Bir Zeka Bulmacası

ALLAH (c.c) bize bu dünyada bağışladığı hayat süresidir. Hayatımız uzadıkça, yol aldıkça yaşlandıkça bu dünyadaki müsafirliğimiz imtihan süremiz azalır. İnşallah bu sefer bilmişimdir. Yani cevap ömürdür.
 
a) Bir çocuk elindeki sepette bulunan elmaları 7 (yedinci) kata çıkaracaktır. En üst katta kendisi eşiyle birlikte ikamet etmektedir. En üst kata çıktığında eşine ve kendisine birer adetten toplam iki adet elma kalıyor. Yedi katlı apartmanda her katta bir daire vardır, çocuk her katta elindeki elmanın yarısını vermek suretiyle üst kata çıktıysa apartmana ilk kapıdan girdiğinde sepette kaç elma vardı.
b) Hesap makinesinde 12345679 sayısını 36 ile çarpınca bütün rakamların dört olduğu görülmektedir. 12345679 sayısını 63 ile çarpıldığında bütün rakamların 7 olduğu görülmektedir. 12345679 sayısını 45 ile çarpıldığında bütün rakamlar beş olduğu görülmekte ise 12345679 sayısını kaç ile çarpalım hesap makinesindeki bütün rakamlar (1) bir olsun. (hesap makinesinde bütün rakamlar 1111111111111111111 olacak formulü size üç örnekle açıkladım alınız elinize hesap makinesini çözünüz, bilgisayarda başlat çalıştır calc yazıpta çözebilirsiniz)
 
yukarıdaki iki soru ortaöğretim çağımda iken okuyup bitirdiğim "Genel Yetenek" adlı kitabın en arka sayfalarında zeka sorusu olarak geçmekteydi.
 
bir adam elinde içi elma dolu sepet var, 7 katlı bir apartmanda her katında bir daire olmak üzere en üst katta eşi ile birlikte oturuyor. Sepetteki elmanın yarısını birinci kata, kalan yarısını ikinci kata, kalan yarısını üçüncü kata derken en üst katta (7. kat) eşiyle kendisine kalacak şekilde toplam iki elma kalıyor. İlk kapıdan girdiğinde sepette kaç elma vardır.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks