Böyle birini isterdim... sizin varmı?

berfut

New member
Sizi sizin kadar tanıyan biri;

Sizi düşünen, düşünmeyi öğrenmiş, sakin, uslu, efendi, oturmayı kalkmayı bilen sevmeden edemediğiniz biri;

Size sizi anlatmayı her şeyden çok seven sizin için çok şey başarmaya hazır biri;

Bazen biraz fazla konuştuğundan yakındığınız, ama ne söylediğini bildiğinden hep emin olduğunuz;

Sizi tanıdığı kadar hayatı ve kendini tanıyan biri;

Yalnızca eşinize anlatabildiğiniz sırlarınızı anlatmaktan çekinmediğiniz, bazen düşüncesine şiddetle ihtiyaç duyduğunuz biri;

Sabahın üçünde “ayıp olur mu” diye endişelenmeden arayabildiğiniz ve üçüne beşine bakmadan size duymanız gerekenleri söyleyen,

Gecenin o karanlığında kalkıp ışığı yakan;

Masanın başına geçen biri;

Kaleminiz, kâğıdınız, aynanız, saatiniz kravatınız olan,

Bazen gölgeniz olan biri ve bazen vicdanımız,

Bazen de uykusuz bıraktığınız için, vicdan azabınız olan biri,

Hayatınızda böyle biri var mı, varsa kıymetini bilin…

Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın...
"Nereden çıktın bu vakitte" dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında;
"Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı...
Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. ihtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin.
Kucaklamalı seni güvenli kolları,
...dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı...
En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz...
Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli.
Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli.
Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin, "hak ettim" diyebilmelisin.
Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi...
Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş...
Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin.
Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş...

Can DÜNDAR

Ben öyle bir dost istemem zaten herşeyde bence bir sınır olmalıdır.Belki düşüncelerim çoğu kişiye ters gelebilir bence sevgide de ifrata kaçmamak lazım çok sıkıcı ve bunaltıcı oluyor.Bana bu şekilde dost gözüyle bakan dostlarım var ama aşırıya kaçtıkları için bana her "seni seviyorum "dediklerinde onlardan biraz daha soğuyorum ve bunalıyorum.Dost ararsan Allah yeter,bir tek O'nun sevgisi yoğun olsun,herşeyimi bilsin,her an dualarımla rahmet kapısını çalayım kafi.Kullarla olan diyaloglarda mesafe olması lazım bence.

böyle bir dostum olduğunu sanıyordum beni 1-2 ay önce satınca sahte bir dostluk yaşadığımı anladım yani yokmuş böyle bir dostum...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks