN GEÇERİM, BİR ÇÜRÜMÜŞ KEMİĞE BİLE SAYGIM YOK" DİYEREK ÜZÜLDÜM.
 

MuhammedAli

New member
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Allah razi olsun!!!

Allah razi olsun!!!

BI rivayet duydum
Bi gun bi kishi "ALlahim sen herk kesin riskini vermirmisin?" diye sormush
Gunlernden bi gun ormana yolu dushmush ...
gormush ki nehirin kenarinda bir kurbaqa gelip durar ve aqzinda bir parca buqda.sonra denizden bir balik cikar onu yutar.her gun boyle,her gun boyle....
BI gun insan sorar ya kurbaqa kardesh neden her gun boyle oluyor ???
Kurbaqa der: KArdeshim bu nehrin altinda kucuk bi yerde ,kucuk bi heserat sikiship kalmish diasri cikamiyor.Bana emr edildi ki ,her gun bi buqda getireyim,ve balik beni her gun yutuyor .ve sonra aparip oraya burakiyor.ben de yemi ona veriyorum..... Hamd olsun Rahman ve RAhime!!!!
 

MuhammedAli

New member
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Rabbim ne guzel???

Rabbim ne guzel???

Allahin riskindan sohbet acilmisken bi seyi soylemek isterim
Soylentilere gore HAzreti Ibrahim her gun oruc tutarmish ve her gun de iftari bi muvahhidle acarmish.Gunlerin biirnde kapini yine acik koyarmish ki ,bi muvahhid gelip gecsin.Ama cok belker cok bekler.kimse gelmez iftara az kalmish bi yahudi gecer.Ibrahim soyler :"Kardesh gel geck iceriye seninle iftar edeyim:"yehudi razilasir.ONlar bir yerde yemek yerken yehudi bi bakar,Ibrahim onun kesdiyi ekmekten kesmiyo,onun tuz aldiqi kabdan tuz almiyor onun su icdiyi kuzeden su almiyo.YEhudinin kalbi kirilar."Ya Ibrahim benden iyreniyormusun ?"der.Ibrahim "Esteqfirullah" der.neyse.... Yehudi ceker gider ve Ibrahime soyler ki"ben seninle bi sofrada oturmam bi daha".O gitdiyinde Allah vahy eder"ya ibrahim and olsun Izzet Celalime o yehudi 40 yiltin gezer dolashir benden habersiz,ve bana iman etmez .O beni hatirlamaz ama ben onu hatirlar riskini vererim her defasinda bi yolla:) ama bu defa yolunu senin kapindan salip riskini sana emanet ettim:) Sen ise onu incitdin:) And olsun,eyer onun gonlunu almassan sana ne verdiysem geri alarim:)
Peyqamber muteessir olur kalkar kosarak gelir yehudinin yanina cok der yehudi az isitir ,Gonlunu almak ister ama yehudi razi olmaz.Sonra yehdui der ki"YA IBrahim ben bi yevreyim sen ise muvehhid .Neden bu kadar calisiyosun ki benim gonlumu alasin??? Ibrahim der ki "KArdesh VAllahi bana soyle dedi...." ve tum olanlari soyler.Yehudi aqlayarak soyler "Ey ibrahim ne guzel ALlahin vardir ki senin soyle soylemish:)BU gunden itibaren o benim de Allahimdir.
Eshedu enle ilehe illellah ve eshedu enne Ibrahime Halilullah:) der ve Ibrahimin dinini kabul eder:) Hamd olsun rahimlilerin rahimlisine:)
 
Üst Alt