P
Peris
Guest
Faiz almak ve vermeyin,haram olduğunu bilirdim.Katib olmak, şahid durmağın da haram olduğunu yeni öyrendim.
O zaman bankada çalışmak harammı?
O zaman bankada çalışmak harammı?
O zaman bu mantık ile; devlet memurlarının aldığı para da caiz değildir, diyebilirmiyiz ? Öyle ya, devlet kendisi banka işletiyor ve bu işlettiği bankadan elde ettiği gelir ile devlet memurlarının maaşları için hazırladığı bütçeye aktarıp diğer kalemlerden sağladığı gelirler ile toplu olarak maaşları da buradan ödüyor. Hatta devlet (çok af buyurun) genelev de işletiyor, oradan kazandığı parayıda bu bütçeye ekliyor.
Nedir şimdi bu durumun özeti ?
O zaman bu mantık ile; devlet memurlarının aldığı para da caiz değildir, diyebilirmiyiz ? Öyle ya, devlet kendisi banka işletiyor ve bu işlettiği bankadan elde ettiği gelir ile devlet memurlarının maaşları için hazırladığı bütçeye aktarıp diğer kalemlerden sağladığı gelirler ile toplu olarak maaşları da buradan ödüyor. Hatta devlet (çok af buyurun) genelev de işletiyor, oradan kazandığı parayıda bu bütçeye ekliyor.
Nedir şimdi bu durumun özeti ?
Katib olmak, şahid durmağın da haram olduğunu yeni öyrendim...
Selam ile;Sevgi deger Radikal biz söylesek bilirsin adimiz dokuz inmez olmus sekize,hatta öyleki milletin ögrenmesine vesile olsun diye yazdiklarimizda bazi kardeslerin cabasi ile siyasi bulunuyor o nedenle biz demeyelimde sen dene.Buna haram diyenler yillarca TV lerine Banka reklami almayanlarin bankalari revacta hatta öyleki devlet kuruluslarindan tutta gemide belediye otobüsünde hatta genel evinde dahi en kolay ödeme sagladigina göre var sen bic bu isin haramini helalini.Dine haram helal koyanlar kendilerine gelince dogrucu kazim olmakta zerre kadar cekinmezlerde bir garip sorunca kartal kesilirler AlimAllah..Gel sen böyle dolayli anlatacagina sunu acik bir dille anlatta ögrensin garipler...Selam ile...
Katip (yazıcı olarak algılıyorum ben bu kelimeyi) olmanın haram ile ne ilgisi var anlayamadım. katiblikten kasıd Kelam ehli olmak ise bunun rükunları ve uyulması gereken kaideleri var ki, sorma tarzınızdan zaten böyle bir şey merak edilmediği belli oluyor. Başka bir anlamda ise şayet açıklarsanız belki bildiğimiz varsa yazarız, yoksa hep beraber bilen birinden öğreniriz.
Şahit olmanın haram olduğuna dair herhangi bir ayet yok. Ama; "ben yalancı şahitliği kasd ediyorum" dersen o haramdır. Çünkü yalancı şahitlik ile karşı tarafa zulüm etmiş ve haktan ayrılmış oluyorsun. Karşı taraf isterse yahudi olsun, hakkında şahitlik yaptığın kişi de isterse baban olsun ve babanızın haksız olduğunu bile bile yahudinin hakkına giremezsin. Allah (celle celaluhu) ayeti kerimesinde bizlere şöyle emr'ediyor:
"Ey o bütün iman edenler! Allah için duran hâkimler, adâlet nümunesi şahidler olunuz ve sakın bir kavme buğzunuz sizi adaletsizliğe sevk etmesin, adâlet edin takvaya en yakın olan odur, Allahdan korkun müttekı olun çünkü Allah her ne yaparsanız habîrdir" (Maide : 8 )
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.