Bombaların Gölgesinde Bir Lokma Umut: Gazze’de Sıcak Yemek Dağıtımı Sürüyor

muminiz

New member
Kardeşeli Derneği, çatışmaların ortasında insani yardımı sürdürüyor
Savaşın tam ortasında, bir yanda yıkım bir yanda umut… Gazze’de gönüllüler, patlamaların arasında hayatı yaşatmaya çalışıyor. Kardeşeli Derneği’nin sahadaki ekipleri, zorlu koşullara rağmen her gün yüzlerce kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.

"Tehlike içindeyiz ama buradayız"
Gazze sokakları siren sesleri ve patlamalarla çalkalanırken, gönüllüler yemek kazanlarının başında. Kimi yaşlılara, kimi çocuklara yemek dağıtıyor. Siper alınabilecek bir yer yok; ama yine de insanlar sıraya giriyor. Ekipten biri, “Tehlike hep var ama insanların aç kalmasına izin veremeyiz” diyor.

Yıkıntılar arasında kurulan yaşam alanları
Bombardımandan harabeye dönen mahallelerde dağıtım noktaları kuruldu. Gönüllüler, kırık camların, çökmüş duvarların arasında sıcak yemek taşıyor. Dökülen her çorba, sadece mideyi değil kalpleri de ısıtıyor. Uzayan kuyruklarda sessizce bekleyen insanların gözlerinde; korku değil, bir nebze huzur var.

Bir sofradan fazlası
Bu yemekler sadece besin değil; bir dayanışma sembolü. Her tabak, “yalnız değilsiniz” diyen görünmeyen bir el gibi. Türkiye’den gelen yardımlar sayesinde kurulan bu sofralar, Gazzeliler için sadece bir yemek saati değil, aynı zamanda varlıklarının unutulmadığını hissettikleri bir an.

Türkiye’den uzanan yardım eli
Kardeşeli Derneği’nin yetkilileri, Türk halkının gönderdiği yardımlar sayesinde sahada olduklarını belirtiyor. Gıda dışında hijyen, barınma ve çocuklar için temel malzeme desteği de sağlanıyor. Dernekten yapılan açıklamada, “Burası sadece savaş alanı değil; iyiliğin hâlâ var olduğunu göstermek istediğimiz yer” ifadeleri yer aldı.

Gazze için sessizliği bozan ses: İyilik
Kardeşeli, yardım kampanyalarını sürdürerek kamuoyuna çağrıda bulunuyor: “Gazze’nin sesi olmaya devam edeceğiz. Her bağış, burada bir çocuğun, bir annenin, bir yaşlının umudu oluyor.” Dernek, insani yardımların kesintisiz sürdürülebilmesi için toplumun tüm kesimlerini destek vermeye davet ediyor.

“Bir tabakta umut, bir tabakta insanlık var”
Bu yardım çalışmaları sadece bugünü kurtarmıyor; geleceğe dair bir umut da aşılıyor. Gazze’nin enkazları arasında kurulan her yemek sofrası, insanlığın hâlâ nefes aldığının kanıtı.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks