Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bi BeBeGiN YaRiM KaLMiS GüNLüGüNDeN

Askin_Bedeli

New member
Katılım
26 Tem 2004
Mesajlar
182
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
LÜTFEN OKUYUN BURAYA EKLEMEYE DAHA UYGUN GÖRDÜM :( :( :(




5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayim. Varim. Müthis bir duygu bu. Var oldugumu henüz annem ve babam bilmiyor.

Bir elma çekirdeginden bile küçügüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varim ya! Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varligimi ve benligimi hissedebiliyorum. Bir kiz olacagim ve baharda çiçekleri sevecegim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kimildamam mümkün degil. Annem henüz farkinda degil ama onun kaniyla besleniyorum. Kalbini doladip gelen simsicak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kipirtilarini şimdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacagim.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el agzimi biçimlendirmeye basladi. Dudaklarimda onun dokunusunu hissediyorum. Bu "el"in dokundugu yerler dudagim damagim oluyor. Düsünün bir yil sonra bu elin dokundugu yerde tebessümler açacak, gülecegim. Dudagimdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne!" diyecegim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konusacagim. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim… Nasil olur? Varim ve gülücükler sunacak dudaklarim da olmak üzere ya… Hem sonra bir ekmek kirintisi ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle degil mi annecigim? Ah bir konusabilsem!

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. içimde tatli bir kipirti basladi. Artik bir kalbim var. Kalbim atmaya basladi. Hayatim boyunca böyle atip duracak. Sevgilerle dolduracagim kalbimi. Tipki anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya basladigini bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?

2 Kasim: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarim ve bacaklarim da biçimlenmeye basladi. Hele bir büyüsün kollarim bak nasil kucaklayacagim seni annecigim. su ayaklarim da tamamlansin da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasim: Ah evet… Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük seyler. Aman Allah'im parmaklarim da çikmaya basladi. Bunlarla çiçek toplayacagim, annemin elini tutacagim, kalem tutacagim. Belki de güzel bir şiir yazacagim. Annecigim, orada misin? Ellerimi ellerinin arasina koymak için sabirsizlaniyorum.

20 Kasim: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada oldugumu ögrendi.. Yasasin! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmis. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun annecigim? Seneye kalmaz kollarinin arasinda olacagim…

25 Kasim: Artik babam da burada oldugumu biliyor. Fakat henüz kiz oldugumun farkinda degiller. Onlara sürpriz yapacagim..

10 Aralik: Bugün yüzüm tamamlandi. Artik iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarim ve yanagim var… Anneme benziyorum galiba…

13 Aralik: Artik çevreme bakabiliyorum. Etrafim çok karanlik ama olsun. Yine de mutluyum. Yasiyorum ve varim. Kisa bir süre sonra gün isigini görebilecegim, renkleri ve çiçekleri taniyacagim. Rüyamda gördüm. Dünyada gökkusagi diye bir sey varmis.. Onu çok merak ediyorum.. Annecigim, babacigim sizin yüzünüzü de görecegim. Tanisacagiz…. Mutlu olacagiz. Gülüsecegiz..

24 Aralik: Kulaklarim daha iyi duyuyor artik. Annecigim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atislarini da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile taniyabiliyorum. Sesin ne kadar tatli… Hiç duymadigim bir sey bu… Güzel ve saglikli bir kiz olacagim. Kollarında uyuyacagim, yüzüne bakacagim, o tatli sesini dinleyecegim. Benim için ninni de söyleyecek misin annecigim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka… Beni koklayacaksin.. Çok seveceksin, degil mi?

28 Aralik: Anne burada bir seyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakiyor böyle... Sen aci çekiyor gibisin. Kalp seslerin degisti... Sustun. Benimle niye konusmuyorsun anne? Anne… Anne… Annecigim… Yüzümde soguk bir sey hissediyorum. Anne, yüzümü parçaliyorlar... Anne bir seyler yap… Anne… Kolumu çekiyorlar anne… Canim yaniyor anne... Anne… Ayaklarimi parçaliyor bu sey anne... Beni sana baglayan damari kopardilar anne… Anne kalbimi parçaliyorlar… Annecigim… Anne… Anne… An… Ah! Kürtajiniz ta-mamlandi hanımefendi. Geçmis olsun!



Çocuk, rizki ile beraber dogar. Müsrikler buna inanmadigi için cahiliyye devrinde bazi Araplar fakirlik korkusuyla ve çocuklarini besleyememe endisesiyle çocuklarinin olmasini istemiyorlar ve doganlari da hemen öldürüyorlardi. Tipki asrimizda ayni zihniyete sahip insanlar oldugu gibi. Ancak Cenâb-i Allah herkesin rizkini tekeffül ettigini beyan ederek, onlarin bu çirkin düsünce ve hareketlerini yasaklamis ve bundan dolayi onlari siddetle kinamistir: "Geçim korkusuyla çocuklarinizi öldürmeyin. Biz, onlarin da sizin de rizkinizi veririz. Onlari öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (el-Isrâ, 17/31); "Bilgisizlikleri yüzünden beyinsizce çocuklarini öldürenler ve Allah'in kendilerine verdigi rizki, Allah'a iftira ederek (kadinlara) haram kilanlar, muhakkak ki ziyana ugramislardir. Onlar gerçekten sapmislardir. Ve dogru yolu bulacak da degillerdir" (el-En'am, 6/140).


Islâm'da çocuk sahibi olma ve neslin devamini saglama, ibadet kabul edilmistir. Bu, önemine binâen ona herhangi bir sebeple zarar verme, rahme düsmüs çocugu düsürme, zâyi etme; dogan bir çocugu öldürme gibi kabul edilmistir. Özellikle anne karninda sekillenmis, uzuvlari belirmis çocugun düsürülmesi haramdir: Çünkü Rasûlullah (s.a.s.) kadinlardan bey'at* alirken, onlara: "Çocuklarini her hangi bir sekilde öldürmemeleri" sartini kosmustur. Bu sart çok önemlidir. Çocuk, dogmadan evvel ananin tasarrufu altindadir. Ama dogduktan sonra artik ana degil baba çocugundân sorumludur. Öyle ise "çocuklarini herhangi bir sebeple öldürmeme" sarti, rahimlerde bulunan ve henüz cenin olan çocuklari öldürmeme sartidir.

"Ey Peygamber, inanmis kadinlar sana gelip Allah'a hiç bir seyi ortak kosmamalari, hirsizlik etmemeleri, zina etmemeleri, çocuklarini öldürmemeleri, elleri ile ayaklari arasinda bir iftira uydurup gelmemeleri, iyi bir iste sana karsi gelmemeleri hususunda sana bey'at ederlerse onlardan bey'atlarini al ve onlar için Allah'tan magfiret dile..." (el-Mümtehine, 60/12).

Ayrica çocuk, bir evin nesesi, anne ve babanin teselli kaynagidir. Çocugu olmayan bir aile, gelecegine umutla bakip sevkle çalisamaz. Nitekim Hz. Zekeriyya (a.s.), neslinin devami için Allah (c.c.)'a su duada bulunmustur:

"Dogrusu ben, arkamdan is basina geçecek olanlardan endise ediyorum. Karim da kisirdir. Tarafindan bana bir veli (ogul) ver ki, bana varis olsun. Rabbim, onu rizana lâyik kil!" (Meryem 19/5-6)
 
Z

zeynep_hearty

Guest
Gerçekten günümüz dünyasında aile planlanması adı altında özellikle müslümanlar üzerinde oynanan haince bi katliam sinsice ayarlanmış bi yahudi tuzağıdır böyle önemli bi konuya deyindiğin için rabbim razı olsun selam ve dua ile....
 

gül21

New member
Katılım
17 Tem 2006
Mesajlar
129
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
zeynep_hearty' Alıntı:
Gerçekten günümüz dünyasında aile planlanması adı altında özellikle müslümanlar üzerinde oynanan haince bi katliam sinsice ayarlanmış bi yahudi tuzağıdır böyle önemli bi konuya deyindiğin için rabbim razı olsun selam ve dua ile....


amin inşaALLAH
 

nhl

New member
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Allah' ım sen şaşırtma! insanlar karıncaya bile zarar vermediklerinden bahsedip kendi çocuklarını parçalayarak öldürüyorlar. İnsanın yüreği dayanmıyor.
 

reyyan

New member
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
1,279
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
44
bebekresimleri47.jpg

bebekresimleri30.jpg

bebekresimleri41.jpg

bebekresimleri18.jpg
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Köln/ALMANYA
meleklere kıyılırmı ya...maşallah ne kadar güzel ve masumlar.....


şeytana uymaktan rabbim muhafaza etsin..inş.
 

reyyan

New member
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
1,279
Tepkime puanı
18
Puanları
0
Yaş
44
659yk.gif


arkadaşlar sadece bizden degil sizlerdende vekliyoruz inş katılım hep beraber olsun
 
A

asiga dogru

Guest
ayyy yerim ben bunlariiiii,ben de deniycem resim aktarmayi pek beceremem ama reyyan ablamin güzel hatri icin koymaya caliscam...
 

gulya

New member
Katılım
20 Ocak 2007
Mesajlar
743
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Allah razi olsun guzel bi konuya deginmissiniz
 

Azra

New member
Katılım
15 Mar 2007
Mesajlar
2,212
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Yaş
35
Konum
istanbul
evet çok güzel bi konu.Allah razı olsun hepinizden arkadaşlar...
 
Üst Alt