Biz Cumhuriyeti böyle kazandık!...

bcetin811

AMEL-Ý SALÝH

Bakın bakalım Cumhuriyet nasıl kazanılmış?? Başı kapalı,göğsü iman dolu ninelerimiz nasıl kurşun taşımışlar bir uçtan bir uca? Uzunca sakalları kir pas içinde
kalan dedelerimiz nasıl da tüfek tutmuş titreyen ellerine aldırmadan...Ardına bile bakmadan, sadece tek yoldaşı Kur'an-ı Kerim olan gencecik delikanlılarımız nasılda
göğsünü siper etmiş kurşunlara!...

Efendiii! sen kimin Cumhuriyetini kime satıyosun???

Çanakkale zaferi neyle kazanıldı sanıyosun? Topla, tüfekle, tankla, siperlemi?
Anasının ''başörtüsüyle'' sarıp evladının eline verdiği Kur'an-ı Kerim'lerle kazanıldı..

evet şu mitinglerde başörtülü kadınları görmek istemiyoruz cumhuriyet elden gidiyor diyenler gelsin bakalım.

allahtan korkun be insan bu kadar mı başörtüye sakala düşman gibi bakar.onlar hiç mi düşünmediler ki çanakkalede dedelerimiz sarıklıydı sakallıydı ninelerimiz başörtüsünü çocuguna degil de bizlerin bagımsızlıgı için kurşun ıslanmasın diye kurşunun üzerine örtü.

allahtan korkun

ninelerim siz rahat olun emi sizin başınızda ki örtüyü yok etmeye çalışan insanlar amacına ulaşamayacaktır.gerekirse canımızı verecegiz.siz rahat olun.

allah mekanınızı cennet eylesin habibine komşu eylesin.

Esselamü Aleyküm Ya Ceddi!

başörtüsü ve türban arasında büyük fark var önce bunu kavrayın.türban siyasal bir simgedir laikliğe karşıdır.bağlanış biçimleride farklı.zaten izlerseniz çağlayanda başörtülülerinde olduğunu göreceksiniz.

evet şu mitinglerde başörtülü kadınları görmek istemiyoruz cumhuriyet elden gidiyor diyenler gelsin bakalım.

allah aşkına konu ne siz neden bahsediyorsunuz?başörtülü insanlar cumhuryet mitinginde olunca din elden gitmiş mi oluyor etmeyin eylemeyin ne olur rahman ve rahim olan birdir ki o bize şah damarımızdan daha yakındır ameller ise niyetlere göredir orada bulunan insanlar sanıyor musunuz ki başörtüsünü kaldırtmak için bulunuyor du binlerce inançlı insanı bu kasvete sokmaya hakkınız yok ithamlarınıza kütfen dikkat edin

allahtan korkun be insan bu kadar mı başörtüye sakala düşman gibi bakar.onlar hiç mi düşünmediler ki çanakkalede dedelerimiz sarıklıydı sakallıydı ninelerimiz başörtüsünü çocuguna degil de bizlerin bagımsızlıgı için kurşun ıslanmasın diye kurşunun üzerine örtü.

gerçekten bu cümlelerinize katılıyorum başı örtülü insanlar ne hikmetse geri zekalı muamelesi görüyor hatta kimisi de şarlatan ilan ediliyor bunun sebeplerini de aslında öncelikle biz kendimizde arayalım

başörtüsü ve türban arasında büyük fark var önce bunu kavrayın.türban siyasal bir simgedir laikliğe karşıdır.bağlanış biçimleride farklı.zaten izlerseniz çağlayanda başörtülülerinde olduğunu göreceksiniz.

nasıl bir fark var ikiside başını kapamıyormu kardeşim

nasıl bir fark var ikiside başını kapamıyormu kardeşim

ikisi arasındaki farkı bilmem ama şu hadisi hatırlatama gereği duydum;ameller niyetlere göredir amelin ne ise niyetinde odur....

bu arada bir dipnot türban fransız asıllıdır...

ha şunu da ilave edeyim bu gün kızlarımızın kaçı gerçekten inandığı için bu hükmü uyguluyor merak ediyorum doğrusu bazıları yüzünden gerçekten imanları için kapanan insanlar nasılda çirkin muamelelere maruz kalıyor onlartın kapanma sebebi sizce dini niançları mı yoksa farklı siyasi ve ailevi meselelerle özenti mi

ikisi arasındaki farkı bilmem ama şu hadisi hatırlatama gereği duydum;ameller niyetlere göredir amelin ne ise niyetinde odur....

