Bir Müslüman 1 Dk Da Neler Yababilir

istanbluerdem

New member
Hep beraber 1 dakada neler yapabilecegimize okuyalim insaALLAH
Sadece 1 dk ne kadar çok kıymetli...

1 dakikada 5 defa Fatiha süresini seri bir şekilde okuyabilirsin.Fatiha süresini bir defa okumak 1400 sevaptir.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.

1 dakikada on defa ihlas süresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandirir.Hergün bir dakikani ihlas süresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumuş olursun.Buda 1200 hatme bedel olur

1 dakikada ALLAHın kitabından bir sayfa okuyabilirsin.

1 dakikada kısa bir hadis ,kısa bir ayet ezberleyebilirsin.

1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.

1 dakikada 100 defa SubbhanaALLAHi ve bihamdihi dersin.Denizlerin köpügu kadar günah da olsa bagışlanir.

1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmis olursun.

1 dakikada 60 defa Estagfirullah el azim dersin bagiş ve affa nail olursun.

1 dakikada 25 defa salatu selam soylersin 250 sevabı, 250 bagiş ve 250 dereceye nail olursun.şefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursun.

1 dakikada dua,tefekkur,tezekkur kalbini inceleyen taatlerle olursun.Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur.

1 Dakika'da

1 Dakika'da

Es selamu aleykum ve rahmetullahi ve bereketuhu

Hz-Allah'in (c.c) selami rahmeti bereketi hidayeti magfireti sizin uzerinizde olsun İNŞAALLAH

Hep beraber 1 dakada neler yapabilecegimize okuyalim iNŞAALLAH
Sadece 1 dk ne kadar cok kiymetli...

1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir sekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptir.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.

1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandirir.Hergun bir dakikani ihlas suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumus olursun.Buda 1200 hatme bedel olur

Yuzune bir dakikada Allahin kitabı'ndan bir sahife okuyabilirsin.

1 dakikada kisa bir hadis ,kısa bir ayet ezberleyebilirsin.

1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.

1 dakikada 100 defa SubbhanaAllahi ve bihamdihi dersin.Denizlerin kopugu kadar gunah da olsa bagislanir.

1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmis olursun.

1 dakikada 60 defa Estegfirullah el azim dersin bagis ve affa nail olursun.

1 dakikada 25 defa salatu selam soylersin 250 sevabi, 250 bagis ve 250dereceye nail olursun.Sefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursun.

1 dakikada dua,tefekkur,tezekkur kalbini inceleyen taatlerle olursun.Kalbin 1 dakikada ameli yerine gore omre bedel olur.

Teşekkürler, yani O'nunla bir dakika, her şeye bedel olabilir, değil mi?

bu kadar kolaymı bağışlanmak bunlara inanan hesap gününü inkar etmiştir bunlar şirktir iftiradır ve sonunda helak olacaklardır

1 dakikada 100 defa SubbhanaAllahi ve bihamdihi dersin.Denizlerin kopugu kadar gunah da olsa bagislanir.

1 dakikada 25 defa salatu selam soylersin 250 sevabi, 250 bagis ve 250dereceye nail olursun.Sefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursun.

1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir sekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptir.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.

bu kadar kolaymı bağışlanmak bunlara inanan hesap gününü inkar etmiştir bunlar şirktir iftiradır ve sonunda helak olacaklardır

Sevgili kardeşim, Allah (cc) merhameti bol, mağfireti bol, hatta sınırsız olandır. Bu konuda (bağışlama konusunda) kimseye de sormaz. Belki örnek olur diye bir mevcut mesajdan misal vereyim,

Selamlarla

Allah’ın Rasûlü, Hz. Hamza’nın katili Vahşi b. Harb’e haber göndererek onu İslâm’a davet etti. Vahşi, Rasûlü Ekrem’e şu cevabı gönderdi:

“Ey Muhammed! Sen beni İslâm’a nasıl davet edersin? Halbuki senin iddiana göre adam öldüren veya Allah’a ortak koşan veya zina eden bir kimse günahlarla karşı karşıya gelir. Onun için kıyamet gününde azab kat kat verilir. O azabta rezil ve zelil olarak kalır. Ben ise bütün bunları yaptım. Acaba benim için bir ruhsat var mıdır?” dedi.

Bunun üzerine Cenabı Hak, Furkan suresinin 70. ayetini nazil buyurdu.

"İlla men tabe ve amene ve amile amelen salihan fe ülaike yübeddilüllahü seyyiatihim hasenat ve kanellahü ğafurar rahiyma"

Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışta bulunanlar başkadır; Allahı onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir

Bu kez Vahşi

“Ey Muhammed! Ancak tevbe eden, iman eden, salih amel işleyenleri istisna eden şart şiddetli bir şarttır. Belki de ben buna güç yetiremeyeceğim” diye haber saldığında, Cenabı Hak, Nisa suresinin 48. ayetini indirdi.

"İnnellahe la yağfiru eyyüşrake bihi ve yağfiru ma dune zalike li mey yeşa' ve mey yüşrik billahi fe kadiftera ismen aziyma"

Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah'a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur.

Bu kez de Vahşi

“Ey Muhammed! Görüyorum ki bu da Allah’ın isteğinden sonra olur. Bilmiyorum acaba Allah beni affeder mi, etmez mi? Bundan başkası var mıdır?” dedi. Bunun üzerine Cenabı Hak Zümer suresinin 53. ayetini indirdi.

"Kul ya ibadiyellezine esrafu ala enfüsihim la taknetu mir rahmetillah innellahe yağfiruz zünube cemia innehu hüvel ğafurur rahiym "

De ki: Ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

O zaman Vahşi

“Evet” dedi ve müslüman oldu. Halk

“Ey Allah’ın Rasûlü! Vahşi’ye isabet eden bize de etmiştir (biz de onun gibi katl, zina işlemişizdir)” dediler.

Rasûl-ü Ekrem de

“Bu ayetin muhatabı sadece Vahşi değil, bütün müslümanlardır”

buyurdu.[1]

[1] Tabarani, (İbn Abbas’tan); Heysemi, 7/100, (Rivayetin senedinde Ebyen b. Süfyan vardır ve Zehebi onun zayıf olduğunu söylemiştir)

Evet aslında bu kadar kolay!!!!!!!!!!

Allah'a yakarış Ve Rasul'üne yaşlaşım....Biz salih bir amel ve niyet ile bunları yapıyorsak ya da yapabilirsek neden kolay olmasın....Degilmi ki Allah (cc) “Bana bir adım yaklaşana ben koşarak gelirim” diyor

Allah benim her hâlimi görüyor, biliyor, sözümü işitiyor, niyazımı dinliyor. Ben namazda, secdede, zikirde, duada ve tövbede kalbimi Rabbime bağlıyorum. Onun için gönlüme kimseyi koyamam, kimseden bir şey bekleyemem. Benim korkum, sevgim, niyetim, hedefim sadece Allah’tır.”

Bir dakikada neler yapılır?

Bir dakikada neler yapılır?

1- 1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.
2- 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır. Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumuş olursun. Bu da 1200 hatme bedel olur.

3- Yüzüne bir dakikada Allahın kitabından bir sahife okuyabilirsin.
4- 1 dakikada kısa bir hadis, kısa bır ayet ezberleyebilirsin.
5- 1 dakikada 30 defa kelimeyi tevhid getirebilirsin.
6- 1 dakikada 100 defa sübhanallahi ve bihamdihi dersin. Denizlerin köpüğü kadar günah da olsa bağışlanır.
7- 1 dakikada 40 defa La havle dersin cennet hazinelerinden 40 hazine elde etmiş olursun.
8- 1 dakikada 60 defa Esteğfirullah el azim dersin bağış ve affa nail olursun.
9- 1 dakikada 25 defa salatu selam söylersin 250 sevabı, 250 bagış ve 250 dereceye nail olursun. Şefaati Mustafa’ya s.a.v nail olursun.
10- 1 dakikada dua, tefekkür, tezekkür kalbini inceleyen taatlerle olursun. Kalbin 1 dakikada ameli yerine göre ömre bedel olur.
Hayattan bir dakika ne kadar kıymetli oysa biz hayatımızı harap,zayi etmişiz.
Tövbeler olsun hata rahına gittiklerimize,bilip ettiklerimize,bilmeyip ettiklerimize.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks