Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir bütünden 73 parça...

dagdeviren

New member
Katılım
23 Eki 2004
Mesajlar
89
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
54
Kendisinden sonra ümmetinin 73 fırka olacağını bu fırkalardan da sadece birinin nura yöneleceğini haber veren Allah Resulünün vefatlarından sonra ilk alametleri Hazreti Osman zamanında görülmeye başlayan sapık itikad ve davranışlar dallardaki bütün ihtilaflı manzarasına rağmen aynı illetli kökte birleşirler : Kuru akıl ve şeytan hayal....


Necip Fazıl kısaca böyle tanımlamıştı zamanında.. Zaman geçtikçede ne kadar haklı olduğu öylesine günyüzüne çıktı ki , bu bölücü zihniyet , değil islam halkasından bölünmeyi , kendi içimde dahi dalbudak salarak parçalanmaya maruz kaldı..


Sahabinin temsil ettiği vecd ve teslimiyetin zamanla kabuk tutmaya başlamasiyle, meydan yerini, gönül ateşi yerine tüten akıl dumanının kaplaması kaçınılmazdı; öyle de oldu ve ardından, ilk olarak siyasi bir ihtilaf halinde başgösteren ve daima yahudinin güttüğü ayrılık ve aykırılıklar itikadi sapıklıklara yol verdi.



Davası kendi çizgisini islam olarak göstermek isteyen bu sapık fırkalar , hep emri bil marufla işe başladı , iyi işler yapıyor olarak gönüllere girmek istedi ve de girebildikleri gönüller yeterli sayıya gelince, asıl tahribatlar bu zaman başladı , inanan samimi müminler bilmeden sürüklendi , fanatikler devreye girdi , geri dönüşü olmayan yoldan dönmek adeta imkansız hale geldi..


Bir ateisti , bir hristiyanı , bir yahudiyi , islam dairesine çağırmak sadece bir bam teline dokunmak kadar kolaydır. Bir sıcaklık gördüğünde adeta kor gibi yanar yüreği kendince hak verir , hakikat yoluna , vede nasibi kadar yol alır bir kıvılcımla.


Oysa 72 fırkaya dahil olmuş birini o kadar zordurki çekmek , çünkü o ısrarla kendi yolunu hakikat yolu diye tarif eder , kendini o yola hizmet veren hizmetçi görür , ayetten hadisten bahseder , ama akıbeti karanlık , sonu hüsrandan öteye gitmeyen bir çizgiden başka birşey değildir aslında tabi olduğu...


Bu zamanda ahkam kesmek yerine , bu 72 fırkaya düşmüş birini elinden tutup fırka-i naciyeye çekebilmeye vesile olmak , kendi reyi ile fetva vermek yerine , hakikat yolcularına katabilmek kadar büyük bir cihad olmasa gerek..


Bu fırka nedir nasıl tanınır derseniz :

Mevlaya ihlasla yönelmişlerin boynu büküktür, sesi kısıktır, hali yavaştır. Gayrıya tecavüz etmez. Hiç kimsenin ayıbını görmez, kendi kusurları ile meşguldür.

Bu zümre yok denecek kadar azdır. Ya bulacaksınız sohbet edeceksiniz, veyahut kenara çekileceksiniz, onlara selamla iktifa edeceksiniz. Kurtulmak için sadece. Bir daha dönecek değiliz. Kabirde de hiç kimse yardım edecek değil. Madem ki bana yardımı olmayacak, ben şimdiden bana yardım edecek olanı bulayım diyeceksiniz...



Selam ve Muhabbetle..



...
 

caferi_humeyni

New member
Katılım
13 Şub 2006
Mesajlar
242
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Hak Fikra Ehli-beytin Yolunu Takip Edenlerdir.sizin Gibi Yezid Ler Bunu Anlamaz Ama Olsun.
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
34- Kuşkusuz korunanlar için de, Rableri katında nimetleri bol bahçeler vardır.

35- Öyle ya, teslimiyet gösterenleri suçlular gibi tutar mıyız hiç?

36- Neyiniz var, nasıl hüküm veriyorsunuz?

37- Yoksa size ait bir kitap var da onda mı okuyorsunuz?

38- O kitapta, "beğendiğiniz her şey sizindir" diye mi yazılı?

39- Yoksa, "ne hükmederseniz mutlaka sizindir" diye sizin lehinize olarak tarafımızdan verilmiş, kıyamet gününe kadar geçerli kesin sözler mi var?

kuranda varmi o aptalca firkai naciyye kelimesi.
kuran bolunmeyin diyor ALLAH DUSMANLARI HALA ILLA MEZHEP ILLA MEZHEP DIYE BAGIRIYORLAR.ISLAMA DEGIL MEZHEPLERINE INANIYORLAR.
 
Üst Alt