bu arada bir dipnot türban fransız asıllıdır...

ha şunu da ilave edeyim bu gün kızlarımızın kaçı gerçekten inandığı için bu hükmü uyguluyor merak ediyorum doğrusu bazıları yüzünden gerçekten imanları için kapanan insanlar nasılda çirkin muamelelere maruz kalıyor onlartın kapanma sebebi sizce dini niançları mı yoksa farklı siyasi ve ailevi meselelerle özenti mi

fransızca bir kelime ola bilir fakat başörtüsüyle aynı açılımı kullanır niyetler farklıdır buda işin başka boyutu kimi güzelleik için kullanır kimide rabbimin rıza için kullanır bu da kişinin kullanma şeklidir netice olarak ikiside aynı anlamı taşır

Kardeşlerim hakkınızı helal edin hayli geç bir saat uyuyamadım yine.Kafamda karışmış önüme gelen yazıyı okuyorum ama bazen algılayamıyorum.Yanlışlıkla teşekkür ettiklerim varsa hakkını helal etsin.

fransızca bir kelime ola bilir fakat başörtüsüyle aynı açılımı kullanır niyetler farklıdır buda işin başka boyutu kimi güzelleik için kullanır kimide rabbimin rıza için kullanır bu da kişinin kullanma şeklidir netice olarak ikiside aynı anlamı taşır

hadi diyelim ikisi de aynı manayı taşıyor bana söyler misiniz o meraktan ve sırf estetik için başörtüsü kullanıp ardından umuma açık yerlerde meydanlarda ellerinde bira kutusu kollarında sevghileli,leri sarmaş dolaş gezenlerin gerçekten allah rızası için kapanan kardeşlerimizi dfe kurunun yanında yakmaya hakları var mı

ve yine cevap verirmisiniz moda diye örtünen hanımlarımız siyasi sloganları taşırken kaç kişinin eğitim iş sosyal haklarını yiyor ve buna hakları var

purple a benim ingiliz,im sen kendini çok mu aklılı da alemi akılsızmı sanıyorsun he bırak bu ajitasyon içeren lafları deki ben ingilizim ve sizin müslümanlığınız beni korkutuyor siz böyle giderse tekrar eski asaletinize kavuşursunuz ve emperyalizme baş kaldırırsınız bir iran yetmedide birde siz çıkarsanız ne olur bizim emperyalizm çarkımız dimi korku bağları bekliyor ,,.bak biz içimizdeki işbirlikçileride deşifre etmesini biliriz yaaa sen değil senin efendin de gelse bize racon kesemez amma ahhhhhh o amma olmasa ....
hey jandarma biz müslümanız dostuz yalnız biz sana ,kurtuluşun bizimledir elini uzatsana.jandarma bilsen sana ne iş verirler zabitin sana birgün köylünü kurşunlatır..........

Allah'ın yolunda olanlar,başarılı olurlar,düşmanları kendilerinden çok güçlü olsa bile,haklı azınlığa Allah yardım eder,onları zorba düşmana karşı galip kılar.

bcetin811,abi biz farklı bir şey mi söyledik,evet Cumhuriyet böyle kazanıldı,aksini iddia edenin burnu sürtülsün,kimse Mustafa Kemal tek başına kurtardı diyemez zaten,Mustafa Kemal'in yaptığı iş şudur kurtuluş savaşında gitti ve anadoluda ki inançlı insanlara ''Artık şu dakikadan sonra padişahım çok yaşa demeyin,pasişahınız sizi satıyor,vatanınız elden gidiyor,artık kendimiz kendimizi kurtaracağız,İstanbul yönetimi çöktü.'' dedi ve halkın sayesinde kurtulduk elhamdülilah Mustafa Kemal'in yaptığı iş budur kurtuluş savaşında her hak sahibine hakkını verelim

İkimizde aynı şeyleri söylüyoruz serhan kardeşim..sadece resimin altındaki yazıyı okuman yeterli olucak!..

purple bak ne hale gelmişsin acırım sana

purple bak ne hale gelmişsin acırım sana

bak sen bu ülkenin evlatlarının evladısın amma bak seni sistem bu günkü haline getirmiş ve atalarına düşman olmuşsun ve bir anlamda kurtuluş savaşında atalarımızın savaştığı ingilizlere dönmüşsün gördünmü sistem seni nereye getirdi he ,,atalarımızın savaştığı ingilizlerden ne farkın var olmuşsun başımıza ingiliz dün onların yapamadığını bize sen onlara hizmet için bize yapıyorsun al sana batı işbirlikçileri gördünmü al sana laiklik ya uyanamazsın çünkü vermişler afyonu kafa gitmiş ruh gitmiş acırım senin gibi aslını unutanlara yaa..bak bende bir zamanlar komunist idim ama elhamdulillah geçti o cahiliye dönemleri ,eyer sende hakkı arıyorsan birgün muhakkak bulursun yeterki ara.....bak çakal carlos gerçeği buldu iman etti ,fransız komünist partisi ideologu rouje ghaurudi bunlar bir şeyler ifade ediyor dimi..

Dünya'nın düzelmesi ve her hak sahibinin hakkı bulabilmesi için Kuran-ı Kerim'e ve Hadis-i Şeriflere göre yönetilen bir düzen lazım

''Zan konuşmadan önce ilim öğrenin.''

''Kolaylaştırın,güşleştirmeyin,sevdirin,nefret ettirmeyin.''

''İyiliği emretmeyen kötülükten yasak etmeyenler,bizden değildir.''

TÜRBANA KURBAN OLALIM. TÜRBANIN SİYASAL BİR SİMGE OLDUĞUNU SANMAK BİR AHMAKLIKTIR. BAĞLANIŞ BİÇİMLERİNDEN ANLAM ÇIKARMAK BİR AHMAKLIKTIR. ÇAĞLAYANA GİDİP BEN LAİKİM DİYE ÇIĞIRMAK AHMAKLIKTIR. KİMLERİN KUKLALILIĞINI YAPIYOR BUNLAR FARKINDA DEĞİLLER... UYANIN!

Büyük yazdım belki daha iyi anlaşılır diye ama nafile...

TÜRBANA KURBAN OLALIM. TÜRBANIN SİYASAL BİR SİMGE OLDUĞUNU SANMAK BİR AHMAKLIKTIR. BAĞLANIŞ BİÇİMLERİNDEN ANLAM ÇIKARMAK BİR AHMAKLIKTIR. ÇAĞLAYANA GİDİP BEN LAİKİM DİYE ÇIĞIRMAK AHMAKLIKTIR. KİMLERİN KUKLALILIĞINI YAPIYOR BUNLAR FARKINDA DEĞİLLER? UYANIN...

Büyük yazdım belki daha iyi anlaşılır diye ama nafile...

tepki türbana değil aslında türbanın arkasına saklanıp garip garip işler yapanlara daha öncede bu hükümetle aynı çizgide olan hükümetler de iktidara geldi bu ülkede o zaman insanlar niçin dışarı çıkmadılar.sonuçta halkın oylarıyla iktidara geldiler saygı duymamız lazım ülkenin fabrikasını bankasını yabancıya satabilir ab nin abd nin herdediğini yapabilir medyayı kendine bağlayabilir. ekonomi iyiye gidiyor diye uydurabilir , sıcak paranın ülkenin kaynaklarını emmesine izin verebilir, ülke borcunu katlayabilir Türkiye büyüyor deyip peki ozaman işsizlik neden azalmıyor diye sorulunca kemküm edebilir ama orda kürt devleti kurulurken hiçbir şey yapmayıp sanki normal birşeymiş gibi davranırsa adama dur derler

türban yasağı kalkacak ama ordunun k ıraka girmesine izin vereceksiniz diye şu hükümete bir seçenek sunulsa o zaman kimin niyeti nedir anlaşılır

başörtüsü yasaının acilen kalkması gerekirir ilk başta insanın kendi hür iradesiyle verdiği tercihtir ikincisi siyasete alet edilmemesi gerçi türban sorunu ortadan kalkınca kendilerine siyasete alet edecek başka şeyler bulmaları fazla uzun sürmez ama neyse

bu türban yasağını zaten hiç bir zaman anlayamadım ve ALIŞAMADIM.neyin korkusu olduğu belli oysa biz millet olarak islam dinine sıkıca sarılsak ne amerika ne avrupa vız gelir allah tüm islam aleminin yar ve yardımcısı olsun
Dediklerine katılıyorum kardeşim.

Ancak uslup muarız olduğunla aynı olunca doğru olur mu?

Bence Müslüman herşeyden önce halim ve selim olmalı. Müslüman odur ki düşmanı dahi takdir eder.

Muhabbetle canım kardeşim

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks